Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie 15, 2015

Un inspector de la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc Suceava şi doi oameni de afaceri au fost reţinuţi de procurorii DNA, după o acţiune de amploare în patru judeţe din Moldova. Anchetatorii bănuiesc că administratorii mai multor firme de jocuri de noroc ar fi falsificat actele unor aparate şi au fost acoperiţi de cei care, în mod normal, ar fi trebuit să-i verifice.
Inspector de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, reținut de DNA

În urmă cu un an peste 6,2 milioane de români au votat ca preşedinte al ţării pentru cinci ani să fie Klaus Iohannis. Actualul preşedinte promitea României un altfel de politică, mai puţin scandal şi mai multă eficienţă. Primul an al mandatului său a fost însă marcat de dispute cu Guvernul Victor Ponta, dar şi cu Parlamentul care a uitat de promisiunea făcută la început de an de a da aviz pentru toate cererile de ridicare a imunităţii.
Bilanțul președintelui Klaus Iohannis la un an de mandat

Florin Mergea a avut parte de un debut de vis la Turneul Campionilor. Românul şi partenerul său, Rohan Bopanna, i-au învins pe legendarii fraţi Bryan. În primul set, s-au reuşit cinci break-uri. Mergea şi Bopanna au făcut trei dintre ele şi s-au impus cu 6 la 4. Cei doi au câştigat pe serviciul adversarilor şi în startul setului secund. Apoi, au făcut şi spectacol.
Victorie uriaşă. Mergea și Bopana i-au învins pe frații Bryan, la Turneul Campionilor

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăilă nu mai au voie să intre pe Facebook. Decizia conducerii se aplică doar în cazul în care medicii şi asistentele îşi consultau conturile de pe pagina de socializare folosind calculatoarele instituţiei. Este, probabil, şi motivul pentru care nimeni nu pare afectat de interdicţie. Angajaţii pot intra în voie pe internet de pe telefoanele şi tabletele personale.
Facebook-ul, interzis pe computerele instituției

Salariile diminuate, programul de lucru prelungit şi condiţiile grele de muncă au dus la una dintre cele mai mari revolte sociale din comunism. Se întâmpla pe 15 noiembrie 1987, la Braşov, când cinci mii de muncitori de la Uzina Steagu Roşu şi-au cerut drepturile în stradă. Înăbuşirea revoltei a fost comemorată, şi anul acesta, de cei care au participat la ea şi de copiii lor.
15 Noiembrie 1987, comemorat la Brașov

Franţa a început contraofensiva împotriva Statului Islamic în Siria. Potrivit Ministerului francez al Apărării, avioanele de vânătoare ale Hexagonului au distrus, în urma unui bombardament de amploare un comandament jihadist şi o tabără de antrenament din Rakka, oraş considerat capitală de către terorişti.
Franța a atacat ISIS. Avioane de luptă au bombardat masiv poziții ale teroriștilor în Siria

Scriitorul Radu Paraschivescu vorbește în această ediție a emisiunii despre folosirea literelor „â” și „î”. Printr-o hotărâre luată pe 17 februarie 1993, Academia Română îl reintroduce pe „â” în ortografia limbii noastre. Litera exista oricum, încă din 1965, în interiorul cuvântului „român” şi al celor din familia lui de cuvinte.
PASTILA DE LIMBĂ | Cum se folosește corect „â” și „î”

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat lista cabinetului pentru care va cere votul Parlamentului în zilele următoare. Componenţa noului Guvern este importantă, dar la fel de importantă este lista cu ce e de făcut. În emisiunea „Kilometrul 0”, realizată de Elena Vijulie, Bogdan Olteanu, viceguvernator al Băncii Naţionale, a spus că dacă se dorește trecerea de la sărăcie la bogăție, atunci guvernul trebuie să urmeze modele de succes ale altor țări, nu să caute altele.
Bogdan Olteanu: Trebuie să urmăm modele de succes, nu să căutăm altele

În cadrul emisiunii „Imparțial” de la Digi24, duminică seară, politologul Cristian Pîrvulescu a spus că un guvern tehnocrat nu are șanse de reușită. Un astfel de guvern nu a reușit mare lucru în nicio țară. De asemenea, Cristian Pârvulescu este de părere că guvernul este unul prezidențial, alcătuit în mare din miniștri propuși de consilierii de la Cotroceni.
Cristian Pîrvulescu: Toate guvernele tehnocrate au fost pe perioade scurte sau au pregătit dictaturi

