Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 8, 2016

Ieftinirea petrolului a golit atât de tare cuferele Arabiei Saudite, încât familia regală se gândeşte să scoată la vânzarea cea mai mare companie petrolieră din lume. Aramco ar putea fi listată la bursă şi are şanse uriaşe să devină cea mai valoroasă companie din întreaga lume. Cam de două ori mai valoroasă decât Apple, care deţine acum acest record. Pentru Arabia Saudită, Aramco e atuul care i-a permis până acum să opereze ca o bancă centrală a industriei petroliere.
Strâmtorați de ieftinirea petrolului. „Perla” Coroanei saudite ar putea fi vândută

În ultimii opt ani, primarii din Bucureşti au aruncat cu bani pe crizanteme, panseluţe sau arbori care s-au uscat. Este concluzia Curţii de Conturi care a descoperit că, în acest fel, s-au cheltuit nejustificat 3 miliarde de lei din bani publici. S-au cumpărat flori cu un adaos comercial de... 2.500%. Şi toate acestea, în condiţiile în care spaţiul verde al Bucureştiului s-a redus cu o treime în această perioadă.
Copaci, doar pe hârtie în Capitală

Dacă sunt suficient de pasionaţi de domeniul pe care îl studiază, masteranzii facultăţilor de Matematică şi Informatică din România pot fi acceptaţi în stagii de practică la Facebook, Google sau Apple. Totuşi, practica nu le garantează un loc de muncă acolo în condiţiile în care milioane de tineri din toată lumea aplică pentru joburile oferite de cei câţiva giganţi IT. Şi, cum posturile sunt limitate, selecţia candidaţilor este una foarte strictă şi poate dura luni bune.
BUSINESS CLUB. Cursa pentru o slujbă în Silicon Valley. Cum decurg recrutările pentru Facebook

Ne-am concentrat în ultima vreme pe cotaţiile la petrol, pe aceste scăderi fabuloase şi mai puţin pe preţurile de la pompă. Efectul ultimelor evoluţîi nu-l vedem pentru că există un decalaj între burse şi efectul la consumator. Normal pentru că petrolul ăla trebuie să mai şi ajungă la companii, să fie rafinat, transportat.
ANALIZĂ BUSINESS CLUB. Petrolul e tot mai ieftin. De ce nu se vede în preţurile de la pompă?

Consumatorii din Occident au început să îşi schimbe vechile televizoare HD cu modele noi, iar în ţări precum România cei care au televizoare cu tub fac saltul direct la cele dotate cu cele mai moderne funcţii. Aşa că producătorii de televizoare încearcă să atragă atenţia clienţilor prin tot felul de inovaţii mai mult sau mai puţin utile. Şi, pe lângă 4K sau Ultra HD, care în mare parte înseamnă acelaşi lucru, producătorii mizează şi pe tehnologii mai puţin cunoscute publicului larg.
Televizoarele viitorului, prezentate la CES

Economia României se clatină după prăbuşirea burselor din China şi după scăderea preţului barilului de petrol sub 33 de dolari. Fabricile care produc pentru export şi industria petrolieră sunt cele mai afectate, însă unda seismului va fi resimţită de sute de mii de salariaţi, avertizează specialiştii. Singura speranţă este ca pieţele financiare să redevină optimiste şi să evite o nouă criză mondială.
Petrolul ieftin îneacă economia mondială. Fabricile de componente auto şi industria petrolieră, primele afectate

Şeful poliţiei din oraşul german Koln a rămas fără funcţie, după agresiunile în masă produse în noaptea de Revelion la Koln. Wolfgang Albers a fost suspendat temporar, iar Reuters scrie că oficialul este forțat să se pensioneze anticipat. Pe de altă parte, premierul Slovaciei cere un summit extraordinar pentru a examina situaţia. Între timp, au apărut plângeri similare făcute de femei şi în alte ţări.
Scandalul agresiunilor sexuale din Koln ia amploare. Şeful poliţiei demis, Slovacia cere summit UE extraordinar

Plata restanţelor şi a impozitelor locale le aduce cadou localnicilor dintr-o comună din Vrancea câte un tomberon de gunoi care costă 103 lei. Însă doar cei mai conştiincioşi 190 de gospodari vor primi ineditul dar. De atâtea tomberoane a avut bani primăria, care speră să-i convingă pe oameni să nu mai rămână datori la bugetul local.
Cadou pentru plata impozitelor locale: un tomberon de gunoi

A fost nevoie de numai câteva zile de polei şi zăpadă pentru ca service-urile auto să se umple de maşini lovite. Chiar dacă în multe cazuri e vorba despre pagube relativ minore, pentru şoferii ghinionişti începe lungul şi stresantul drum al birocraţiei între atelierele auto şi companiile de asigurări. Totul e cu atât mai dificil cu cât numărul tamponărilor se triplează pe timp de iarnă.
S-a triplat numărul de tamponări. Recomandări pentru evitarea accidentelor pe timp de iarnă

