Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie 23, 2015

2015 a amintit de multe ori de anii de dinaintea crizei. O asemănare izbitoare e foamea cu care corporațiile își cumpără rivalii, de regulă cu bani împrumutați. Anul acesta s-au făcut cele mai multe fuziuni și achiziții din întreaga istorie a lumii capitaliste. Estimarea este că în tot 2015 se duc toate la 4.700 de miliarde de dolari - adică mai mult decât produsul intern al Germaniei. Astfel, în 2015 s-a bătut recordul scris în 2007.
BUSINESS CLUB. 2015, anul cu cele mai multe fuziuni din istorie

Salvări miraculoase după o alunecare catastrofală de teren în sudul Chinei. Doi supravieţuitori au fost scoşi la lumină după trei zile de când pământul distrugea mai multe blocuri dintr-un complex industrial. Medicii încearcă să îi ţină în viaţă, pentru că sunt grav răniţi. Pe de altă parte, echipele de salvare continuă misiunea infernală. În continuare sunt daţi dispăruţi 70 de oameni.
Scoși de sub pământ după trei zile

Momente emoţionante în faţa clubului Colectiv. Rudele şi prietenii celor 63 de tineri care şi-au pierdut viața în incendiu au împodobit un brad de Crăciun în memoria victimelor. În pom au fost puse candele şi mesaje emoţionante pentru cei dragi. La Colectiv au venit şi câţiva răniţi care abia au ieşit din spital. Pentru mulţi, prima ieşire în public a fost chiar la locul tragediei care le-a schimbat viaţa pentru totdeauna.
Brad de Crăciun pentru victimele din #Colectiv. „Vă mulţumim că ne-aţi făcut mai buni”

Fostul președinte Traian Băsescu critică, într-un mesaj pe Facebook, o presupusă decizie a oficialilor europeni potrivit căreia, în loc de urarea „Crăciun Fericit” mai potrivit ar fi să se spună „Sărbători Fericite”, o modalitate prin care să fie incluşi şi cei care au alte sărbători în această perioadă.
T.Băsescu: Politicienii de la Bruxelles nu vor să mai spună „Crăciun Fericit”, ci „Felicitări de sezon”, pentru a nu supăra islamiștii

Ministrul Finanţelor exclude una dintre variantele de creştere a salariului minim, discutate cu sindicaliştii şi patronatele. Invitată la emisiunea Business Club, Anca Dragu a declarat că majorarea salariului minim la 1.200 de lei, dar cu plafonarea contribuţiilor sociale la nivelul de acum, adică pentru un salariu de 1.050 de lei, ar fi prea dificil de aplicat.
Ministrul de Finanţe: Creşterea salariului minim cu plafonarea contribuţiilor „nu ar fi în regulă”

Dezastru în zona Eroilor, acolo unde pământul s-a surpat din cauza lucrărilor la metrou. Nu doar şoseaua şi casele au fost afectate, ci şi canalizarea Capitalei. Principalul canal colector care preia apele uzate din zona Palatului Cotroceni este grav avariat. Verificările în teren ale ApaNova au scos la iveală fisuri şi de 15 centimetri în pereţii magistralei de canalizare.
VIDEO. Lucrările de la metrou în zona Eroilor au provocat fisuri în canalizarea Capitalei

Guvernul de la Mogadischu a decis să interzică celebrarea Crăciunului și a Anului Nou în Somalia, țară cu populație majoritar musulmană, explicând că a adoptat această măsură pentru a se evita eventuale atacuri comise de milițiile islamiste Shebab, informează Agerpres.
O țară cu populație majoritar musulmană a interzis celebrarea Crăciunului și a Anului Nou

Donald Trump a fost desemnat mincinosul anului 2015, de către un portal american, specializat în monitorizarea activităţii publice a politicienilor. Multimiliardarul aspirant la fotoliul de la Casa Albă a înşirat în discursurile sale atâtea neadevăruri, încât editorilor PolitiFact le-a fost greu să aleagă un singur subiect. Titlul dobândit l-a făcut pe Donald Trump să-i acuze pe jurnalişti că nu ştiu să-şi facă treaba.
Donald Trump, desemnat „Mincinosul anului”

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri intră într-un dialog direct cu actorii economici, după consultările cu organizațiile reprezentative ale mediului de business și ale IMM-urilor, lansând sondajul cu tema „Creșterea salariului minim brut garantat pe economie”.
Ministerul Economiei lansează un sondaj privind creșterea salariului minim brut garantat pe economie

Guvernul a amânat aplicarea legii falimentului personal până în decembrie, anul viitor. Siamezele născute ieri, la Constanţa, au puţine şanse de supravuieţuire, spun medicii de la Spitalul Marie Curie, unde au fost internate micuțele. Premii mai mari de la Guvern pentru Echipa naţională de handbal feminin a României. Acestea și cele mai importante știri ale după-amiezii de 23 decembrie, în jurnalul EXCLUSIV ONLINE de la Digi24.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii de 23 decembrie 2015

