Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 9, 2016

Ţara noastră nu are un protocol unitar pentru declararea morţii cerebrale şi prelevarea de organe. Aceasta este şi una dintre cauzele scăderii numărului de donatori, cu 20% în 2015, faţă de anul precedent. Noul coordonator naţional, numit de Ministerul Sănătăţii vrea să schimbe legea.
România, ţara fără protocol unitar pentru declararea morţii cerebrale şi prelevarea de organe

Mai mulţi clienţi cu împrumuturi în franci reclamă că băncile încearcă să-i facă să semneze documente care ar conţine clauze abuzive. Una dintre instituţiile de credit a încercat să-i facă pe datornici să se angajeze, sub semnătură, că nu vor da în judecată banca. Situaţia a fost semnalată şi de o asociaţie de clienţi, care spune că va depune plângere penală. În apărare, bancherii spun că nu obligă clienţii să semneze actele respective şi că a fost vorba de cazuri izolate, de exces de zel.
Clienţii reclamă o nouă clauză abuzivă: nu da banca în judecată!

Ieşenii sunt invitaţi să aleagă uniformele pe care le vor purta şoferii de autobuz şi vatmanii din oraş. Primăria va plăti noile costume şi speră ca acestea să fie gata până la primăvară. Pe pagina de socializare a Primăriei Iaşi au apărut şi comentarii care le sugerează autorităţilor să asorteze noile costume cu mijloace de transport moderne.
Vot online pentru alegerea uniformelor vatmanilor din Iaşi

Ieşenii sunt invitaţi să aleagă uniformele pe care le vor purta şoferii de autobuz şi vatmanii din oraş. Primăria va plăti noile costume şi speră ca acestea să fie gata până la primăvară. Pe pagina de socializare a Primăriei Iaşi au apărut şi comentarii care le sugerează autorităţilor să asorteze noile costume cu mijloace de transport moderne.
Vot online pentru alegerea uniformelor vatmanilor din Iaşi

Lupta pentru un loc de parcare în București duce la situaţii absurde. Unii şoferi se cred stăpâni pe spaţii care nu sunt ale lor şi aplică legea junglei. Cea mai recentă victimă este un bucureştean care s-a trezit cu maşina vandalizată, doar pentru ca a parcat într-un loc public revendicat de un alt şofer. Au fost cel puţin 100 astfel de situaţii în capitală, anul trecut, confirmă poliţiştii.
Legea junglei în parcările din Capitală. Mașini vandalizate sau blocate de șoferi nemulțumiți

Coreea de Nord a sărbătorit detonarea presupusei bombe cu hidrogen cu dansuri populare, cântece şi un grandios foc de artificii. Mii de oameni, atât militari, cât şi civili, au participat la spectacolul organizat în piaţa centrală din Phenian. Evenimentul a coincis cu presupusa zi de naştere a lui Kim Jong-un, dar liderul suprem nord-coreean a lipsit de la ceremonii. De la tribună, înalţi oficiali comunişti au acuzat Statele Unite şi Coreea de Sud că forţează izbucnirea unui nou conflict deschis.
Testul nuclear, sărbătorit cu dansuri şi cântece în Coreea de Nord

Cutiile negre ale avionului Blue Air care a ratat, joi, aterizarea pe pista Aeroportului Internațional Avram Iancu urmează să fie duse pentru decodificare la un laborator specializat din Franța, au declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, surse din domeniul siguranței aviației.
Cutiile negre ale avionului care a ratat aterizarea la Cluj vor fi duse pentru decodificare în Franța

Prefectura Gorj a blocat aplicarea unei hotărâri de consiliu local care desfiinţează liceul dintr-o comună. Primarul localităţii susţine că instituţia este inutilă, pentru că absolvenţii nu au unde să se angajeze. Pe de altă parte, Inspectoratul Şcolar Judeţean propune ca cele două şcoli din comună să intre în subordinea liceului. Cel mai probabil, disputa va fi rezolvată în instanţă.
Scandal pentru liceu. Primarul vrea să-l desființeze, prefectura a blocat decizia

