Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 27, 2016

Ministrul Justiţiei ar putea cere revocarea din funcţie a Procurorului General al României, acuzat că a beneficiat ilegal de coloană oficială. Raluca Prună a precizat că va lua decizia după o discuţie cu Tiberiu Niţu. Numele acestuia apare în dosarul de la DNA al fostului vicepremier Gabriel Oprea. Aceasta și cele mai importante știri ale după-amiezii de 27 ianuarie, în jurnalul EXCLUSIV ONLINE de la Digi24.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii, 27 ianuarie

Ministrul justiției, Raluca Prună, vrea să discute cu parlamentarii pentru a-i convinge să se plieze recomandărilor Comisiei Europene și să facă modificările necesare în privința imunităților. Ministrul a menționat că în acest domeniu cu precădere Bruxelles-ul nu a constatat progrese.
REACȚII la raportul MCV. Ministrul justiției le transmite un mesaj parlamentarilor

Un medic și o asistentă din cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor au fost trimiși în judecată, sub control judiciar, pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită. Medicul și asistenta au luat bani pentru a facilita pensionarea anticipată a unor persoane în anumite cazuri, sau pentru prelungirea concediului medical, potrivit unui comunicat al DNA.
Medic, trimis în judecată după ce a luat șpagă de la peste 200 de pacienți 

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a spus că va avea o discuție astăzi cu procurorul general Tiberiu Nițu, în condițiile în care numele acestuia apare în dosarul lui Gabriel Oprea, suspectat de DNA de abuz în serviciu. Ministrul spune că nu exclude varianta revocării lui Tiberiu Nițu, dar că va lua o decizie după ce va auzi „toate opiniile”. De altfel, procurorul general a ajuns deja la Ministerul Justiției pentru această discuție.
Raluca Prună, despre posibila revocare a lui Tiberiu Nițu: „Nu exclud nicio variantă”. Procurorul general a ajuns la Ministerul Justiției

Parcul Drumul Taberei, reamenajat cu 18 milioane de euro, nu are niciun metru de spaţiu verde în plus, potrivit raportului Curţii de Conturi care mai arată că vechile bănci, coşurile de gunoi şi leagănele de la locurile de joacă nu se mai regăsesc în actele contabile. Primăria Sectorului 6 spune că inventarul nu era gata când au venit inspectorii în control.
Curtea de conturi: Mai puțină verdeață, după reamenajarea Parcului Drumul Taberei

Unii dintre consilierii generali din Primăria Capitalei nu participă nici măcar la singura ședință lunară a Consiliului General al Capitalei. Astfel, în loc să voteze proiecte pentru dezvoltare oraşului, aleşii sunt mai preocupaţi să mânânce, să fumeze sau, pur şi simplu, să-şi rezolve probleme personale. Mai mult, când au fost amenințați că li se taie indemnizația dacă nu sunt în sală, consilierii l-au acuzat pe președintele de ședință de dictatură.
Votul pe proiectele pentru București: Consilieri care fac prezența, dar sunt ocupați cu probleme personale

Rusia planifică să captureze cel puțin jumătate din Ucraina, iar restul teritoriului ucrainean să-l "împartă" cu vecinii, dar președintele Vladimir Putin a eșuat în acest plan, a declarat fostul consilier economic al lui Putin, în prezent cercetător principal la Institutul american Cato, într-un interviu publicat miercuri de ziarul ucrainean Apostroph.
Fost consilier al lui Putin: Kremlinul voia să captureze jumătate din Ucraina, iar restul să „împartă vecinilor”

Decizie finală! Fumatul va fi interzis în spaţiile publice închise. Curtea Constituţională a respins sesizarea celor 33 de senatori care au criticat prevederile legii anti-fumat. Documentul merge acum la promulgare. Şi cel mai probabil actul normativ va intra în vigoare la jumătatea lunii martie. Din acel moment, nu se va mai fuma in interior, in spatii publice, nici in restaurante sau cluburi, evident, nici in scoli sau spitale, nici macar in spatiu liber in apropierea locurilor de joaca pentru copii.
Legea antifumat. Ce sancțiuni riscă cei care o încalcă

Parc industrial construit pe ruinele unor foşti mamuţi industriali. Aceasta ar putea fi soluția pentru CET-urile dezafectate, ori pentru fabricile şi combinatele autohtone intrate în faliment. Ea este aplicată deja în Oradea, unde o fostă centrală a fost cumpărată de o asociere de firme. Aceasta va demola complexul, va ecologiza haldele de cenușă și va construi în loc al patrulea parc industrial din oraş.
O fostă centrală termică din Oradea va fi transformată în parc industrial

