Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie 10, 2015

Legea din România are hibe care pot pune în pericol vieţile a mii de elevi din toată ţara. Clădirile construite înainte de 1990, dar şi cele considerate monumente istorice, nu au nevoie de autorizaţie împotriva incendiului de la ISU. Iar în cele mai multe dintre acestea funcţionează unităţi de învăţământ. Pentru că sunt conştienţi de pericolul la care sunt supuşi copiii, directorii şcolilor au luat măsuri suplimentare de siguranţă, chiar dacă legea nu îi obligă.
Două din trei școli nu au autorizație ISU

O nouă dezbatere apare după tragedia de la clubul Colectiv. Porneşte de la o întrebare relativ simplă: cât de bine au reacţionat autorităţile, mai ales cele medicale. Nimeni nu contestă efortul supraomenesc al medicilor, al asistentelor, infirmierilor şi brancardierilor care, de 11 zile, se luptă până la epuizare să salveze vieţi. Sunt contestate însă deciziile managerilor de sistem. Iar criticile vin inclusiv din lumea medicală.
Alianța Medicilor: Nu avem condiții pentru răniți

Impresionat de drama celor care au pierit în incendiul din Colectiv, un român care cântă ocazional pe străzile din Liverpool a decis să trimită banii pe care îi câştigă familiilor victimelor. Suma nu este mare, dar gestul său de generozitate a fost suficient pentru a stârni aprecierea oamenilor şi a presei locale.
Gestul unui român din Liverpool pentru victimele incendiului de la Colectiv

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti i-au convocat pe şefii catedrelor de religie din şcoli şi licee după ce unii dintre dascăli au făcut comentarii deplasate la clasă despre victimele incendiului din Colectiv. Mai mulţi profesori le-au spus elevilor că muzica rock ar fi satanică. La întâlnire ar urma să fie prezent şi un reprezentant al Patriarhiei.
Ce au înțeles profesorii de religie din tragedia de la Colectiv

Investiţiile mari ale industriei IT din România au dat naştere în acelaşi timp unui număr mare de şcoli pentru programatori. În doar câteva luni elevii lor pot învăţa un limbaj de programare şi au şanse mari să îşi găsească un loc de muncă atâta vrme cât deficitul de forţă de muncă al producătorilor de software este mare. Dar, de la obţinerea unui loc de muncă în industria IT şi până la construirea unei cariere bine remunerate este cale lungă. Programarea nu este o meserie care se învaţă în doar câteva luni.
Programatorii buni învață toată viața

Curentul electric se va ieftini cu până la 5% de la 1 ianuarie, anunţă Autoritatea Naţională pentru Energie, însă companiile spun că facturile vor rămâne cel mai probabil la fel de mari. Potrivit distiribuitorilor de electricitate, taxele incluse în facturi ar putea anula ieftinirea electricităţii, iar tarifele mai mici vor lăsa companiile fără bani de investiţii.
Business Club | Curentul electric se va ieftini

PNL încearcă să-şi recupereze primarii traseişti, trecuţi în tabăra puterii anul trecut, înaintea alegerilor prezidenţiale, în baza ordonanţei care-i scutea de sancţiuni. În comisia juridică, liberalii au reuşit să modifice legea de respingere a controversatei ordonanţe, astfel încât miile de consilieri locali traseişti să-şi piardă mandatele, nu însă şi preşedinţii de consilii judeţene şi cei peste 550 de primari migratori.
PNL vrea să-și recupereze primarii traseiști

Și președintele Klaus Iohannis, și Parlamentul sunt sub presiunea străzii, nu au altă cale de ieșire, pentru că oamenii au ieșit în stradă și ar putea reveni oricând. Iar premierul desemnat, Dacian Cioloș, trebuie să aibă în minte că a fost ales la presiunea străzii, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
C.T. Popescu: Dacian Cioloș să știe și să aibă în minte că e un premier pus la presiunea oamenilor

Prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş a condus Ministerul Agriculturii în guvernul Călin PopescuTăriceanu, dar cea mai importantă funcţie pe care a deţinut-o a fost cea de comisar european. Nu face parte din niciun partid politic. A rămas în conştiinţa publică drept un tehnocrat apreciat mai mult la Bruxelles decât la Bucureşti.
Portret. Dacian Cioloș, tehnocratul apreciat mai mult la Bruxelles decât la Bucureşti

NEWS ALERT. Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat prim-ministru pe Dacian Ciolos. După consultările de la Cotroceni, o nouă majoritate parlamentară se conturează. Deşi susţine că se află într-o coaliţie de guvernare cu PSD şi ALDE, UNPR anunţă va merge pe mâna preşedintelui Klaus Iohannis. La fel vor face şi cei de la PNL şi UDMR.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii, 10 noiembrie

