Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 19, 2016

Cautam recent o solutie pentru situl RobotFX de a incarca filmele tutorial ale acestuia fara a folosi insa codul initial al Youtube (iframe). Cred ca toti webmasterii stiu, sau ar trebui sa stie ca nu este recomandata folosirea iframe-urilor in paginile web. Nu numai ca ingreauneaza incarcarea paginii - deoarece se incarca si pagina din iframe, dar se 'scurge' si un pic din rank-ul paginii.
E simplu de facut cu jQuery si se gasesc nenumarate plugin-uri pentru a incarca filmele Youtube fara a folosi iframe-ul. Insa RobotFX nu are jQuery si nu dorea folosirea acestuia deoarece deja se foloseste de multe alte javascript-uri.
O solutie am gasit prin folosirea unui mic cod javascript si a unor trucuri CSS. Fara a mai lungi vorba, iata solutia:
Codul HTML
<div class="youtube-container"><div class="youtube-player" data-id="ZgEB_SRC9iw"><div><img alt="RobotFX video demonstration" class="youtube-thumb" src="//i…

Mobra şi Pegas, două dintre cele mai cunoscute branduri din perioada comunismului, erau fabricate la Zărneşti, într-o uzină cu profil militar. Bicicletele şi motoretele erau o industrie ce aduceau fabricii un venit de aproape 20 de milioane de dolari. Cu toate astea, după Revoluţie, rând pe rând secţiile unde se fabricau diverse piese pentru Pegas şi Mobră sau unde se montau bicicletele şi motoretele au fost închise, iar mii de oameni au fost trimişi acasă. La mai bine de 25 de ani la uzina de la Zărneşti, mai există doar producţie militară, care merge direct la export. Ce s-a întâmplat cu Mebra şi Pegasul, la mai bine de două decenii de la căderea comunismului, aflaţi într-un nou episod marca „România furată”.
România furată. Mobra și Pegas, casate după Revoluție

Cum s-a transformat Polonia din copilul-minune în copilul-problemă al Uniunii Europene? A fost singura ţară care a evitat recesiunea, în timpul crizei economice care a îngenuncheat toată Europa. An de an, datele de la Varşovia umileau România la capitolul absorbţiei fondurilor europene. În timpul Euromaidanului din Kiev, a arătat că a devenit unul dintre pilonii politicii şi diplomaţiei europene. Pe urmă, a dat şi preşedintele Consiliului European. Din toate punctele de vedere, Polonia a fost, în ultimii ani, povestea de succes a extinderii Uniunii Europene dincolo de fosta Cortină de fier. În urmă cu două luni, lucrurile s-au schimbat radical. S-a întâmplat când a venit la putere partidul Lege şi Justiţie, un partid conservator şi eurosceptic. De două luni, Polonia e elevul din ultima bancă, muştruluit de la Bruxelles că nu respectă statul de drept. Azi, Polonia şi-a susţinut cauza în plenul Parlamentului European.
Dosar internaţional | Polonia, copilul-minune al Europei devenit copil…

Miniștrii de interne ai țărilor Grupului de la Vișegrad (Ungaria, Polonia, Republica Cehă și Slovacia) au reiterat marți,la o reuniune de la Praga, opoziția lor față de cotele obligatorii de refugiați. De asemenea, miniștrii au cerut unor centre „hotspot” eficiente, inclusiv sub forma unor centre de detenție, relatează Agerpres.
Grupul de la Vișegrad respinge în continuare cotele obligatorii de refugiați 

Mii de oameni din sudul ţării sunt încă izolati în nămeţi. Un bărbat din Constanţa a stat trei zile blocat în maşina sa, pe un câmp, până ce poliţiştii au reuşit să ajungă la el. Bărbatul lucrează ca paznic la turbinele eoliene din comuna Horia. Din cauza viscolului, cabina în care stătea a rămas fără energie electrică şi fără căldură, aşa că bărbatul a stat mai mult în maşina lui, cu motorul pornit, să se încălzească.
Mii de oameni, în continuare izolați din cauza zăpezii

