Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie 8, 2015

Sunt zile cumplite pentru familiile membrilor trupei Goodbye to Gravity. Trei dintre artişti nu au avut zile. Bateristul s-a stins ieri în avionul care ar fi trebuit să-l ducă la Zurich. Alţi doi membri ai trupei sunt în stare gravă, unul la Floreasca, celălalt la un spital din străinătate. Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, este internat la un spital din Olanda, acesta urmând să fie operat în cursul zilei de astăzi, potrivit unui anunţ al familiei.
Solistul trupei Goodbye to Gravity va fi operat, astăzi, în Olanda

Zece răniţi în tragedia din localul Colectiv sunt trataţi acum de medicii din Marea Britanie şi Norvegia. Un avion medical al NATO a decolat aproape de miezul nopţii cu pacienţii. Noi transferuri, de data aceasta spre Franţa şi Germania, ar putea avea loc în următoarele zile, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat. În total, 31 de persoane sunt tratate în acest moment în clinicile din străinătate. Pe de altă parte, 35 de răniţi sunt în continuare în stare gravă. Chiar de la început medicii au anunţat că această săptămână este critică, iar, din păcate, numărul deceselor ar putea creşte. Asta după ce am avut parte de un weekend negru, 13 tineri s-au stins în acest final de săptămână, bilanţul ajungând astfel la 45 de morţi.
Tragedia „Colectiv” | Zece răniți, transferați în spitale din Marea Britanie și Norvegia

Într-o postare pe Facebook făcută duminică, de ziua Sfinților Mihail și Gavril, Elena Udrea sare în apărarea Bisericii Ortodoxe române și spune că nu trebuie contestată pentru „o inabilitate” a Patriarhului. „Ne putem trezi ca distrugem cel mai important, puternic și constant reper moral al poporului român”, argumentează ea. În plus, fostul ministru consideră că este bine să fie terminată Catedrala Neamului, într-un moment în care „continentul își schimbă structura religioasă prin migrația musulmanilor”.
Elena Udrea: Nu trebuie contestată BOR pentru o inabilitate a Patriarhului! Este bine să terminăm Catedrala Neamului

Și de data aceasta ne vom ocupa de lucruri care ţin de latină. Mai precis, de câteva formule pe care le preluăm ca atare (în latineşte, „tale-quale") din această limbă şi le folosim apoi când recursul la ele ni se pare oportun. Asta n-ar fi câtuşi de puţin o problemă. Problema apare abia când începem să modificăm formulele respective şi să apelăm la mici altoiuri româneşti. Rezultatul nu poate fi, în aceste condiţii, decât un rebut lingvistic.
PASTILA DE LIMBĂ. Vorbe latinești „altoite” românește

Toţi pentru unul, unul pentru toţi. Facebook-ul a devenit de câteva zile reţeaua care a adus oamenii împreună. Prezența românilor în mediul online în ultima săptămână este cea mai ridicată din toate timpurile. BBC titra că în România a început "revoluția digitală". Uniţi de aceeaşi dramă, dar și de dezamăgirile din ultimii 26 de ani, sute de mii de persoane au postat şi distribuit informaţii cu scopul de a-şi ajuta semenii.
BONTON | #colectiv Revoluţia digitală

Sute de bucureşteni au ieşit în stradă pentru a şasea seară la rând. Se scandează din nou în Piața Universităţii, care a devenit scenă deschisă pentru revendicări. Mulţi demonstranţi speră să se întâlnească în stradă cu preşedintele ţării: Klaus Iohannis a promis acum două zile că va veni în Piaţă.
Spirite încinse în Piața Universității. Oamenii au început să se certe pe tema Klaus Iohannis

Nenorocirea de la Colectiv trezeşte la realitate. Patronii de cluburi, baruri şi restaurante de la Oradea au scris în ultimele zile un număr record de cereri pentru autorizaţii de securitate la incendiu! Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au fost nevoiţi să îşi modifice programul de lucru pentru a putea face faţă avalanşei de solicitări.
După incendiul de la Colectiv, cererile pentru avizele ISU s-au dublat

Sărbătoare rară într-un sat din Dolj. Un cuplu a aniversat 70 de ani de căsnicie sau, cum spune tradiţia, nunta de platină. În mijlocul unei familii numeroase, cei doi soţi şi-au amintit cum s-au cunoscut şi au dezvăluit ce i-a ţinut împreună atâta timp - respectul reciproc şi fidelitatea. La nuntă, el avea 20 de ani, ea, 16.
Aniversare specială: Nuntă de platină pentru un cuplu din Dolj

Ce nu era gata anul trecut când s-a inaugurat cu surle şi trâmbiţe bucăţica de 22 de kilometri de autostradă dintre Cunţa şi Sălişte nu e gata nici acum. Compania de Drumuri recunoaşte că lucrările de amenajare a scurgerilor şi de stabilizare a zonelor afectate de alunecările de teren nu au fost încă realizate în totalitate. Între timp, 200 de metri de autostradă au fost demolaţi şi vor fi reconstruiţi, după ce s-a descoperit apă la doar câţiva metri sub asfalt. De mai bine de două luni şoseaua este închisă circulaţiei.
Lotul 3 din autostrada Orăştie-Sibiu, neterminată şi apoi DEMOLATĂ

