Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 10, 2016

În ultimii ani, mai bine de 400 de cărţi scrise în detenţie de 188 de deţinuţi au fost coordonate de profesori universitari. Adrian Curaj, ministrul Educaţiei, a vorbit despre acest subiect în cadrul emisiunii "Kilometrul 0". Ministrul a precizat că este responsabilitatea instituţiilor de învăţământ superior să rezolve aceste probleme.
Adrian Curaj, despre coordonatorii lucrărilor scrise după gratii: Sunt implicaţi în nume personal

În Brăila a fost deschis primul centru pentru victimele violentei domestice. Femeile agresate de soţi, copiii sau bătrânii abuzați de rude vor putea cere sprijinul autorităților pentru a avea un acoperiș deasupra capului. Anual, la Brăila sunt sesizate peste 200 de astfel de cazuri. Specialiştii spun că, în realitate, cazurile sunt mai multe, dar celor agresaţi le este ruşine să depună reclamaţii.
Centre pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice

În România se produc peste 20.000 de tone de miere anual, însă doar 20% este certificată ecologic. O mare parte ajunge în țările occidentale, în special, în Germania. Cantitatea exportată ar creşte dacă s-ar produce mai multă miere ecologică. Apicultorii spun însă că birocrația îi împiedică să obțină certificatele necesare.
Doar 20% din mierea produsă în România are certificare ecologică

Americanii şi japonezii îşi etalează capacităţile militare după testul nuclear al Coreei de Nord. Armata Statelor Unite a trimis un bombardier B-52 să survoleze Coreea de Sud, în timp ce armata niponă a efectuat un exerciţiu pentru o intervenţie rapidă al unui comando de elită al paraşutiştilor. La Phenian, însuşi liderul Kim Jong-un a confirmat testarea unei bombe cu hidrogen şi a acuzat Statele Unite că vor să pornească un război nuclear.
Armata SUA a trimis un bombardier să survoleze Coreea de Sud

O femeie pilot din Marea Britanie a zburat din Anglia până în Australia la bordul unui avion de epocă. Ea a vrut să refacă traseul parcurs în 1930 de Amy Johnson, prima femeie care a zburat de una singură între cele două ţări. În drumul său, care a început în luna octombrie, a trecut şi pe deasupra României. A făcut o oprire în ţara noastră.
Zbor din Anglia până în Australia la bordul unui avion de epocă

Pumni împărţiţi în mijlocul drumului, şicane şi claxoane isterice. Pentru că străzile se transformă tot mai des în ringuri de box, 40 de parlamentari propun amenzi usturătoare pentru şoferii agresivi. Ei au iniţiat un proiect de modificare a Codului Rutier şi cer ca şoferii care nu îşi pot stăpâni nervii să rămână fără permisele de conducere.
Proiect: Şoferii agresivi să rămână fără permise de conducere

Că preferăm să cumpărăm, și nu reparăm nu mai e niciun secret! Dar acest obicei este nu doar neprofitabil, ci chiar dăunător. Soluţia a venit deja din Olanda: mici cafenele unde meşteri amatori repară, voluntar, obiecte stricate. Atelierele „Repair Cafe" aduc oamenii împreună, evită risipa de resurse şi sunt și un prilej pentru ca micile meșteșuguri să nu se piardă. La noi, modelul a fost preluat experimental la Cluj.
Atelierele Repair Cafe - proiect experimental la Cluj

La finalul anului trecut Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite a anunțat că s-a depășit oficial cifra de un milion de migranți care au venit în Europa din zonele de conflict. Majoritatea au ales să ajungă aici, pe mare, în special prin insulele grecești. Impresionată de dramele care se petrec zi de zi în aceste zone, Alina Petcu a hotărât să întindă o mână de ajutor. A plecat ca voluntar în Grecia și s-a întors cu o altă perspectivă asupra vieții.
Voluntar român în Lesbos, despre infernul din 21 octombrie: Nu pot descrie ce am văzut. O mare de folii de supravieţuire, oameni urlând 

Vila din Snagov, oferită ca opţiune de reşedinţă fostului preşedinte Traian Băsescu şi casa în care a locuit Mircea Geoană sunt două din cele 54 de imobile pe care Regia Protocolului de Stat a reuşit să le vândă anul trecut. În total a strâns 13,5 milioane de euro fără TVA, jumătate faţă de câştigul din 2014. De altfel anul trecut a fost cel mai slab an, din ultimii trei, pe care Regia i-a avut atât la capitolul vânzări, cât şi la încasări.
Cel mai slab an pentru RA-APPS

Parcarea pe trotuar să fie interzisă dacă nu poate fi asigurat un spaţiu de minimum doi metri pentru pietoni. Asta îşi doreşte un senator PNL care a şi depus un proiect de lege în acest sens. El susţine că spaţiul de 1 metru, cât prevede legislaţia actuală, este insuficient, mai cu seamă pentru persoanele imobilizate în scaune cu rotile sau părinţii cu cărucioare pentru bebeluşi.
Proiect: Noi restricţii privind parcarea pe trotuar

Întemeiat ca o colonie a muncitorilor austrieci, Văliugul este azi un punct de atracție pentru turiști din toată țara. Pârtia cu zăpadă artificială, singura practicabilă în această perioadă, din județul Caraș-Severin, este un magnet pentru pasionații de schi care spun că se simt aici aproape ca-n Alpi.
Văliug, județul Caraș-Severin. Din colonie muncitorească, staţiune de schi