Ieri, uriaşul scandal al posibililor spioni din Justiţie părea încheiat: CSAT a dat comunicatul prin care ne anunţa că nu sunt ofițeri acoperişi nici printre judecători, nici printre procurori. Azi, şeful cancelariei prezidenţiale reaprinde discuţia cu o declaraţie surprinzătoare: anunţul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării e rezultatul unei situaţii mai complicate, pentru că CSAT nu are cum să verifice 23.000 de magistraţi. Astfel spus, nu poate ajunge la o concluzie atât de categorică.
„Spioni în justiție”, scandal reaprins de Cotroceni

Terenul agricol al statului este exploatat aproape gratis. Agenţia Domeniilor Statului, instituţia care administrează suprafeţele date în arendă, are de recuperat 390 de milioane de lei de la fermierii cu care a încheiat de-a lungul timpului contracte. Calculele arată că redevenţa de circa 200 de euro pe hectar este aproape integral compensată de subvenţii, iar profitul cultivatorilor este de 95% din valoarea producţiei.
Fermierii fac afaceri profitabile pe terenul statului

Uniunea Europeană are la dispoziție „numai două luni” pentru a pune criza migrației sub control, în caz contrar spațiul de liberă circulație Schengen se va prăbuși, iar blocul comunitar ar putea eșua ca proiect politic, a declarat, marți, președintele Consiliului European, Donald Tusk, potrivit Agerpres.
Donald Tusk: UE va eșua ca proiect politic dacă nu ține sub control criza migrației

Aplicația WhatsApp este complet gratuită începând de astăzi. Astfel, pentru a-și monetiza baza de 900 de milioane de utilizatori, WhatsApp se va folosi de companii. Mai mult, deşi a renunţat la taxa de 99 de cenţi pe an cerută clienţilor de lungă durată, WhatsApp nu vrea să renunţe şi la interfaţa lipsită de reclame.
Noua strategie a aplicației WhatsApp pentru a-și monetiza baza de milioane de utilizatori

Fiscul se interesează ce studii au patronii din România, ce bani deţin în conturile din străinătate, dacă au datorii şi cine îi poate recomanda că sunt oneşti. Aşa vor inspectorii fiscali să prevină evaziunea fiscală. Toate aceste întrebări sunt trecute într-un formular pe care patronii trebuie să-l completeze dacă vor să obţină deduceri de la stat. Oamenii de afaceri reclamă însă că inspectorii fiscali cer o grămadă de documente într-un timp scurt şi că sunt trataţi din start ca evazionişti.
Formularul care luptă cu evaziunea: Fiscul e interesat de studiile și datoriile patronilor

Cardul de sănătate îi îmbolnăveşte pe medici. Dacă sistemul în care statul a băgat 20 de milioane de euro se blochează, cei care trebuie să rezolve problemele sunt specialiştii IT ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru că de o lună nu mai există nicio firmă care să se ocupe de întreţinerea sistemului electronic. Medicii atrag atenţia că fiecare oră de nefuncționare a sistemului blochează accesul a 200.000 de pacienți la serviciile medicale.
Cardul de sănătate îi îmbolnăvește pe medici

Economia Chinei a crescut anul trecut în cel mai lent ritm din ultimii 25 de ani. Statistica arată o creştere a PIB de 6,9%, un procent la care alte ţări nici nu visează, dar pentru China este sub aşteptări. Şi de fapt nici măcar asta nu îngrijorează. Problema e că datele arată că decelerează sectoarele cheie ale economiei chineze şi, mai mult, datele ar putea fi şi puţin fardate.
BUSINESS CLUB. Economia Chinei, cea mai slabă creştere din ultimii 25 de ani

Drumurile proaste și durata mare a unei călătorii cu trenul transformă România într-o piață bună pentru transportul în aer. Astfel, la doar o săptămână după ce compania aeriană RyanAir anunța că începe cursurile interne la noi în țară, Wizz Air a făcut același anunț. Astfel, nu numai că TAROM e în pericol, dar şi CFR-ul este în pericol. Mai mult, având în vedere că biletul pe o cursă internă e undeva la 10-20 de euro şi maşina personală este în pericol.
Drumurile proaste și problemele de la CFR, oportunitate de afaceri pentru companiile aeriene low cost  