Procurorii anticorupţie vor arestarea preventivă a şefului PSD Satu Mare. Anchetatorii au contestat decizia instanţei prin care acesta a fost lăsat în arest la domiciliu. Politicianul e acuzat că şi-ar fi folosit influenţa pentru a-şi pune apropiaţii în funcţii cheie din instituţiile publice. Iar, pentru asta, ar fi apelat, potrivit DNA, inclusiv la ajutorul lui Liviu Dragnea şi al lui Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor.
Mircea Govor, interceptat de DNA

Aleşii au primit azi o veste bună, chiar cu două zile înainte de Crăciun. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat atât legea pensiilor speciale, cât şi majorarea sumelor forfetare pe care parlamentarii le primesc pentru cazare şi transport. În paralel, aleşii pun la cale un plan prin care să-şi majoreze şi salariile. Pentru a-şi atinge scopul, nu vor vota ordonanţa prin care sunt majorate salariile miniştrilor, consilierilor şi aleşilor din conducerile celor două Camere dacă nu le sunt mărite şi lor salariile lor. Senatorii au respins-o deja, iar acum documentul e blocat la Comisia de Muncă din Camera Deputaţilor.
Klaus Iohannis a promulgat legea pensiilor speciale. Ce alte privilegii au parlamentarii

Au pierdut prieteni în incendiul din Colectiv şi au simţit că trebuie să facă ceva. Şi-au lăsat job-urile, familiile şi viaţa personală ca sa-i ajute pe răniţii şi rudele victimelor din 30 octombrie. Se numesc "Împreună Rezistăm" iar povestea lor o veți afla, pe larg, în acestă seară, de la ora 21.
Povestea voluntarilor în cazul Colectiv, uniți sub deviza Împreună rezistăm

Surorile siamenze născute ieri la Constanţa şi aduse la Bucureşti au același cord. Medicii de la Spitalul Marie Curie au anunțat că bebelușii au două inimi lipite și același ficat, ceea ce face ca șansele lor de supraviețuire să fie foarte mici.
Siamezele din Constanța au două inimi unite și același ficat. Șansele de supraviețuire sunt foarte mici

Astăzi, patru răniți în urma incendiului din Colectiv au fost externați din Spitalul Militar din București. Tot astăzi, în faţa clubului Colectiv, rudele şi prietenii celor 63 de tineri care şi-au pierdut viețile în urma incendiului din 30 octombrie vor împodobi un brad de Crăciun special. În locul globurilor vor fi legate bilețele cu mesaje.
Ultimii patru răniți din Colectiv de la Spitalul Militar au fost externați

Fuga dictatorului Ceauşescu pe 22 decembrie 1989 a însemnat victoria Revoluţiei Române. La 12:09, când elicopterul a părăsit acoperişul Comitetului Central al PCR, regimul lui Ceauşescu a încetat să existe. Regimul comunist se va dovedi în schimb mai dificil de înlăturat. În cursul după amiezii, Ion Iliescu spunea în direct la televiziune că Nicolae Ceauşescu şi acoliţii lui „au întinat numai numele Partidului Comunist Român”, sugerând că regulile comuniste rămâneau valabile. Energia uriaşă a manifestanţilor - care strigau "Jos comunismul!" şi "Fără comunişti!" - a împins însă evenimentele spre o democraţie veritabilă. Comunicatul FSN de la 10 seara avea - la primul punct - pluralismul, esenţa libertăţii politice. Informaţiile şi mecanismele Puterii au rămas însă în mâinile celor care şi-ar fi dorit în România o simplă copie după Perestroika.
1989 | Perestroika în rândurile Revoluției. Comuniștii care așteptau momentul să preia puterea

Preţul poliţelor RCA va creşte în continuare, dar controlat. Asta promite şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară. Mişu Negriţoiu a declarat la Digi24, că, în urma negocierilor pe care le-a purtat cu transportatorii, propunerea este ca preţul poliţelor RCA sa fie corelat cu nivelul daunei. Surorile siameze născute la Constanţa au ajuns la Spitalul Marie Curie. Medicii de aici vor decide dacă fetele vor fi separate. Ele nu pot respira singure şi sunt unite în zona sternului, toracelui şi abdomenului. În plus, medicii spun că fetele ar putea împărţi acelaşi ficat, situaţie extrem de dificilă. Acestea şi alte ştiri importante ale momentului în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii de 23 decembrie.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii, 23 decembrie

La câteva ore de la sosirea în ţară, handbalistele României au aflat că sunt şanse mari să nu mai joace turneul preolimpic la Cluj. Federaţia Internaţională este pregătită să îi ofere competiţia Danemarcei, ţara care a fost gazdă şi la Campionatul Mondial.
Tricolorele, nemulțumite de intenţia Federației Internaționale de Handbal de a muta turneul preolimpic în Danemarca

Top