Revista americană Vogue recomandă includerea Bucureștiului pe lista de destinații obligatorii a oricărui turist. Publicația descrie într-un articol postat săptămâna aceasta pe site-ul său unele dintre barurile, casele de modă și muzeele din București, care demonstrează „creativitatea și dezvoltarea” capitalei României, relatează Agerpres.
Revista Vogue: Bucureștiul, pe lista de destinații obligatorii a oricărui turist

Încă un obstacol în calea construirii Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, după ce o parte a terenului pe care trebuia să fie construit a fost declarat zonă protejată pentru castori. Parlamentul a decis trecerea unor parcele de teren din domeniul statului în domeniul public al judeţului Braşov, însă tranzacţia nu poate avea loc, pentru că, în anexa legii, numele parcelelor nu coincid cu cele din cartea funciară.
Cadastrul şi castorii, piedici pentru aeroportul din Braşov

Nicio firmă de recrutare nu s-a înghesuit până acum să găsească înlocuitori pentru posturile vacante de la societatea care distribuie căldura și apa caldă în Brasov. Consiliul Local Braşov a decis ca societatea pe care o patronează să caute membri în consiliul de administraţie prin agenţii de recrutare, dar nimeni nu a venit la licitaţia pentru aceste servicii. Societatea a rămas anul trecut fără toţi cei cinci membri ai consiliului de administraţie care au demisionat sau nu şi-au mai putut exercita activitatea, după ce furnizorul de agent termic a fost implicat într-un dosar penal instrumentat de DNA.
Greu de angajat. Firma care distribuie căldură în Braşov nu găseşte manageri

Firmele şi autorităţile locale care ar trebui să cureţe drumurile publice şi nu şi-au făcut treaba au fost sancţionate de poliţişti. În ţară, după ninsorile din ultima săptămână s-au dat 23 de amenzi, iar în Capitală au fost sancţionate toate cele şase societăţi comerciale care au contracte cu Primăria Bucureşti şi cu primăriile de sector.
Amenzi de 100.000 de lei pentru drumurile necurățate

Elevii din România au cele mai slabe performanțe în rândul școlarilor din Uniunea Europeană, atunci când citesc un text la prima vedere. Cu toate acestea, de la anul, cel mai probabil, la clasa a 5-a se va face mai puțină română. Latina va dispărea de la clasa a VIII-a, iar cultura civică va fi înlocuită cu tehnologia comunicațiilor. Experții care se ocupă de evaluarea calităţii educaţiei spun însă că modificările propuse sunt apă de ploaie.
Educație. Materii noi, reguli vechi. Ce efecte au modificările propuse pentru programa școlară

Ambiţiosul proiect al parcului acvatic din Craiova costă primăria încă un milion de lei, pe lângă cei 10 milioane de euro împrumutati de la bancă. Şi asta deoarece proiectul realizat în 2012 nu a prevăzut existenţa unei staţii de epurare pentru imensa cantitate de apă care va fi folosită acolo. Din cauza problemelor de proiectare, dar şi a unei anchete DNA, finalizarea parcului acvatic este întârziată cu mai bine de un an.
Un parc acvatic costisitor

Pompierii din Hunedoara au primit o autospecială cu care pot merge la intervenţii subacvatice. Vehiculul nu poate intra în apă, dar este dotat cu echipamente de scufundare, generator şi sistem de iluminare pe timp de noapte. Autospeciala face parte dintre cele cumpărate de Ministerul Mediului printr-un proiect european finanţat cu 40 de milioane de euro.
Pompierii din Hunedoara au primit o autospecială pentru intervenţii subacvatice

Organe transportate de aeronave TAROM, în timp ce avioanele SMURD sunt aproape tot timpul indisponibile. Este marea nemulţumire a celor care se ocupă de programul de transplant, după zeci de experienţe în care s-au simţit umiliţi de lipsurile sistemului sanitar. Grav este că, în cazul transplantului, timpul este limitat, iar în lipsa unui transport adecvat, organele s-ar putea pierde.
Medicii din programul de transplant, nevoiți să transporte organele cu curse de linie