Autostrada Sibiu-Piteşti va rata cel mai probabil termenul de finalizare cerut de mediul de afaceri. Sunt şanse mici să fie deschisă circulaţiei în 2020 în condiţiile în care lucrările vor începe abia în 2018, iar proiectul, finanţat cu fonduri europene, are ca termen oficial de încheiere anul 2023. Primele studii de fezabilitate, cele pentru capetele de autostradă dinspre Sibiu şi Piteşti, trebuiau să fie deja gata, însă au fost amânate pentru anul acesta. Şi nu sunt singurele etape care au fost decalate.
Termen depășit pentru autostrada Sibiu-Pitești

Românii au ajuns să ţină în portofele şi la saltea cei mai mulţi bani gheaţă din istorie! Peste 45 de miliarde de lei se află în circulaţie, după cum a calculat Banca Naţională. Veniturile românilor au crescut, de aici şi banii mai mulţi puşi în mişcare. Plăţile cu cardul sunt încă privite cu neîncredere, aşa că mulţi preferă numerarul. Specialiştii vorbesc însă şi de o altă cauză pentru volumul mare de bani gheaţă: creşterea plăţilor la negru, făcute de românii care vor să evite taxele către stat.
Chiar şi marii bancheri folosesc cardurile bancare doar pentru a scoate banii în ziua de leafă

Primarii de sector din Capitală spun că nu au ce să îşi reproşeze în privinţa deszăpezirii. Asta cu toate că primăria generală a amendat toate firmele de salubrizare, pe fiecare de două ori, cu suma maximă prevăzută de lege - 5.000 de lei. În plus, primarii de sector trebuie să verifice atent facturile pentru deszăpezire şi să plătească doar serviciile prestate.
Primarii multumiţi de deszăpezire, firmele de salubrizare amendate

În perioada 2007-2014, primăriile de sector au cheltuit aproape 2,7 miliarde lei doar pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi. Plantele și arborii au fost luate de la intermediari și au costat și de 20 de ori mai mult decât la producători, după care s-au uscat în scurt timp. Sume uriașe au fost cheltuite și pentru amenajarea unor locuri de joacă.
Raport Curtea de Conturi. Cum și-au bătut joc primăriile de banii bucureștenilor: Crizantema de 310 lei

Mobilizare de ochii lumii a parlamentarilor atunci când se produce un scandal social sau o tragedie. Aleşii ies în faţă cu iniţiative menite să-i protejeze pe români sau să prevină incidente şi menţin dezbaterea aprinsă chiar şi câteva luni, fără rezultate însă. S-a întâmplat în cazul crizei legate de francul elveţian, după atacul de la sediul Charlie Hebdo sau din clubul Colectiv. În niciuna dintre cele trei situaţii, actele normative dezbătute îndelung nu au intrat în vigoare.
Aleșii promit legi, apoi le abandonează

Miliardarii Chinei dispar şi reapar în spaţiul public ca prin magie după unii, la ordinul Beijingului, după alţii. Aşa s-a întâmplat şi cu miliardarul cu numărul 62 de pe lista bogătaşilor chinezi, director executiv la cea mai mare companie de confecţii din ţară. Este doar ultimul caz de acest gen, dar el vine să întărească ideea că regimul comunist îi ţine din scurt pe miliardari, dornic să-şi păstreze controlul asupra celei de-a doua economii a lumii. CNN a trecut în revistă dispariţiile şi apariţiile misterioase de la Beijing.
Misterioasele dispariții și apariții ale miliardarilor chinezi

Polițiștii din Koln care au intervenit în noaptea de Revelion, după ce peste 100 de femei au fost agresate, fac dezvăluiri despre agresori și contrazic informațiile inițiale date publicității de conducerea poliției locale, informează euractiv.ro.
Incidentele din Koln. Polițiștii fac dezvăluiri: Agresorii nu putea comunica în limba germană. Printre ei erau nord-africani, dar și sirieni

După 18 ore în care judeţul Iaşi s-a aflat sub cod galben de ninsori, asistenţii sociali din comuna Popricani au mers astăzi din casă în casă să se asigure că bătrânii care locuiesc singuri şi persoanele cu venituri mici sunt în siguranţă. Angajaţii Primăriei au verificat dacă oamenii au lemne pentru încălzire, alimente si medicamente.
Asistenţii sociali au vizitat zeci de familii izolate de ninsori

Electrocentrale București (ELCEN) furnizează agentul termic la parametri optimi și subliniază că RADET este cel răspunzător de distribuția agentului termic către consumatorii casnici din Capitală, potrivit unui comunicat remis, vineri, Agerpres.
ELCEN susține că furnizează agentul termic la o temperatură optimă și nu este responsabil de avaria de vineri

Top