Radicalizarea şi autoradicalizarea sunt două fenomene periculoase pe care Europa le va avea de gestionat şi anul acesta. Numărul celor care devin simpatizanţi ai organizaţiilor teroriste este în creştere. În ultimele luni, în România au fost descoperite două atfel de cazuri. Un iordanian aflat de 25 de ani la noi în ţară, şi un elev de 17 ani. În ambele situaţii, Gruparea Stat Islamic a fost organizaţia pentru care erau gata chiar şi să ucidă.
Radicalizarea şi extremismul, provocările Europei

Cozile din supermarketuri de la sfârșitul anului trecut s-au mutat acum în sălile de sport și la cabinetele nutriționiștilor. Problema este că entuziasmul începutului de an scade încetul cu încetul. Iar asta pentru că nu este de ajuns să mergem la nutriționist și la fitness, atrag atenția medicii.
Diete de început de an. Când nutriționistul și sportul nu mai sunt de-ajuns pentru a slăbi

România a exportat, în primele nouă luni din 2015, băuturi și tutun în valoare de 780,1 milioane de euro, cu 192,9 milioane de euro peste nivelul din perioada similară din 2014, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică și citate de Agerpres.
România a exportat băuturi și tutun de peste 780 milioane euro, în primele nouă luni din 2015

La început de an, toată lumea îşi face planuri. Cu toţii sperăm la un 2016 mai bun şi cu… bani! Aşa că Miruna, reporter al „Jurnalului pentru Copii”, s-a întâlnit cu realizatorul emisiunii Business Club, Stelian Muscalu. În ce domenii să investim, cum este indicat să economisim şi mai ales cum să ne protejăm economiile, aflați din materialul video atașat.
Stelian Muscalu, la „Jurnal pentru Copii”: Creșterea economică și banii de jucării

Polonezii au ieşit în stradă după ce guvernul conservator şi eurosceptic instalat la finalul anului trecut a schimbat legea audiovizualului în favoarea sa. Mii de oameni au protestat în marile oraşe, nemulţumiţi că, prin noua legislaţie, şefii televiziunii şi radioului public nu mai sunt aleşi prin concurs, ci numiţi de guvern. De asemenea, toţi angajaţii instituţiilor media publice vor fi concediaţi în trei luni de la intrarea în vigoare a legii, ca să poată fi aduse alte persoane. Comisia Europeană susţine că aceste măsuri reprezintă un atac la adresa libertăţii presei.
Proteste în Polonia. Mii de oameni au ieşit în stradă să apere libertatea presei

Elevii ar putea primi gratuit pastă şi periuţe de dinţi. Asta prevede un proiect de lege potrivit căruia produsele ar trebui distribuite o dată la trei luni şi ar costa în jur de 50 lei pe an pentru fiecare copil. Conform ultimelor studii, România stă cel mai prost în Europa la capitolul igienă orală, cu un consum mediu la sate de un tub de pastă la trei ani şi o periuţă la 10.
Proiect: Periuţe şi pastă de dinţi pentru elevi

Principalele vulnerabilităţi ale justiţiei din România vin chiar din interior. O arată raportul pe anul trecut al CSM care a identificat ca principale probleme corupţia în rândul judecătorilor şi procurorilor, promovarea prea uşoară în funcţii şi supraevaluarea unor magistraţi. Sistemul judiciar se plânge şi de piedici din partea politicienilor care intervin asupra unor legi esenţiale.
Raport. Corupția, una dintre vulnerabilitățile justiției

A regizat piese de teatru şi de operă pe marile scene ale lumii, iar acum s-a întors acasă, în România, unde mereu a fost primit cu braţele deschise. Regizorul Andrei Şerban, stabilit de peste 30 de ani în Statele Unite, a primit aseară titlul de cetăţean de onoare al oraşului Iaşi. Distincţia i-a fost acordată pe scena Operei Naţionale din capitala Moldovei, la finalul unui spectacol de operă pe care l-a regizat. Aproape o mie de oameni au venit să vadă spectacolul.
Regizor român stabilit în SUA, premiat la Iași

Aglomeraţie aseară în punctele de trecere a frontierei din vestul şi estul ţării. În vama Nădlac din judeţul Arad, mii de români care lucrează în Italia, Spania sau Gemania şi care au venit acasă să petreacă sărbătorile s-au întors aseară peste hotare. Coada de maşini s-a întins pe mai mult de un kilometru iar oamenii au aşteptat chiar şi o oră să treacă graniţa. Şi în vama Albiţa, din judeţul Vaslui, a fost aglomeraţie. Moldoveni de peste Prut, care au sărbătorit Crăciunul şi Revelionul pe rit vechi în România, s-au întors acasă.
Aglomerație în vămile din vestul și estul țării

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că testul de bombă cu hidrogen efectuat de țara sa este un pas autodefensiv contra unei amenințări a Statelor Unite cu un război nuclear și că ea are dreptul suveran de a face acest lucru fără a fi criticată, scrie duminică agenția de presă de stat KCNA, preluată de Agerpres.
Kim Jong Un spune că testul cu bombă H este un pas autodefensiv contra SUA

Top