Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie 21, 2015

Traian Băsescu, atac la președintele Klaus Iohannis și la principalele partide de pe scena politică. „De mai bine de un an, sub atenta supraveghere a preşedintelui Iohannis, PSD şi PNL au dus o politică de revenire la pensiile speciale şi mărire de salarii”, scrie liderul Mișcării Populare pe Facebook.
Traian Băsescu: Ziua în care PSD şi PNL îngroapă în datorii viitorul ţării

Pericolul terorist nu este departe de România. Directorul Serviciului Român de Informaţii avertizează că extremiştii Stat Islamic nu atacă doar instituţii, iau la ţintă şi oamenii de rând. 246 de persoane bănuite că aveau legături cu teroriştii au fost oprite anul acesta să intre în România. Şi pentru ca lupta anti-tero să fie mai eficientă, directorul SRI vrea legea care obligă înregistrarea identităţii celor care cumpără cartele telefonice pre-plătite.
Avertisment de la SRI: Nu suntem feriţi de potenţiale atacuri teroriste

Darul păcii spirituale, al împăcării omului cu Dumnezeu, cu sine și cu semenii se cere prin rugăciune și se cultivă prin gânduri, cuvinte și fapte bune, astfel încât pacea spirituală a sufletului devine izvor de pace socială, de pace în familie, în comunitate și în lume, afirmă patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în Pastorala de Crăciun 2015.
Patriarhul Daniel în Pastorala de Crăciun: „Lăcomia sau iubirea obsesivă de avere, de putere și plăcere produc în suflet tulburare”

România are excedent în comerţul cu produse agroalimentare după primele nouă luni. Astfel, s-au exportat cereale şi produse alimentare de 4,2 miliarde de euro şi s-au importat în valoare de 4,16 miliarde de euro, arată datele Ministerului Agriculturii. Vânzările de porumb şi ţigări au avut cea mai mare pondere din totalul exporturilor, de circa o treime. Iar la importuri, a crescut cererea la majoritatea tipurilor de produse.
Exporturile au depășit importurile de produse agroalimentare

PNL anunţă sancţiuni pentru membrii săi care au restanţe la plata cotizaţiilor. Cei care nu ajung cu plăţile la zi nu vor putea candida în alegerile de anul viitor. Decizia vine în condiţiile în care Partidul Naţional Liberal are datorii de peste trei milioane de euro. Pentru plata eşalonată a acestora, conducerea a impus fiecărei organizaţii locale o contribuţie lunară de 4.500 de lei. În luna august, copreşedintele PNL Alina Gorghiu spunea că partidul are conturile blocate din cauza acestor restanţe.
Sancțiuni pentru liberalii datornici la partid

Tot mai mulţi părinţi petrec mai mult timp la birou decât acasă. Stau din ce în ce mai puţin cu cei mici şi vor să compenseze acest fapt prin nenumărate cadouri sub brad. Cadourile materiale nu pot compensa orele în care nu ești alături de copil. Sărbătorile sunt perioada perfectă pentru a petrece mai mult timp cu copiii și cu familia.
Psihologi: Copiii preferă să petreacă timp cu părinții decât să primească daruri

Uraganul Patricia este cel mai intens ciclon tropical înregistrat vreodată în emisfera vestică, acest fapt fiind datorat presiunii extrem de scăzute, 879 milibari, faţă de 1.015 - valoarea normală, dar şi celor mai puternice rafale de vânt înregistrate vreodată, 320 km/h. A apărut în Pacificul de Est, în data de 20 octombrie 2015, la început ca o furtună tropicală, dar s-a intensificat foarte rapid, iar aproape trei zile mai târziu a devenit uragan de categoria 5.
METEOPEDIA | Fenomen extrem în Pacific - Uraganul Patricia

A mai câştigat o dată în viaţă, un suc! A două oară a fost cu noroc pentru Iliuţă Dan Cristian, din Deva, care, în săptămâna Crăciunului, a primit cel mai frumos cadou de la Digi FM: un voucher de 10.000 lei, oferit de Casa Rusu. El este marele câştigător al campaniei „DigiFM Face dar de casa Vouă”.
Digi FM a dat premiul cel mare: un voucher de 10.000 de lei a ajuns la un ascultător norocos

Micro-hidrocentralele ameninţă cea mai mare comunitate de urşi bruni din Europa, care trăieşte în Munţii Făgăraş. Astfel, Asociaţia care administrază a doua cea mai mare arie protejată din ţară a scris un proiect pentru salvarea ecosistemului, care aşteaptă aprobare de la Guvern.
Fauna din Munții Făgăraș, amenințată de construcția micro-hidorcentralelor. Ce propun ecologiștii 