În Vatra Dornei, oamenii îngheaţă şi afară, şi în case. Toţi cei 7.000 de locuitori depind acum de o centrală de cartier. Şi asta în timp ce oraşul are de opt ani o centrală nouă, dar care stă nefolosită pentru că localitatea nu este racordată la reţeaua de gaze naturale.
În Vatra Dornei o centrală nouă stă nefolosită de opt ani pentru că orașul nu este racordat la reţeaua de gaze naturale

Premieră nedorită în sportul românesc. Clubul de Volei Tomis Constanţa este prima echipă din Europa care a fost nevoită să se retragă din Liga Campionilor din cauza lipsei banilor. S-a ajuns în această situaţie după ce o anchetă a Curţii de Conturi a scos la iveală faptul că echipa a beneficiat timp de doi ani de finanţări nejustificate din partea Consiliului Judeţean, condus la acea vreme de Nicuşor Constantinescu.
O echipă din România, prima din Europa nevoită să se retragă din Liga Campionilor din cauza lipsei banilor

Proteste violente la Atena, unde sute de greci au demonstrat împotriva planului de reformă a sistemului de pensii. Manifestaţia s-a derulat paşnic până când câteva zeci de manifestaţi au vrut să atace clădirea Guvernului, ca să ajungă în biroul premierului Alexis Tsipras. Au fost opriţi de poliţişti cu gaze lacrimogene. Reforma sistemului de pensii este una dintre condiţiile impuse Atenei de creditorii internaţionali.
Atena. Proteste contra planului de reformă a sistemului de pensii

Primarul din Cluj-Napoca spune că legea îi permite doar să dea jos în regim de urgenţă bucăţile de faţadă care riscă să cadă în capul trecătorilor. Şi că, în cazul a 17 clădiri istorice la care s-au făcut astfel de intervenţii, a avut avizul Comisiei Monumentelor istorice. Răspunsul primarului vine după ce ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a cerut actele care justifică dărâmarea unor elemente de faţadă.
Cluj-Napoca. Intervenţii controversate la clădiri istorice

Se împlinesc cinci ani de când Siria este sfâşiată de război. Două milioane de refugiaţi au ajuns pe teritoriul Turciei. Sunt oameni care dorm pe străzi şi oameni care au avut suficient de mulţi bani să îşi închirieze o casă şi să pună pe picioare o mică afacere. Cei mai mulţi dintre sirienii din Turcia sunt găzduiţi în tabere construite special. O echipă Digi24 a intrat într-un astfel de loc şi a văzut ce înseamnă viaţa de refugiat. Un reportaj de Cristina Cileacu, Andrei Captarenco şi Ionuţ Duinea.
Reportaj EXCLUSIV Digi24 | Refugiat în Turcia

«Terorismul poate apărea oriunde » e fraza pe care o repetă toți oficialii francezi, în frunte cu președintele Francois Hollande. Atacul de ieri de la un comisariat de poliție din Paris confirmă acest lucru şi arată încă odată vulnerabilitatea capitalei franceze în faţa ameninţării teroriste. Încercăm să înţelegem de unde vine această vulnerabilitate într-un reportaj Digi24 filmat în arondismentul 18, acolo unde ieri, un bărbat a încercat să comită un atentat terorist.
REPORTAJ. Goutte Dor, pericolul din inima Parisului

Un bărbat care intenţiona să-i răpească pe cei doi câini ai familiei preşedintelui Barack Obama a fost arestat la Washington. În maşina acestuia, poliţiştii au descoperit o armă automată, mai multe pistoale, 350 de gloanţe şi o macetă. Suspectul, care nu avea autorizaţia de a deţine arme, le-a spus forţelor de ordine că este Iisus Hristos, apoi că este fiul lui John F. Kennedy şi a lui Marylin Monroe şi că urma să-i răpească pe Bo şi Sunny, câinii familiei Obama.
Tentativă de răpire a câinilor lui Barack Obama

Top