Miniştrii de Interne şi de Justiţie din Uniunea Europeană se vor întâlni săptămâna viitoare, pentru a discuta despre ameninţarea terorismului. Decizia a fost luată la cererea ministrului francez de Interne, la aproape două zile de la atacurile din Paris. De altfel, atentatele din capitala Franţei sunt principalul subiect de discuţie la summitul G20, unde s-au întâlnit liderii celor mai mari economii ale lumii. Iar o primă concluzie a apărut deja. Barack Obama şi Vladimir Putin au căzut de acord că ONU trebuie să medieze conflictul din Siria. În plus, preşedinţii american şi rus au cerut începerea negocierilor dintre opoziţia siriană şi regimul Bashar al-Assad.
Summitul G20: Conflictul din Siria ar putea fi mediat de ONU

Premierul desemnat Dacian Cioloș a mers la Ambasada Franței la București imediat după întâlnirile pe care le-a avut cu liderii PSD și PNL. Acesta și-a arătat regretul pentru tragedia din Franța și a spus că românii înțeleg și sunt solidari cu poporul francez cu atât mai mult cu cât au trecut recent printr-un eveniment trist. Cioloș a făcut, astfel, referire la incendiul din clubul Colectiv, menționând că tragedia nu a fost de aceeași natură cu cea din Franța.
Dacian Cioloș, la Ambasada Franței: Sunt momente grele pentru poporul francez. Și noi am trecut printr-o tragedie în urmă cu câteva zile

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus astăzi, după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul desemnat, Dacian Cioloș, că PSD recomandă grupurilor sale parlamentare să voteze noul guvern. Totodată, Dragnea a vorbit despre o atentă monitorizare a noului Executiv pe viitor și de sprijin punctual pentru fiecare inițiativă cu care Guvernul va veni în Parlament.
PSD susține noul guvern. Liviu Dragnea: Vom monitoriza activitatea fiecărui ministru și minister

Evenimentele tragice petrecute la Paris i-au afectat puternic şi pe francezii care trăiesc în România. Oamenii de afaceri care s-au stabilit la noi în ţară şi tinerii francezi veniţi la studii au fost şocaţi de cele întâmplate în Hexagon şi spun că sunt clipă de clipă cu gândul la cei rămaşi acasă.
Suferință fără granițe. Francezii din România sunt îngroziți de cele întâmplate la Paris

După anunţarea listei cu miniştri, premierul desemnat a început o nouă serie de întâlniri cu partidele. Primele discuţii au fost cu social-democraţii, iar în jurul orei 16.00 a început întâlnirea cu PNL. Imediat după anunţarea listei guvernului, Dacian Cioloş s-a întâlnit cu liderii PSD, care s-au reunit special la o şedinţa a Comitetului Executiv, pentru a stabili dacă susţin sau nu Executivul.
Premierul desemnat, întâlnire cu PSD | L. Dragnea: Bun venit în PSD. D. Cioloș: E periculos ce ziceți

103 dintre cei 129 de oameni ucişi în atentatele de la Paris au fost identificaţi. Pe lângă foarte mulţi francezi sunt şi mulţi străini, inclusiv doi români, trei belgieni, un american şi un britanic. Poliţia a găsit în această dimineaţă şi cea de-a doua maşină a teroriştilor, abandonată la periferia Parisului. La bord au fost descoperite mai multe arme de asalt, despre care presa franceză speculează că ar fi fost folosite în două dintre atacurile de vineri. La locul unuia dintre aceste atacuri este şi trimisul special Digi24 la Paris, Sanda Nicola.
VIDEO Corespondență Digi24 din Paris: Atentatorii nu au reușit să intre pe stadionul național al Franței

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24, numirea miniștilor ce vor face parte din noul Cabinet, dacă propunerile premierului desemnat, Dacian Cioloș, vor trece de Parlament. El a spus că este o listă de tehnocrați, cu unele excepții, spunând că Vasile Dâncu e un apropiat al PSD. Cristian Tudor Popescu a afirmat că multe dintre numele anunțate sunt noi și că acesta este un lucru bun. Jurnalistul a salutat și înființarea unui minister pentru relația cu societatea civilă.
C.T. Popescu, despre lista miniștrilor: Sunt nume noi în spațiul public, ceea ce nu e rău

Comisia Europeană va putea rambursa României, în perioada următoare, peste 400 de milioane de euro pentru Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POSCCE) 2007-2013, după ce Ministerul Fondurilor Europene a obținut acordul Executivului comunitar pentru reluarea tuturor plăților aferente acestui program, potrivit unui comunicat al ministerului remis duminică Agerpres.
Comisia Europeană poate rambursa României, în perioada următoare, peste 400 de milioane de euro

Atentatele de la Paris ar putea avea implicaţii majore. Pe de o parte, ar putea determina o campanie militară mai intensă a Franţei împotriva Statului Islamic din Siria. Pe de altă parte, faptul că unii dintre atentatori au intrat în Europa odată cu valul de refugiaţi poate alimenta curentul de opinie care se opune primirii acestora şi ar putea duce la o ascensiune a extremei-drepte în Franţa.
ATENTATE LA PARIS. Ofensiva împotriva ISIS s-ar putea intensifica

Top