Adidas va încerca să îşi revigoreze afacerile cu ajutorul unui om specializat în vânzarea detergenţilor. Producătorul german de echipament sportiv îl va numi anul acesta în postul de director general pe actualul şef al grupului Henkel, danezul Kasper Rorsted. Acesta a avut câteva performanţe mari la conducerea Henkel. La Adidas principala lui misiune va fi să atace supremaţia celor de la Nike pe piaţa americană. Iar experienţa este de partea sa, pentru că a promovat cu succes detergentul Persil acolo.
BUSINESS CLUB. Strategia de creştere Adidas se bazează pe un specialist în vânzarea detergenţilor

Cifrele Ministerului Afacerilor Externe referitoare la familiile ai căror copii au fost sau sunt în grija Barnevernet, serviciul norvegian de protecție a copilului, reflectă doar o parte a realității de care s-au izbit românii plecați în Țara fiordurilor în speranța unui trai mai bun. În afara cazurilor înregistrate de MAE, mai sunt cele ale românilor care au văzut în plecarea din Norvegia ultima soluție pentru a-și păstra copiii. Digi 24 prezintă un astfel de caz, cu mențiunea că încercările de a obține un punct de vedere de la Barnevernet s-au soldat, cel puțin până acum, cu un eșec. Este vorba de povestea, destul de complicată, a unei familii cu doi copii din Giurgiu. Părinții recunosc că au avut și ei partea lor de vină în întreaga poveste, dar se declară indignați de practicile Serviciului de Protecție a Copilului din Norvegia, practici de care s-au putut apăra, în final, doar gonind mii de kilometri.
Au fugit din Norvegia pentru a-și păstra copiii (I). „Am plecat în secret fără s…

60% dintre cei care vor să îşi cumpere o locuinţă au deja una, dar vor fie să se mute într-un apartament sau o casă mai mare, fie cumpără ca să închirieze. Însă accesul lor la un credit s-ar putea să nu fie chiar atât de uşor. Cum au deja o locuinţă, nu se încadrează programul Prima Casă. Iar în momentul de faţă, băncile acordă cu predilecţie credite garantate de stat.
BUSINESS CLUB. Doar 38% dintre românii care vor să îşi cumpere o locuinţă sunt la prima achiziţie

Iarna neobişnuit de blândă în emisfera nordică este unul dintre motivele scăderii accentuate a preţului petrolului, spune Agenţia Internaţională pentru Energie. Cererea de ţiţei a fost mai mică în ultimele trei luni ale anului trecut, ceea ce a dus la o inundare a pieţei cu materia primă. Până la sfârşitul anului, oferta va depăşi cererea de petrol, iar preţul unui baril ar putea coborî până la 23 de dolari, anticipează experţii în domeniu.
Surplus de petrol din cauza iernii blânde. Experți: prețul va scădea în continuare

Iarna grea aduce bani frumoşi salinelor. De la cea din Dej, de exemplu, pleacă o mie de tone în fiecare zi, către direcţiile regionale de drumuri şi către primării. Zeci de camioane stau la rând pentru a fi încărcate şi pentru a face faţă comenzilor, iar minerii lucrează şi noaptea.
Salinele, comenzi la foc continuu. De la Ocna Dej pleacă zilnic peste o mie de tone de sare pentru drumuri

Criza refugiaţilor divizează coaliţia cancelarului german. Ministrul Transporturilor, de orientare creştin-democrată, i-a cerut cancelarului Angela Merkel să se pregătească de o închidere a graniţelor. De partea lor, social-democraţii din coaliţia de guvernare susţin că închiderea frontierelor nu este o soluţie, dacă nu se rezolvă criza care generează fluxul de imigranţi. În timp ce disensiunile cresc pe scena politică din Germania, refugiaţii continuă să vină în Europa. De la începutul lunii ianuarie, peste 30 de mii de oameni au intrat în Grecia, de 21 de ori mai mulţi decât în toată luna ianuarie a anului trecut.
Criza refugiaţilor dezbină coaliţia din Germania

Bani căraţi cu sacoşa, apartamente cumpărate din mită şi zeci de firme offshore prin care au circulat banii negri din afacerea Microsoft. Acestea sunt câteva dintre concluziile desprinse din audierea a trei martori din dosarul licenţelor IT. Cei trei au fost chemaţi astăzi în faţa instanţei de judecată, unde au recunoscut că, la solicitarea fostului lider politic Gheorghe Ştefan, şi-au pus la dispoziţie offshore-urile şi firmele pentru ca principalul beneficiar al afacerii Microsoft, Claudiu Florică, să îi poate vira fostului edil comisionul de 4 milioane de dolari.
Martorii refac traseul mitei în dosarul Microsoft

