Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 13, 2016

Procesatorii de lemn din România au boicotat şi a doua licitaţie de vânzare a masei lemnoase, una la care li s-a promis că vor fi preţuri mai mici decât cele stabilite iniţial. Cum acestea au rămas la fel, doar cinci la sută din lemnul scos la vânzare a fost adjudecat. Firmele de procesare şi cele din industria mobilei susţin că Romsilva ţine cu dinţi de preţuri pentru a face un profit cât mai mare. Regia se apără şi spune că preţurile au fost stabilite printr-o decizie dată de Guvern anul trecut şi pe care doar executivul o poate modifica.
Biziday | Lemnul, prea scump pentru mobilă

Foștii miniștri de externe, Cristian Diaconescu și Teodor Baconschi, au comentat la Digi24 cazul copiilor familiei Bodnariu, care au fost preluați de către autoritățile norvegiene pe motiv că părinții le-ar fi aplicat corecţii fizice şi i-ar fi îndoctrinat religios.
C. Diaconescu: România nu este un stat unde se aplică sharia , nu suntem un stat de talibani sau de sălbatici căzuţi din pom

Universitatea din Bucureşti a cerut public, încă din iulie 2015 abrogarea prevederii legale care a generat fenomenul cărţilor aşa-zis ştiinţifice publicate în detenţie, a declarat la Jurnalul de Seară Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti. „Vom verifica cum s-a produs girul. Dacă cei în cauză se dovedesc într-o situaţie neconformă cu codul de etică al Universităţii Bucureşti şi faţă de legea educaţiei, vom propune sancţionarea, iar sancţiunile vor fi publice”, a adăugat Marian Popescu.
Preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, la Digi24: Verificăm cum s-au girat lucrările deţinuţilor. Chestiunea priveşte şi înalţi prelaţi ai Bisericii

Pentru scriitorul Gabriel Liiceanu, gravă este complicitatea profesorilor universitari care au girat cărţile spre libertate ale celor condamnați. Fără această complicitate, fenomenul nici nu ar fi existat, spune Gabriel Liiceanu, într-un interviu acordat RFI România.
Gabriel Liiceanu: O închisoare nu e un institut de cercetări al Academiei. Deţinuţii nu sunt oameni de ştiinţă

Românii au prins gustul murăturilor din Moldova şi Ucraina, dar numai dacă în borcane găsesc şi ţigări de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au confiscat mii de borcane de murături şi bulion în perioada sărbătorilor de iarnă. Cei care le aveau în bagaje au fost amendaţi ori s-au ales cu dosare penale pentru contrabandă.
Țigări de contrabandă ascunse în colivă, murături și bulion

Este cea mai amplă dezbatere a începutului de an şi, chiar dacă pare la doi paşi de deznodământ, încă mai apar informaţii şi detalii consternante despre aşa-numita "literatură de eliberare din închisoare". Vorbim, de câteva săptămâni deja, despre 400 de cărţi cu pretenţii de lucrări ştiinţifice scrise de deţinuţi în ultimii 3 ani. O bibliotecă impresionantă după multe standarde. Doar că bilioteca a dispărut! Dacă vrei să citeşti aceste cărţi, e aproape imposibil să le găseşti. La Biblioteca Naţională, acolo unde editurile trebuie să trimită toate cărţile pe care le scot în cel mult o lună de la publicare, au ajuns doar trei din sutele de cărţi scrise în închisori.
„Scriitorii din penitenciare” | Cărţile din închisori sunt de negăsit în biblioteci

Prima pensiune de lângă pârtia de schi din Voineasa a fost ridicată fără autorizaţie de construcţie. Iar proprietarul susţine că nici nu are nevoie de un astfel de document, deoarece imobilul nu are fundaţie. Pensiunea poate fi mutată dintr-un loc în altul, dacă platformelor pe care a fost construită li se montează roţi. La solicitarea primăriei din Voineasa, Consiliului Judeţean Vâlcea urmează să decidă dacă propietarul a încălcat sau nu legea.
Pensiune fără fundaţie şi fără autorizaţie 

ANAF intră cu bocancii în afacerile Asesoft, firma fondată de Sebastian Ghiţă. Nouă apartamente deţinute de companie vor fi vândute de Fisc după ce au fost folosite ca garanţii în contul unor datorii ale unui post apropiat de televiziune. Cum datoriile nu au fost plătite la termen, Fiscul execută acum Asesoft.
Fiscul execută Asesoft

Un oligarh căzut din graţiile Kremlinului trimite un mesaj de avertizare miliardarilor care încă stau sub aripa lui Putin. Cercul de prieteni ai lui Putin se roteşte încontinuu! O dovedeşte şi istoria. Cei mai apropiaţi dintre apropiaţii săi şi-au crescut rapid averi absurde, dar apoi le-au fost naţionalizate companiile, au fost aruncaţi în inchisoare sau au ajuns să fugă din ţară. Şi aşa ajungi să te întrebi, de fapt şi de drept, cine pe cine foloseşte?
Cum se roteşte cercul de prieteni ai lui Vladimir Putin

Piaţa calculatoarelor a căzut cu peste 10% anul trecut. Este cea mai mare scădere a vânzărilor de care a avut parte vreodată. Sunt însă şi calculatoare care se vând foarte bine. Cele care pot să ruleze jocuri video noi. Vânzările acestor computere puternice vor fi ajutate în următorii ani de căştile de realitate virtuală, care trebuie legate la o placă video performantă ca să poată fi folosite la adevăratul lor potenţial.
Jocurile video țin în viață industria calculatoarelor

