Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 18, 2016

Este nevoie de soldaţi la sol pentru a înfrânge organizaţia teroristă Stat Islamic, susţine premierul Australiei. Oficialul susţine că distrugerea autoproclamatului califat este singura modalitate pentru a-i îngenunchia pe jihadişti. Victoriile înregistrate în faţa teroriştilor neliniştesc însă Israelul, care se teme ca nu cumva să devină noua ţintă a jihadiştilor.
Premierul Australiei: Pentru distrugerea ISIS este nevoie inclusiv de soldaţi la sol

Un cetăţean belgian, apropiat al atentatorilor de la Paris din 13 noiembrie, a fost arestat în Maroc. Bărbatul avea legături cu Abdelhamid Abaaoud, cel despre care se crede că a planificat atacul, dar şi cu unul dintre sinucigaşii care s-a detonat în apartamentul din Saint Denis, alături de care ar fi călătorit în Siria în 2013.
Un belgian apropiat atentatorilor de la Paris din 13 noiembrie a fost arestat în Maroc

Percheziţii la această oră la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa. Sunt suspiciuni că un administrator de la o primărie din judeţ a şantajat directorii mai multor şcoli pentru a încheia contracte de deratizare cu o anumită firmă. În acest caz apar şi numele unor jurnaliste.
Directori de școli din Dâmbovița, șantajați de un administrator de la o primărie din județ

Premiile Academiei Americane nu sunt doar prestigioase, ci şi profitabile. În fiecare an, filmele nominalizate primesc un avânt de încasări în sezonul de Oscar. Jurnalistul Digi24 Oana Zamfir prezintă momente de Oscar, o istorie a celor mai dorite trofee din industria filmului.
OSCAR 2016. Cum reușesc filmele realizate cu buget mic să aibă încasări de sute de milioane de dolari

Compania Facebook a lansat luni o campanie la nivel european împotriva postărilor extremiste pe rețelele de socializare, după ce mai mulți politicieni germani s-au declarat preocupați de creșterea comentariilor xenofobe legate de numărul record de refugiați care ajung în Europa, relatează Agerpres, care citează Reuters.
Facebook lansează o campanie la nivel european împotriva postărilor extremiste

Aurul este văzut de mulți ca o investiție sigură. Ani de-a rândul, prețul acestui metal a crescut constant, însă de ceva timp, aurul s-a tot ieftinit. Dincolo de faptul că reprezintă o metodă de a face economii, aurul este și un bun indicator al crizelor sau al conflictelor de pe glob. Cei de la Financial Times au făcut o analiză din care rezultă că producția de aur nu prea mai are cum să crească. Dacă mai punem la socoteală și criza imigranților sau războiul din Siria, s-ar putea ca cererea și implicit prețul aurului să crească mult în 2016.
Ce ascunde preţul aurului

Guvernul vrea să introducă criterii de performanţă în Legea salarizării unice. Asta înseamnă că, spre exemplu, în cazul profesorilor, salariile vor creşte sau vor scădea în funcţie de cât de eficienţi şi de bine pregătiţi sunt dascălii. Introducerea acestor criterii a dat naştere unor discuţii în contradictoriu. Profesorii se opun categoric. Salariaţii din învăţământ consideră că va fi aproape imposibil de evaluat obiectiv performanţa profesională a profesorilor.
Biziday. Dascălii nu pot fi evaluați

Partidul Național Liberal (PNL) a anunțat astăzi că s-a răzgândit și vrea alegerea primarilor în două tururi. Analistul politic Cristian Pârvulescu a declarat că alegerile într-un singur tur de scrutin a fost o eroare de la început, însă a explicat că propunerea PNL de schimbare a legii se lovește de un impediment constituțional.
Cristian Pârvulescu: Decizia PNL de a cere alegeri în două tururi se lovește de un impediment constituțional 

În PSD, simpatia pentru Călin Popescu Tăriceanu ar fi în scădere. Mai mulţi social-democraţi sunt nemulţumiţi că preşedintele Senatului ar negocia "în secret" cu PNL. Supărarea e cu atât mai mare cu cât PSD e partidul care l-a susţinut pe Călin Popescu Tăriceanu pentru poziţia numărul doi în stat. În replică, liderul PNL Alina Gorghiu susţine că nu există nicio compatibilitate între PNL şi agenda lui Tăriceanu. Ba mai mult, „Călin Popescu Tăriceanu nu are ce căuta la şefia Senatului”, adaugă Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu, la Digi24: Călin Popescu Tăriceanu nu are ce căuta la şefia Senatului

În cinci localităţi din Dâmboviţa s-a oprit alimentarea cu apă de la robinet, după ce analizele au arătat că este infestată cu o bacterie. Fiindcă nu au acces la apă, s-au închis şcolile iar poliţia a deschis un dosar penal pentru a vedea cum a fost posibil ca reţeaua publică de apă să fie infestată. Doar că nu e prima dată când se întâmplă. Tot în Dâmboviţa în 2014, 250 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat apă de la robinet. În timp ce distribuitorii spun că apa-i bună, iar autorităţile se fac că o controlează, singurii care câştigă de fapt sunt cei ce vând apă îmbuteliată. Simplul fapt că majoritatea nu avem încredere în apa de la robinet le aduce acestora mai bine de 300 de milioane de euro în fiecare an.
BUSINESS CLUB. Cât de periculoasă este apa de la robinet?