Comisia Europeană a publicat, miercuri, raportul privind aplicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) de către România. La scurt timp, Guvernul a reacționat sugerând că ar trebui stabilit un termen pentru încheierea monitorizării României de către Comisia Europeană.
REACȚII la raportul MCV. Guvernul: Recunoașterea progreselor ar putea fi subliniată mai clar prin introducerea unei perspective de finalizare a monitorizării

Acţiunile prin care ar fi trebuit să fie despăgubiţi românii, pentru proprietăţile confiscate de comunişti sunt văzute ca sursă de îmbogăţire de investitori din Statele Unite şi Marea Britanie. Trei sferturi dintre hârtiile de valoare de la Fondul Proprietatea sunt la străini, la cinci ani de la listarea pe bursă. La noi, modul de folosire al acestor acţiuni a devenit obiectul unor dosare penale cu prejudicii de zeci de milioane de euro.
Americanii „moştenesc” despăgubirile comunismului. Cel mai mare acționar al Fondului Proprietatea este o bancă din SUA

Solicitarea trimisă de DNA în cazul senatorului Gabriel Oprea a fost trimisă la Comisia juridică. Senatorii jurişti trebuie să analizeze acum dosarul fostului ministru de Interne, iar apoi trebuie să aprobe sau nu solicitarea de urmărire penală. Raportul comisiei va ajunge ulterior în plenul Senatului, unde se va da votul final.
C. P. Tăriceanu: Solicitarea DNA în cazul lui Gabriel Oprea a fost trimisă la Comisia juridică

Ministrul Justiției din Franța, Christiane Taubira, a demisionat după ce și-a eprimat dezacordul față de un proiect de lege care prevede privarea de cetățenie a personelor condamnate pentru terorism, conform Agerpres.
Franța: Ministrul Justiției a demisionat, după polemicile privind înlăturarea cetățeniei francezilor condamnați pentru terorism

Trei tineri din Cluj, pasionaţi de tehnologie, au realizat o imprimantă 3D la un preţ accesibil, care poate fi folosită de oricine, acasă. Costă aproape 1500 de lei, cu mult mai puţin decât produsele asemănătoare de pe piaţă. În plus, imprimanta este setată şi calibrată dinainte pentru nevoile utilizatorului, iar tinerii se oferă să îi instruiască pe cei care o folosesc. Aparatul este printre primele imprimante 3D create integral în România.
Imprimanta 3D pentru acasă, fabricată în România

Fumatul în locurile publice ar putea fi interzis dacă judecătorii constituţionali vor valida această lege şi o vor trimite al promulgare. Marian Vanghelie, edilul suspendat al sectorului 5, înfruntă astăzi acuzaţiile procurorilor, la Tribunalul Bucureşti. Acestea şi alte ştiri importante ale momentului în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii de 27 ianuarie.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii, 27 ianuarie

Președinte Partidului M10, Monica Macovei, cere ministerului Justiției și președintelui Klaus Iohannis să îl revoce din funcție pe procurorul general al României, Tiberiu Nițu. Monica Macovei precizează că sunt 700 de motive care impun revocarea lui Tiberiu Nițu, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora procurorul ar fi beneficiat de 700 de ori de coloană oficială ilegagă la solicitarea lui Gabriel Oprea.
Monica Macovei: Există 700 de motive pentru revocarea din funcție a procurorului general Tiberiu Nițu

Bătălia partidelor pentru a schimba legea după care sunt aleşi primarii a ajuns în etapa ameninţărilor. Social-democraţii spun că sunt gata să nu mai participe la alegeri, dacă se revine la sistemul cu două tururi de scrutin. Liberalii au făcut şi ei o nouă mutare. Au cerut ajutor Avocatului Poporului pentru a contesta la Curte actuala lege. Sistemul cu un singur tur favorizeaza de regula primarii care sunt deja în functie, iar PSD are cei mai mulţi edili.
PSD amenință că nu participă la alegerile locale

Președintele Rusiei scoate de la saltea cel puțin 1,7 miliarde de dolari, sumă care la nevoie ar putea ajunge la șase miliarde. Banii ar urma să ajute economia rusă, puternic lovită de sancțiunile occidentale și de prețul scăzut al petrolului. Totuși, jurnaliștii de la Reuters spun că sunt mulți politicieni ruși care nu sunt de acord cu acest plan, în condițiile în care în septembrie sunt alegeri parlamentare.
Colacul de salvare al Rusiei

Top