Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie 5, 2015

Tragedia de la clubul Colectiv ar trebui să ne pună pe gânduri: trebuie schimbate legi, trebuie îndepărtată corupţia, dar ar fi bine ca şi fiecare dintre noi să-si analizeze propria viaţa, spun medicii şi psihologii. Ne facem griji oare pentru lucruri cu adevărat importante sau pentru nimicuri? Astăzi, de la ora 13:30, la emisiunea „Tinereţe fără bătrâneţe” aflaţi cum puteţi controla stresul, care are un efect devastator asupra sănătăţii.
Stresul, inamicul invizibil. Care este soluţia în cazul persoanelor diagnosticate cu sindrom burnout

Filarmonica de stat Moldova din Iași, unica din regiune, stă să cadă, deşi de 25 de ani este un imens șantier. Reabilitarea a început în 1991, însă lipsa banilor şi oprirea sistematică a lucrărilor au dus la degradarea semnificativă a clădirii. În lipsa unui spaţiu adecvat, concertele se ţin în malluri, iar în sala de la Filarmonică artiștii intră doar pentru repetiții chiar dacă ştiu că e periculos. Ar fi nevoie de aproximativ 16 milioane de euro pentru ca întreaga clădire să fie restaurată.
Filarmonica din Iași, un pericol

Se lucrează de mai bine de doi ani la reabilitarea unui liceu emblematic din Timișoara, care a dat doi laureați ai premiului Nobel. Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, locul unde au învățat Herta Muller și Stefan Hell, este și acum în plin șantier, iar elevii fac cursuri în două clădiri diferite. Dacă la interiorul liceului lucrările au început anul trecut și sunt aproape gata, fațada clădirii mai are de aşteptat. Nimeni nu ştie însă cât, după ce prima firmă contractată a intrat în faliment!
Reabilitare cu întârziere la liceul care a dat doi laureați ai premiului Nobel

Vestigiile Podului lui Traian, o minune arhitecturală construită de Apolodor din Damasc acum 2000 de ani, sunt păstrate în mod diferit pe cele două maluri ale Dunării. Dacă în Severin autoritățile se străduiesc de cinci ani să amenajeze piciorul podului, în Serbia, ruinele romane sunt îngrijite şi aduc anual mii de turişti.
Vestigiile Podului lui Traian, păstrate în mod diferit. În România sunt în reabilitare în timp ce în Serbia aduc anual mii de turiști

Bucureştiul încearcă de câţiva ani să readucă la viaţă o parte din clădirile simbol ale oraşului. Numai că de la dorinţă la putinţă e calea lungă. Arcul de Triumf şi fostul Palat al Ministerului Lucrărilor Publice, cunoscut drept sediu al Primăriei Capitalei în ultimii 65 de ani, sunt ţinute departe de ochii publicului cu pânze şi schele. Primăria funcţionează de câţiva ani într-un sediu închiriat, iar bucureştenii au sărbătorit Ziua Naţională, din nou, în faţa Palatului Parlamentului - simbol al grandorii comuniste şi nu la Arc, monument ce aminteşte de jertfele naţionale.
Clădiri simbol ale Bucureștiului, „ascunse” de lucrările de renovare neterminate la timp

Abia acum, la două săptămâni de la descoperirea planorului prăbuşit în luna august în Masivul Postăvaru, echipele de intervenţie au reuşit să coboare de pe munte primele fragmente din epava aparatului de zbor. Elicopterul venit să preia rămăşiţele nu a reuşit să transporte întreaga epavă, care s-a dovedit prea grea. Experţii vor studia bucăţile din planorul pilotat de Mircea Crăciun, în speranţa că vor stabili cauzele accidentului aviatic.
DIFICULTĂȚI. Planorul prăbușit, prea greu pentru a fi dus la București într-un singur transport

Bugetul pentru 2016 e criticat inclusiv de reprezentanţii din sănătate şi educaţie, domenii care vor primi mai mulţi bani anul viitor. „Creşterea sumelor alocate nu înseamnă automat că şcolile şi spitalele vor funcţiona mai bine”, spun sindicaliştii. Şi reprezentanţii oamenilor de afaceri consideră că modul în care vor fi cheltuite fondurile suplimentare e extrem de important.
REACȚII. Bugetul pe 2016, criticat inclusiv de cei care primesc bani mai mulți. Biserica își pune speranțele în Parlament