Cel mai recent bilanţ al tragediei din clubul Colectiv a ajuns la 48 de morţi. În această dimineaţă, unul dintre răniţii transferaţi în Marea Britanie a murit. În spitalele din străinătate sunt internate 30 de victime, iar în cele din Capitală alte 76. 15 răniţi sunt la Spitalul de Arsuri. 11 dintre ei, în stare stabilă, au fost mutaţi în secţii, iar alţi patru sunt în stare critică şi gravă. La Spitalul Floreasca sunt șase pacienți în stare gravă.
Starea pacienților răniți în incendiul din Colectiv

Senatul a respins înfiinţarea aşa-numitului Supraguvern, o structură de supraveghere a finanţelor ţării, formată din reprezentanţi ai BNR, ASF şi Guvern. Aleşii de la toate partidele au criticat propunerea Guvernului. Unii au susţinut că o astfel de instituţie este nedemocratică. Alţii îşi pun semne de întrebare cu privire la independenţa şi utilitatea Comitetului pentru Supraveghere Macroprudenţială.
Senatul a respins înfiinţarea aşa-numitului Supraguvern

Contract controversat la o primărie din judeţul Gorj. Peste șase milioane de lei au fost cheltuiţi din bugetul local pentru plantarea de arbori şi flori şi întreţinerea spaţiilor verzi. Situaţia de pe hârtie este contrazisă, însă, de cea de pe teren. Localnicii spun că nu au prea văzut flori în oraş. Contractul făcut cu o firmă din Bucureşti este suspect şi pentru poliţişti, care au început o anchetă.
Arbori plantaţi numai pe hârtie, în județul Gorj

Alianţa Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex" aduce grave acuzaţii la adresa preşedintelui ANAF, Gelu Diaconu. Potrivit sindicaliştilor, acesta ar fi făcut modificări în desfăşurarea concursurilor la nivel regional, „în mod abuziv", încearcând "să umilească și să pedepsească funcționarii care au manifestat spontan, considerând că și acest lucru a contribuit la căderea Guvernului Ponta din care făcea parte”.
Alianţa Sindicatelor Sed Lex aduce grave acuzaţii la adresa preşedintelui ANAF

Reprezentanții mediului de afaceri au trimis, luni, o solicitare președintelui Klaus Iohannis pentru a participa la consultările de la Președinție pentru găsirea de soluții, în calitate de parteneri sociali, alături de ceilalți membrii ai societății civile.
Reprezentanții mediului de afaceri au trimis o solicitare președintelui Iohannis pentru a participa la consultări, alături de membrii societății civile

Premierul Marii Britanii spune că este nevoie o Uniune Europeană mai flexibilă, nu de un bloc comunitar. Mesajul a fost transmis într-un discurs pe care David Cameron l-a susţinut înainte de publicarea unei scrisori pe care executivul de la Londra o va trimite preşedintelui Consiliului European. În document, administraţiei de la Bruxelles i se cer mai multe reforme pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană.
David Cameron: Vrem mai puţină Europă, nu mai multă

Partidele de stânga proruse se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației din Republica Moldova, în timp ce formațiunile proeuropene nu ar mai trece pragul electoral pentru a intra în parlament, conform unui sondaj de opinie date publicității marți la Chișinău de către IRI International Republican Institute (IRI) Moldova.
SONDAJ. Partidul lui Renato Usatîi - pe primul loc, formațiunile proeuropene de la Chișinău - sub pragul electoral

Trafic blocat pe Dunăre, după ce fluviul a scăzut la o cotă îngrijorătoare. Apa a ajuns la nivelul atins în luna august. Autorităţile care se ocupă de traficul pe Dunăre, Agenţia de Căi Navigabile Călărăşi și căpitănia Călăraşi susţin că nivelul actual al Dunării, de 170 de centimetri, este unul îngrijorător, iar fluviul ar putea să scadă în zilele următoare.
Trafic blocat pe Dunăre, după ce apa a ajuns la nivelul atins în luna august

Elevii din mai multe şcoli din Capitală, susţine cotidianul Adevărul, au aflat la ora de religie că victimele de la Colectiv şi-au meritat soarta, pentru că mergeau în cluburi şi ascultau muzică rock. Profesorul de Religie de la Colegiul „AD Xenopol", a distribuit elevilor inclusiv nişte texte care susţineau că muzica rock este satanică şi că scopul ei este acela de a-i îndepărta de religie pe bunii creştini. Aceasta şi alte ştiri importante ale momentului în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii de 10 noiembrie.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii, 10 noiembrie

Top