Dezvoltarea infrastructurii, eficientizarea companiilor de stat, modernizarea Armatei şi descentralizarea, sunt câteva dintre priorităţile ministerelor pe acest an. Strategia a fost stabilită împreună cu premierul Dacian Cioloş, care a început săptămâna trecută un tur al ministerelor. Prim-ministrul a fost la Agricultură, Energie şi Comunicaţii, iar astăzi s-a întâlnit cu ministrul Muncii.
Ministerele şi-au anunţat priorităţile

Întâlnire importantă azi la Palatul Cotroceni. Victoria Nuland, adjunct al secretarului de Stat american pentru afaceri europene şi euroasiatice, s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis. Respectarea statului de drept şi independenţa justiţiei au fost dominantele întâlnirii. Capitole la care trimisul american vede progrese semnificative.
Victoria Nuland: „Suntem impresionaţi de activitatea DNA”

Iarnă veritabilă în aproape jumătate de ţară. Am scăpat de codurile de vreme rea, nu însă şi de probleme. Sunt încă zeci de localităţi fără curent şi complet izolate, iar 12 drumuri naţionale şi tronsonul de autostradă Lehliu-Feteşti rămân închise. Pentru zeci de oameni salvarea a venit astăzi doar pe calea aerului sau cu vehicule pe şenile.
Iarnă în aproape jumătate de ţară. Zeci de pacienţi, salvaţi cu elicopterul SMURD sau cu vehicule pe şenile 

Ucraina trimite o săgeată spre Rusia exact când îi e lumea mai dragă. Kievul a decis să tripleze tariful pentru transportul gazului rusesc spre Uniunea Europeană, în condiţiile în care Rusia deja încasa mult mai puţini bani din energie. Presa din Ucraina scrie că pentru transportul a o mie de metri cubi de gaz pe o distanţă de o sută de kilometri, compania de stat Naftogaz cere acum 7,9 dolari, comparativ cu 2,7 dolari cât era preţul anul trecut.
Ucraina triplează tarifele pentru transportul gazului rusesc spre UE 

Bitcoin este un experiment ratat, spune chiar unul dintre oamenii care au lucrat la dezvoltarea monedei virtuale, un programator pe numele său Mike Hearn. Bitcoin şi-a atins limitele tehnice şi întregul sistem de tranzacţionare trebuie modificat. Practic, trebuie lărgit astfel încât numărul tranzacţiilor ce pot fi făcute într-un anumit moment să fie mai mare. Însă această modificare ar face ca Bitcoin să nu mai fie moneda democratică şi descentralizată care s-a dorit. Cei care vor avea calculatoare puternice vor controla tranzacţiile cu monede virtuale la fel cum controlează băncile sistemul financiar. Deci moneda alternativă ar trebui să împrumute din caracteristicile sistemelor monetare clasice.
BUSINESS CLUB. Bitcoin, un experiment ratat

Societatea civilă și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cer înființarea unor centre integrate de urgență pentru victimele violenței sexuale. Astfel, ONG-uruile au argumentat astăzi în fața reprezentanților CSM necesitatea schimbării legislației care privește violența asupra femeilor în România și sincronizarea ei cu jurisprudența internațională.
CSM și societatea civilă cer înființarea unor centre de urgență pentru victimele violenței sexuale

La aproape ani de când a fost deschisă circulaţiei, autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi ceva mai mult decât o întindere de asfalt între două oraşe. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri a semnat în sfârşit contractul pentru construirea de parcări pe marginea autostrăzii.
BUSINESS CLUB. Cine a primit contractul pentru construirea de parcări pe autostrada Bucureşti-Ploieşti

Cazul Bodnariu, familia care a rămas fără cei cinci copii după ce a fost acuzată de abuz și îndoctrinare religioasă, a făcut ca spaţiul public să devină scena unei dezbateri crescânde despre regulile pe care românii plecaţi în Norvegia trebuie să le respecte odată ce au ales să trăiască în această ţară, despre autonomia părintelui în educarea propriului copil, dar și despre legitimitatea măsurilor de separare a familiilor și despre soliditatea motivelor în baza cărora s-a acţionat astfel. Dar, cazul Bodnariu nu este singular. Pentru a înțelege fenomenul în toată complexitatea sa, Digi24 aduce în prim-plan noi cazuri de familii de români care s-au intersectat, într-o formă sau alta, cu sistemul norvegian de Protecţie a Copilului (Barnevernet). Cazuri care, după cum veţi vedea, pot fi de două tipuri. Unii, asemenea familiei Bodnariu, sunt şi acum separaţi de copiii lor, alţii au reuşit să-şi păstreze familia întreagă fugind din Norvegia.
EXCLUSIV Digi 24. Noi cazuri de români cărora auto…

Preotul care a făcut greva foamei, la începutul anului 1990, pentru ca statuia lui Lenin din Bucureşti să fie demolată, s-a întors pentru câteva zile în România. Sorin Grecu a cerut azil politic în Marea Britanie în 1992. El a declarat pentru Digi24 ca l-au obligat să plece ameninţările cu moartea pe care le primea şi mentalităţile comuniste care nu dispăruseră din ţară la acea vreme.
Povestea preotului care a dat jos statuia lui Lenin din Bucureşti

Șoferii care voiau să ajungă de la București la Constanța au petrecut ore întregi pe Autostrada Soarelui, după ce Compania Națională de Drumuri (CNADNR) și poliția nu s-au sincronizat. Astfel, în timp ce CNADNR anunţa deschiderea tronsonului de autostradă până la Lehliu de la ora șapte dimineața, poliţia bloca trecerea şoferilor. Ulterior, poliţiştii au permis intrarea autoturismelor pe A2, doar în coloane însoţite de antemergător. Aceeaşi soluţie a fost aplicată şi pe alte drumuri din ţară.
Circulaţie cu antemergător pe marile şosele din ţară

Top