Cel mai nou lăcaş de cult din România a fost sfinţit, în această dimineaţă, de Patriarhul Daniel, al cărui chip e zugrăvit, de altfel, la loc de cinste, pe peretele edificiului. S-a întâmplat în spatele gratiilor, la Penitenciarul Jilava. Doar şase din cei 1300 de deţinuţi-enoriaşi au putut lua parte la ritual. Printre ei, şi alesul puşcăriaşilor, cel care se va ocupa de treburile administrative ale bisericii închisorii. Un personaj celebru, la fel ca şi scandalul în care a fost implicat.
Patriarhul Daniel, slujbă în spatele gratiilor

Reabilitarea Castelului de Apă din Grădina Publică a Brăilei este un eşec total pentru autorităţile locale. După patru încercări de a găsi un constructor, contractul de finanţare a fost reziliat. Edilii spun că, de fiecare dată, firmele au cerut bani în plus faţă de sumele aprobate de Uniunea Europeană, iar, în final, finanţarea de aproape șapte milioane de lei s-a pierdut.
Castelul de Apă din Brăila, greu de reabilitat

Partide fără niciun membru în Parlament şi cu doar câţiva reprezentanţi la nivelul administraţiilor locale primesc în continuare sume importante din partea statului, prin intermediul Autorităţii Electorale Permanente. E cazul Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD) şi al PNŢCD, care vor continua sa primeasca bani până la finalul anului viitor, pentru că legea nu ia în calcul traseismul politic.
Bani de la stat pentru partide-fantomă

Ion Iliescu aruncă critici dure spre clasa politică. Fostul președinte al României a scris pe blog despre incapacitatea clasei politice de a oferi o miză românilor. Acesta a mai spus că a-i acuza pe cetățeni că nu știu să voteze este o dovadă de dispreț.
Ion Iliescu, critici la adresa clasei politice: Lumea nu se învârte în jurul unor elite rupte de realitate, oricât s-ar crede ele un buric al acestei lumi

Mesaj din spaţiu pentru savanţii şi politicienii care participă la reuniunea pentru protecţia mediului de la Paris. Astronauţii de pe Staţia Internaţională recunosc: sunt printre cei mai privilegiaţi pentru că au ocazia să vadă cât de frumoasă este planeta noastră, dar şi singurii care pot observa impactul pe care îl are asupra Terrei schimbările climatice.
Astronauţii, îngrijoraţi de schimbările climatice

Liderul celulei teroriste responsabile de atentatele din Paris, de luna trecută, era în strânsă legătură cu mai mulţi suspecţi de terorism din Marea Britanie. Potrivit Wall Street Journal, Abdelhamid Abaaoud, lichidat în timpul raidului din cartierul Saint Denis, ar fi călătorit în Regatul Unit înaintea atentatelor din Paris.
Autorii atacurilor din Paris ar fi avut legături în Marea Britanie

Controalele ISU făcute de la începutul anului în şcolile din Bucureşti şi Ilfov au scos la iveală cel puțin o mie de probleme legate de nerespectarea normelor de protecţie în caz de incendiu. Angajaţii ISU le-au dat sfaturi profesorilor şi elevilor despre cum ar trebui să se comporte în caz de incendiu sau de cutremur. Nu doar şcolile au probleme, ci şi spitalele, dar şi cluburile verificate. După tragedia Colectiv, pompierii au dat amenzi de peste cinci milioane de lei la nivel naţional.
ISU verifică școlile din Capitală

Cu doar câteva ore înainte de venirea lui Moș Nicolae, în magazine e forfotă mare. Părinții fac slalom printre rafturi şi încearcă să-i dea moşului o mână de ajutor. În multe ghetuţe, la ceas de seară vor ajunge nu doar dulciuri, nuci sau, după caz... nuieluşe, ci şi mașinuțe fel-de-fel, nave spațiale de luptă sau păpuși.
Cele mai căutate cadouri pentru Moş Nicolae sunt jucăriile din Star Wars

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, Vasile Dâncu, a spus astăzi că discuția din Guvern a vizat modernizarea statului și reforma administrației publice. El a amintit despre atribuțiile prefectului, spunând că, în mod normal, în legislația europeană, prefectul nu se poate pronunța asupra oportunității, ci asupra legalități unor decizii.
Vasile Dâncu: Guvernul are în vedere reforma statului și modernizarea administrației

Acolo unde unii văd doar bube, mucegaiuri şi noroi, alţii au răbdarea să descopere comori. Câţiva pasionaţi de istorie din Bucureşti cutreieră oraşul în căutarea unor obiecte unice, dar lăsate la voia întâmplării. Le fotografiază şi le postează pe blog, ca să le scoată din uitarea nedreaptă. Îi cunoaştem şi noi pe inimoşii voluntari, mâine, la Bonton, ora 17.30.
Bonton: Bucureştenii care caută „comori”