Premierul Dacian Cioloş a trimis Corpul de Control la Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru a verifica situaţia lucrărilor ştiinţifice publicate de deţinuţi. Subiectul este deja verificat de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inspectorii de la Consiliul Superior al Magistraturii. Aceasta și cele mai importante știri ale după-amiezii de 19 ianuarie, în jurnalul EXCLUSIV ONLINE de la Digi24.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii, 19 ianuarie 2016

Corpul de control al premierului Dacian Cioloş face verificări la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Controlul, decis de primul ministru la solicitarea ministrului Justiției, Raluca Prună, în subordinea căreia funcţionează penitenciarele, a fost generat de publicarea unui număr mare de lucrări științifice de către condamnații aflați în penitenciare.
Corpul de control al premierului face verificări la Administraţia Penitenciarelor

Nu este democratic ca o lege adoptată de Parlament să fie modificată de Guvern prin ordonanță de urgență, a declarat premierul Dacian Cioloș despre cererea PNL privind modificarea legii electorale pentru ca primarii să fie aleși în două tururi.
D. Cioloș: Nu e democratică cererea PNL pentru alegerea primarilor în două tururi. A. Gorghiu: Poate îl convinge societatea civilă 

Un studiu american arată că șapte șoferi din 10 folosesc telefonul mobil chiar şi atunci când se află la volan. Și nu îl folosesc doar ca să vorbească, ci și ca să scrie mesaje sau ca să își facă fotografii când conduc. Este ilegal și foarte periculos. Atât pentru viețile lor, cât și pentru viețile celor care au ghinionul să le treacă prin apropiere.
Smartphone la volan, pericol mortal: 7 din 10 şoferi folosesc telefonul mobil când conduc

Arena Națională nu poate primi autorizaţie de securitate la incendiu pentru că acoperișul retractabil nu poate fi omologat în România, deși este omologat în Germania. Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, spune că o soluție pentru redeschiderea stadionului ar fi modificarea legislației, dar numai dacă o expertiză ar dovedi că materialul din care este făcut acoperișul nu prezintă risc în caz de incendiu.
În ce condiții ar putea fi redeschisă Arena Naţională

Procurorii DIICOT au destructurat o rețea de trafic de persoane. Rețeaua racola șoferi ce trebuiau să transporte refugiați sirieni din Turcia în țări din Uniunea Europeană. Anchetatorii au descoperit că șoferii erau fie amenințați, fie înșelați pentru a se pune la dispoziția traficanților turci.
Rețea anihilată. Șoferi români obligați să transporte refugiați din Turcia în UE

Persoanele interesate de un credit bancar vor avea posibilitatea de a compară produsele de credit disponibile pe piaţă şi de a decide în termen de cel puţin 15 zile dacă încheie sau nu contractul. Aceste informaţii le vor fi puse la dispoziţie de către creditor sau de către intermediarul de credit, potrivit unui proiect de ordin al ANPC.
PROIECT ANPC. Noi reguli pentru încheierea contractului de credit bancar

După două zile cu ninsori abundente, iarna nu ne dă pace şi ne aduce ger năprasnic. Meteorologii au emis o informare de temperaturi scăzute şi vânt puternic, informare valabilă pentru toată ţara până joi dimineaţa. Temperaturile vor ajunge chiar şi la minus 20 de grade Celsius. Iarna le face zile grele şoferilor şi drumarilor, care continuă să cureţe drumurile troienite. Marţi dimineaţă sunt închise şapte drumuri naţionale în judeţele Constanţa, Tulcea, Vaslui şi Galaţi. În 10 judeţe - printre care Brăila, Buzău, Călăraşi şi Vrancea - şcolile rămân cu lacătul pe uşă, iar în localităţile rămase fără energie electrică problemele încep să se remedieze. Probleme mai sunt acum în judeţele Constanţa, Călăraşi şi Brăila.
GER până joi. Vor fi minus 20 de grade. Şapte drumuri naţionale sunt încă închise. Trenurile ajung în Gara de Nord cu până la 155 de minute întârziere

Top