O mână de dulciuri și câteva decorațiuni pentru brad sau pentru masa de Crăciun, toate puse într-un săculeț rustic. Aşa îi bucură pe localnici un tânăr din comuna braşoveană Cristian, în prag de sărbători. Până în seara de Ajun, Alexandru lasă cadouri în diverse locuri din comună, face fotografii și le postează pe Facebook.
Proiect cu daruri de Crăciun, într-o comună brașoveană

Situaţie incertă în Spania după ce Partidul Popular, aflat la guvernare, a câştigat alegerile parlamentare, dar a pierdut majoritatea. Socialiştii au pierdut şi ei 20 de mandate faţă de legislatura trecută în timp ce formaţiunea de centru-stânga Ciudadanos (Cetăţenii), şi stânga radicală, PODEMOS, au intrat, în premieră, în legislativul iberic. Pentru formarea noului guvern va fi nevoie de o alianţă.
Incertitudine în formarea noului guvern. Podemos: Sistemul cu două partide s-a încheiat în Spania

Comisia de Etică a FIFA a stabilit verdictul în cazul anchetelor în care sunt implicaţi Sepp Blatter, președintele FIFA, şi Michel Platini, președintele UEFA. Cei doi vor fi suspendaţi opt ani din funcții și din toate activitățile fotbalistice, fiind implicați într-un scandal de corupție.
Sepp Blatter şi Michel Platini, suspendați opt ani din toate activitățile fotbalistice

În timpul evenimentelor din decembrie 89, aparatul de fotografiat devenise o adevărată armă. Mulţi dintre tinerii ieşiţi în stradă au făcut fotografii. În decembrie 89, Sebastian Ţarălungă avea 19 ani. A strigat „Libertate!” alături de prietenii săi. Era pasionat de fotografie, care îl ajutase să evadeze din uriaşa închisoare care devenise România. De atunci, Sebastian a continuat să imortalizeze unele dintre cele mai importante mişcări de stradă din istoria postdecembristă.
Generația Revoluției | Sebastian Țarălungă, fotograful care a surprins două decenii de proteste

Spania se pregătește de negocieri dificile pentru formarea viitorului guvern. Partidul Popular al premierului Mariano Rajoy, aflat la putere, a ieșit pe primul loc la alegerile parlamentare dar a pierdut majoritatea. Pe locul doi s-a clasat Partidul Socialist. Iar extrema-stânga, Podemos, a ieșit a treia. Hackerii ruşi sunt bănuiți că încearcă să intre în sistemele informatice ale Guvernului României. Divizia cybercrime a Serviciului Român de Informaţii confirmă parţial informaţia, nu şi identitatea atacatorilor care ar fi încercat să fure date de importanţă strategică. A fost aglomerație în vămi, după ce, în urma crizei refugiaților, poliţiştii de frontieră fac controale foarte stricte. În doar 24 de ore, 200 de mii de oameni au intrat în ţară, iar cel mai aglomerat a fost punctul de trecere Nădlac. Tocmai de aceea, Poliţia de Frontieră recomandă folosirea altor puncte de intrare în ţară precum Turnu, Vărşand, Salonta sau Borş. Acestea şi alte ştiri importante ale momentului în jurna…

O sticlă de vin de casă, doi pui, trei CD-uri cu muzică populară sau şapte bucăţi de pastramă. Pentru astfel de şpăgi şi-au vândut integritatea poliţişti de la Rutieră, pentru a închide ochii la greşelile şoferilor. Anchetele arată că valoarea mitei variază în funcţie de judeţ. La fel şi metodele de precauţie folosite de oamenii legii pentru a nu fi prinşi.
„Fripturiștii” din Poliția Rutieră. Ce șpăgi cer polițiștii din trafic

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, va afla abia anul viitor sentinţa în dosarul în care este acuzat că ar fi primit mită 250.000 de euro de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi urmat să intervină pentru ca Bercea Mondial să obţină o pedeapsă mai blândă într-un dosar în care era anchetat.
Mircea Băsescu trebuia să își afle azi sentința. Decizia a fost amânată

Gafă la concursul Miss Universe. Prezentatorul, un celebru comic american, a anunţat din greşeală o altă câştigătoare, pe Miss Columbia. Dar în timp ce aceasta sărbătoarea victoria, gazda concursului s-a întors pe scenă şi a spus că a greşit şi că, de fapt, Miss Filipine a fost aleasă câştigătoare. Ambele tinere au fost şocate de momentul nefericit. Mai mult, unul dintre reporterii prezenţi a scris că, după concurs, toată lumea a consolat-o pe tânăra columbiană şi că aproape nimeni nu a felicitat-o pe învingătoare.
VIDEO | Gafă de proporții la concursul Miss Universe 2015

Top