Vasile Dâncu, ministru al Dezvoltării și viceprim-ministru, a vorbit, la finalul unei conferințe de presă despre modernizarea administrației, și despre faptul că în bugetul făcut public astăzi nu sunt alocați bani pentru lăcașurile de cult. El spune că, deocamdată, fiecare minister s-a luptat pentru fonduri care să îi rezolve propriile probleme. El a adăugat că, după următoarea ședință de Guvern, va fi explicată și filosofia pe care a fost constituit noul buget.
Vasile Dâncu, despre alocarea de zero lei pentru lăcașuri de cult: Deocamdată fiecare minister s-a luptat pentru componentele lui

Reformarea administraţiei publice este o prioritate, cred românii. Un studiu sociologic IRES arată că peste trei sferturi din populaţie consideră că toate administraţiile au nevoie urgentă de schimbare. Nu ţin cont de nevoile cetăţenilor, spun 76% dintre cei care au răspuns chestionarului.
Studiu IRES: Peste trei sferturi din populaţie consideră că toate administraţiile au nevoie urgentă de schimbare

Laurențiu Ciobotărică, directorul diviziei financiare din cadrul CE Oltenia, a fost numit în funcția de manager al companiei după ce Consiliul de Supraveghere l-a demis pe Laurențiu Ciurel, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției.
Laurențiu Ciobotărică, înlocuitorul lui Laurențiu Ciurel la conducerea Complexului Energetic Oltenia

Palatul Culturii, simbol al Iaşiului, este închis de şapte ani pentru lucrări de reabilitare. Timp de doi ani, şantierul a fost blocat pentru că banii au venit cu întârziere. Peste 25 de milioane de euro ar fi nota totală de plată, iar clădirea monument ar trebui să fie gata în februarie. Însă, turiştii mai au de aşteptat până să-l viziteze.
Palatul Culturii din Iaşi, închis de şapte ani pentru reabilitare

Legătura dintre imigranţi şi terorişti, adevăr sau provocare? John Shattuck, unul dintre cei mai reputaţi diplomaţi americani, care a lucrat în administraţia Clinton, face o analiză detaliată a situaţiei internaţionale. Cel care este acum rectorul Universităţii Central Europene de la Budapesta, i-a acordat un interviu lui Balazs Barabas, pentru emisiunea Paşaport diplomatic.
Diplomat american: Migranţíi care îşi riscă viaţa să vină în Europa puteau veni pe căi mult mai simple dacă erau terorişti

Armata americană nu glumeşte deloc atunci când vine vorba de inspecţia periodică a avioanelor sale. Aşa se întâmplă şi cu unul dintre cele mai avansate avioane de recunoaştere din lume. Când acumulează aproape 5.000 de ore de zbor, aeronava botezată „Dragon Lady”, capabilă să zboare la peste 20.000 de metri altitudine, este adusă în hangar şi desfăcută bucată cu bucată, iar după verificări şi reparaţii este reasamblată ca un uriaş joc de Lego.
VIDEO. Avion-spion, asamblat ca un joc de Lego

Opt din zece elevi consideră că, în prezent, programa şcolară nu este corelată cu aşteptările, nevoile şi interesele lor. Mai mult, 60% dintre cei care au participat la cel mai recent studiu realizat de Consiliul Naţional al Elevilor spun că ceea ce învaţă la şcoala nu îi pregăteşte - câtuşi de puţin - pentru piaţa muncii.
Studiu: Opt din zece elevi, nemulţumiţi de şcoală. Propunerile copiilor pentru un sistem de învăţământ mai bun

Poliția elvețiană a arestat un membru comunist ceh al Parlamentului European și trei cetățeni slovaci care au încercat să retragă 350 milioane de euro (380 milioane dolari) de la o bancă folosind documente false, au declarat vineri oficiali cehi și slovaci, relatează Agerpres.
Europarlamentar arestat după ce a încercat să scoată de la bancă 350 milioane de euro cu documente false

Investiţii de sute de milioane de euro, mii de angajaţi pregătiţi în străinătate şi zeci de mii de rulmenţi fabricaţi în fiecare an. Sunt cifrele raportate de o singură fabrică, Ina Schaeffler, care produce rulmenţi într-o comună de lângă Braşov. Mai toate brand-urile de maşini, de la Audi până la Volvo sau Volkswagen, funcţionează cu rulmenţi făcuţi la Cristian. De pe urma acestei investiţii au de câştigat pe lângă cei 4.000 de angajaţi, şi localnicii din Braşov, şi comuna Cristian, care şi-a mărit semnificativ bugetul de pe urma impozitelor.
FABRICAT ÎN ROMÂNIA. Rulmenţii pentru Volvo, Audi şi Volkswagen, made in Braşov

Top