Kilometajul dat înapoi îi costă pe şoferii din România peste 300 de milioane de euro pe an. Maşinile a căror uzură este ascunsă, au un preţ nejustificat de mare. Apoi, când îşi arată adevărata condiţie, şoferii trebuie să bage adânc mâna în buzunar pentru reparaţii. Anul trecut în România au fost cumpărate maşini noi şi vechi de 3,7 miliarde de euro. 2,5 miliarde de euro au costat maşinile la mâna a doua.
Mașinile second hand cu uzură ascunsă provoacă pagube majore noilor proprietari

Compania de drumuri naţionale reziliază contractul cu firma care a făcut tronsonul Cunţa-Sălişte, de pe autostrada Orăştie-Sibiu. Vă reamintim, este vorba despre porţiunea închisă pentru reparaţii din septembrie anul trecut, şi unde 200 de metri au fost demolaţi în întregime pentru că au fost construiţi prost. Decizia vine în urma expertizelor făcute de Ministerul Transporturilor şi de CNADNR, care arată că nu s-a respectat contractul.
Contract reziliat pentru autostrada surpată

Vicepreşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Bejeriţă, a fost reţinut de procurori într-un dosar de evaziune fiscală. Anchetatorii spun că mai multe firme de construcţii, printre care şi cea a lui Ion Bejeriţă, ar fi făcut evaziune fiscală, iar prejudiciul este de 10 milioane de euro. Parchetul Înaltei Curţi a pus un sechestru pe un cont de-al vicepreşedintelui PSD Caraş-Severin în care sunt 10,5 milioane de euro.
Vicepreşedintele PSD Caraş-Severin, prejudiciu de peste 10 milioane de euro

Imagini inedite cu presupusul atacator sinucigaş de la Istanbul au fost publicate de un ziar din Turcia. Potrivit publicaţiei Haberturk, bărbatul din imagine este un arab de origine saudită care a trăit în Siria. Imaginile au fost surprinse pe data de 5 ianuarie la un centru pentru imigranţi din Istanbul. Autorităţile turce au confirmat faptul că bărbatul a fost identificat după amprentele aflate în baza de date a poliţiei.
IMAGINI inedite cu presupusul atacator de la Istanbul

Pacienţii cu boli reumatice sau cei care au suferit diferite intervenţii chirurgicale se pot recupera acum mult mai repede la Sanatoriul Balnear de la Techirghiol. Cu o investiţie de peste 600.000 de euro de la Ministerul Sănătăţii, baza de tratament a fost dotată cu 77 de aparate noi și moderne. Vechile aparate de terapie, pe care anul trecut le-au folosit peste 12.000 de oameni, erau cu mult depăşite.
Baza de tratament de la Techirghiol a fost modernizată. Investiția se ridică la 600.000 de euro

La după trei ani și jumătate de când România era criticată aspru de europeni și de americani pentru abateri de la statul de drept, odată cu schimbarea puterii, Polonia devine prima țară care este vizată în mod oficial de o procedură UE pe această temă. Procedura a fost creată ulterior crizei de la București.
Polonia, în situația României din 2012. Cum se apără guvernul de la Varșovia în fața acuzațiilor că nu respectă statul de drept

Marile universităţi din străinătate se bat pe studenţii noştri. O tânără din Timișoara a fost admisă la patru universități din Marea Britanie, asta deși nici nu a susţinut încă Bacalaureatul. Olimpică la astrofizică, eleva a avut de ales între Oxford, universități din Nottingham, Birmingham şi Manchester şi a decis să meargă în cele din urmă la Oxford. Iar visurile fetei nu se opresc aici. Vrea să lucreze la o agenție spațială.
Elevă din Timișoara, admisă la Oxford

O masă caldă, un pat bun şi ajutor ca să îşi facă temele. Este soluţia aplicată de un primar din Alba pentru a preveni abandonul şcolar în satele de la munte. Jumătate dintre copiii de şcoală lipseau mult de la ore pentru că aveau de parcurs distanţe prea mari până la şcoală. Primăria a accesat fonduri europene, a construit un internat şi un centru de zi, iar acum nici un copil nu lipseşte de la cursuri.
Copii ajutați să meargă la școală

Guvernul încearcă să resusciteze programul Prima Maşină, prin care s-au cumpărat anul trecut mai puţin de 200 de maşini. Şi vrea să o facă cu ajutorul programului Rabla. Practic, tinerii vor putea să dea tichetul de 6500 de lei primit la casarea unei maşini vechi drept avans pentru una nouă luată cu garanţie guvernamentală. Acestea și cele mai importante știri ale după-amiezii de 13 ianuarie, în jurnalul EXCLUSIV ONLINE de la Digi24.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii de 13 ianuarie 2016

Trei asociații musulmane din regiunea pariziană suspectate de incitare la radicalizare au fost închise miercuri de guvern, a anunțat ministrul de interne, Bernard Cazeneuve, ceea ce reprezintă o premieră după atentatele de la Paris de la 13 noiembrie, relatează AFP, citată de Agerpres.
Franța | Trei asociații de cult musulmane suspectate de radicalizare au fost dizolvate

Dan Voiculescu și Dinel Staicu au scris degeaba câte zece cărți. Dacă ministrul Justiţiei îşi duce vorbele până la capăt, deţinuţii vor mai scrie doar din pură plăcere cărţi în închisoare. Nu primesc la schimb zile de libertate. Pe unii această schimbare îi prinde în offside. Au apucat să îşi pună numele pe copertele multor volume, dar nu au apucat să obţină reducerea pedepsei pentru ele.
„Scriitorii din penitenciare” | Marii perdanţi ai iniţiativei Ministerului Justiţiei

Top