Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie 4, 2015

Centrul Internațional "Constantin Brâncuși" din Craiova nu va adăposti nicio operă a marelui sculptor. Asta chiar dacă proiectul, în valoare de șapte milioane de euro, a fost gândit tocmai pentru a-i pune în valoare opera artistului! Motivul: jumătate din bani provin din fonduri europene şi au fost alocaţi pentru un proiect turistic. Aşa că destinația clădirii nu poate fi schimbată în una culturală.
Centrul Internaţional Brâncuși din Craiova, fără operele artistului

Reabilitarea Castelului de Apă din Grădina Publică a Brăilei este un eşec total pentru autorităţile locale. După patru încercări de a găsi un constructor, contractul de finanţare a fost reziliat. Edilii spun că, de fiecare dată, firmele au cerut bani în plus faţă de sumele aprobate de Uniunea Europeană, iar în final, finanţarea de aproape șapte milioane de lei, s-a pierdut.
Castelul de Apă, greu de reabilitat

Castelul Huniade, care găzduieşte şi Muzeul Banatului, are lacătul pe uşă de nouă ani. Este cel mai vechi monument istoric din Timişoara. Parcă niciun proiect de reabilitare nu reuşeşte însă să se lipească de el. S-a încercat mai întâi consolidarea lui, dar de aproape un deceniu se lucrează. Iar lucrările au fost sistate de mai multe ori. A urmat şi un proiect de restaurare, din fonduri europene. Trebuia să înceapă în 2010, dar încă se mai aştepată închiderea şantierului pentru aceste lucrări.
Castelul Huniade, închis de aproape un deceniu pentru reparații. Lucrările au fost sistate de mai multe ori

În lipsa unei conexiuni rapide oferite de o autostradă, Moldova e vitregită de o industrie prosperă. Cu toate acestea, într-un oraş cu 30.000 de locuitori din nord-estul ţării, un industriaş a pus pe picioare un colos economic. În Paşcani, funcţionează cea mai mare fabrică din Europa de huse şi centuri de siguranţă pentru scaune auto destinate copiilor. Până să ajungă lider european, firma a trecut printr-un faliment şi mai multe momente critice. Astăzi, după opt ani de la deschidere, fabrica are comenzi peste capacitatea de producţie şi livrează anual sute de mii de scaune auto către patru continente.
FABRICAT ÎN ROMÂNIA. Cea mai mare fabrică din Europa de huse și centuri de siguranță pentru scaune auto destinate copiilor, la Pașcani

Atacul de miercuri din California, în care un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, au ucis 14 oameni, este anchetat oficial drept act de terorism, a anunţat FBI. Surse din FBI, citate de Los Angeles Times, spun că suspecţii avuseseră contacte cu cel puţin două organizaţii teroriste din străinătate, unul din Siria şi unul din Somalia, amândouă afiliate al-Qaida. Iar în timpul atacului, femeia ar fi postat pe o reţea de socializare un mesaj în care jura credinţă ISIS. Totuşi, autorităţile americane spun că nu există dovezi că cei doi ar fi membri ai vreunei organizaţii teroriste. Pe de altă parte, apar detalii despre atacatori, care aplicau cu stricteţe tradiţiile musulmane.
FBI reclasifică ancheta atacului din California drept atac terorist

Top