Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie 7, 2015

Biroul Federal de Investigații (FBI) a făcut cunoscut că de Black Friday, la 27 noiembrie, s-a înregistrat un nou record în privința cererilor de verificare pentru a cumpăra arme de foc, măsură necesară înaintea achiziționării propriu-zise, relatează luni cotidianul spaniol El Mundo.
De Black Friday, americanii au stabilit un nou record în privința cererilor de a cumpăra arme de foc

Eurodeputata Viorica Dăncilă, lidera delegației PSD din Parlamentul European, consideră că premierul Ungariei, Viktor Orban, dezinformează cu privire la faptul că în România ar fi „regresat” drepturile de care se bucură minoritatea maghiară.
Eurodeputat PSD: Viktor Orban dezinformează cu privire la situația drepturilor minorităților din România

Probleme în această dimineaţă pe mai multe aeroporturi din ţară, din cauza ceţii. La Iaşi, au fost întârzieri de ore pentru avioanele care urmau să decoleze apoi spre Bucureşti sau chiar spre oraşe din străinătate. Probleme au fost şi la Sibiu, unde avionul care venea de la Stuttgart a fost redirecţionat către Cluj-Napoca. La fel, și cursa de plecare a fost mutată la Cluj, iar pasagerii transferați de la Sibiu cu autocarele.
Aeroportul Iași, blocat din cauza ceții

Preşedintele Senatulului acuză DNA că decredibilizează Parlamentul, ca instituţie, prin cererile de ridicare a imunității. Trei numai în ultima lună. Călin Popescu Tăriceanu nu acceptă ideea celor care vorbesc despre renunțarea la imunitatea parlamentară. Pe cei care susțin renunțarea la imunitate îi acuză de populism. Şeful Senatului a subliniat că imunitatea este prevăzută în cele mai multe democraţii europene.
Președintele Senatului, acuzații la adresa DNA: Acţiune susţinută de decredibilizare a clasei politice şi a Parlamentului

Stare de alertă în capitala Chinei, Beijing. Autorităţile au emis cod roşu de poluare, pentru prima dată de când se fac măsurători privind calitatea aerului. Potrivit oficialilor, din cauza nivelul ridicat de poluare, de 12 ori mai mare decât limita admisă, şcolile au fost închise şi toate activităţile publice au fost suspendate. Codul roşu rămâne valabil până mâine, cel puţin.
Cod roșu de poluare la Beijing

Legea dării în plată, care permite debitorilor să renunţe la locuinţele ipotecate în favoarea băncilor, stingându-şi astfel orice datorie, a trecut de Parlament şi a ajuns la Cotroceni pentru a fi promulgată. Iniţiatorii susţin că vin în întâmpinarea a mii de familii care nu îşi mai pot plăti ratele pentru locuinţă, dar şi a acelor familii care, deşi au pierdut deja casa în favoarea băncii, continuă să plătească rate lunare. De partea cealaltă, băncile susţin că legea ar favoriza nu cazurile sociale, ci anumite persoane înstărite care ar putea plăti, dar nu vor. Reprezentantul BNR Nicolae Cinteză crede că președintele are motive să conteste legea la Curtea Constituțională.
Controversele legii dării în plată. Mingea este în curtea președintelui

Delegarea lui Dacian Cioloş la Consiliul European de la Bruxelles nu este oportună, întrucât reuniunea este „tradiţional destinat politicii externe a Uniunii Europene”, spune fostul preşedinte Traian Băsescu.
T. Băsescu: Consiliul European de Iarnă e tradiţional destinat politicii externe. Delegarea lui D. Cioloş nu e oportună 

Geantă din reviste şi ziare, ceas din componente de calculator sau o veioză dintr-o sticlă de bere. Sunt doar câteva dintre exemplele care ne arată ce am putea să facem din lucrurile care, aparent, nu ne mai sunt de folos. Câţiva tineri au împrumutat conceptul de reciclare creativă din alte ţări, iar imaginaţia lor nu are limite când e vorba despre a reinventa obiectele pe care alţii le aruncă.
Artă, din deșeuri

Următoarele două săptămâni se vor afla sub un regim termic normal pentru această perioadă, cu temperaturi maxime încadrate între 5 și 9 grade Celsius, în timp ce precipitațiile, în general mixte, dar și sub formă de ploaie, își vor face apariția după jumătatea acestei luni, iar la munte va ninge, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie - ANM, valabilă pentru perioada 7 - 20 decembrie 2015
METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

În timp ce mulţi dintre noi vedem gropile, traficul aglomerat sau mizeria din oraș, câţiva pasionaţi de cultură caută fragmente de istorie chiar şi-n gurile de canal. Sunt printre primii oameni care au creat un blog despre Capitală şi, în timpul lor liber, pun cap la cap frânturi din trecut, pentru a le reaminti locuitorilor că Bucureștiul a fost și mai poate fi și un oraş rafinat.
În căutarea Bucureștiului de altădată

Cei 27 de răniţi din incendiul din Clubul Colectiv, internaţi încă în spitalele din Bucureşti, vor fi reevaluaţi de o comisie de specialişti din Ministerul Sănătăţii. Experţii s-au reunit ca să pună la punct un plan pentru recuperarea pacienţilor. Iar dacă starea lor o va permite şi familiile vor dori, pacienţii ar putea fi transferaţi în străinătate, pe banii statului român.
#Colectiv. Plan pentru recuperarea răniţilor din club

Una dintre cele mai ciudate încercări de deposedare a adversarului văzute pe un teren de fotbal a avut loc în partida dintre Once Caldas și Deportes Tolima, din Campionatul Columbiei. Mijlocașul Harrison Henao de la Once Caldas s-a făcut de râs încercând să „fure” mingea unui adversar aflat la câțiva metri distanță executând o săritură inspirată din arte marțiale.
Cea mai ciudată „încercare de deposedare” văzută pe un teren de fotbal

Un român, plecat la muncă în Belgia, mărturiseşte că a fost coleg şi prieten cu Brahim Abdeslam, unul dintre cei nouă terorişti care au participat la atentatele de la Paris.El a povestit pentru presa belgiană cum cel pe care îl considera prieten şi-a schimbat brusc comportamentul şi chiar l-a ameninţat cu moartea. Totul în numai câteva luni.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii, 7 decembrie 

România este una din țările europene care se confruntă cu cea mai mare rată a abandonului școlar. Anual, unul din cinci adolescenți renunță la învățătură, arată statisticile UNICEF. În învățământul românesc sunt însă și excepții, copii care cred, cu tărie, că școala rămâne singura lor cale de a reuși în viață. Andrei Voicu, în vârstă de 14 ani, a obținut peste 60 de diplome și medalii la concursurile de limba română, cultură generală, matematică și șah.
Mov Crăciun dăruiește un viitor. Andrei Voicu, elevul cu peste 60 de diplome și medalii la concursuri

Top