Eventualele alegeri anticipate se vor organiza după noua lege a alegerilor parlamentare, votată în vara acestui an. Este concluzia la care au ajuns specialiştii în drept constituţional dar şi liderii PNL şi PSD. Astfel numarul de parlamentari va fi mai mic, aceştia fiind aleşi în baza unei liste. Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu spune însă că s-ar aplica vechea lege care în 2012 a permis să acceadă în Parlament apropae pe 600 de aleşi. Argumentul este că, potrivit Comisiei de la Veneţia şi Curţii Constituţionale, legislaţia electorală nu poate fi modificată cu un an înainte de organizarea alegerilor. Actul normativ a fost promulgat de şeful statului în luna iulie a acestui an.
Partidele vor vot pe liste la alegerile anticipate

Premieră în România: un şantier arheologic descoperit în timp ce se lucra la o autostradă este reconstituit într-o expoziție. Săpăturile pentru un tronson al şosealei rapide Lugoj-Deva au scos la lumină indicii importante despre civilizaţii străvechi. Vestigiile vor fi expuse la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane de la Deva, unde vom vedea şi brăţări de bronz lucrate acum mii de ani.
Drumuri şi cioburi, expoziţie inedită la Muzeul din Deva

Nu au sistem de alimentare cu apă, canalizare şi nici toate drumurile asfaltate, dar pot să îşi elibereze frustrările ...prin sport. Într-o comună din Olt cu 2.800 de locuitori se construieşte o bază sportivă. Şi nici cultura nu este neglijată. O fostă biserică este transformată în muzeul pescuitului. Probabil pentru că în aşezarea de lângă Dunăre sunt înregistraţi ...zece pescari. Uniunea Europeană plăteşte pentru aceste obiective aproape un milion şi jumătate de lei.
Eterna şi fascinanta Românie : Investiţii fără noimă, pe bani europeni

Tradiționalul întâlneşte modernul! Motivele populare sunt reînviate într-o comună din Bihor, unde o asociaţie și-a propus să cucerească piața, cu ajutorul internetului. Cinci angajate confecţionează de la fețe de masă şi săculeți decorativi, până la huse pentru laptopuri sau coperți și semne de carte. Folosesc pentru asta aparatură de ultimă generaţie, cumpărată cu bani europeni.
Obiectele cu motive populare produse în Bihor, vândute pe Internet

Aceasta este concluzia unui studiu realizat recent la Cluj. Chiar dacă numărul femeiler absolvente de studii superioare a crescut, numărul celor care îşi găsesc un loc de muncă pe măsura pregătirii lor este în cădere liberă. În plus, procentul femeilor aflate în funcţii de conducere este în scădere faţă de anul trecut.
STUDIU. Discriminare pe piaţa muncii: femeile îşi găsesc de lucru mai greu decât bărbaţii

Ministerul Agriculturii vrea să preia Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor din Constanţa, o instituţie care de 13 ani este în moarte clinică. Din 2002, institutul nu a mai primit nici măcar un leu de la bugetul statului, fiind nevoit să se descurce din propriile resurse.
Ministerul Agriculturii vrea să preia „Oieria Palas”. De aproape doi ani angajații institutului fac muncă voluntară

O reţea globală care aduce Facebook, Google și forumurile la un loc! Se numește Destiny și s-a născut la Timişoara. Doi tineri au pus bazele unui site care va fi nu doar o platformă de socializare, ci şi un motor de căutare şi un robot cu inteligență artificială, care va răspunde oricărei curiozități a utilizatorilor. Tinerii lucrează la îndrăzneţul proiect de un an, cot la cot cu experţi din Germania.
Români care vor să detroneze Facebook: au creat o platfomă care va îngloba facilitățile mai multor site-uri

FBI va ajuta autorităţile ruse cu ancheta în cazul avionului prăbuşit săptămâna trecută în peninsula Sinai, scrie cotidianul New York Times, care adaugă că implicarea Biroului Federal de Investigaţii al Statelor Unite vine la cererea Moscovei. Între timp, continuă să apară noi informaţii privind cauza tragediei aviatice, iar cele mai multe indicii duc către un atentat cu bombă. Accidentul ar fi avut loc la puţin timp după ce cutiile negre au înregistrat, în cabina piloţilor, un zgomot neobişnuit, similar unei explozii. Pe de altă parte, tot mai mulţi turişti se grăbesc să plece din Egipt. Printre aceştia şi 140 de români care au fost evacuaţi din două staţiuni situate în peninsula egipteană Sinai.
FBI va ajuta Rusia în ancheta accidentului aviatic din Egipt

Top