Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie 7, 2015

Sunt departe de casă, dar cu sufletul și gândurile la românii din țară. Cei plecați în străinătate au ieșit pentru a cinea zi la rând în mai multe orașe pentru a protesta în semn de solidaritate. Drama este foarte mare și a declanșat un val de nemulțumiri atât pentru evenimentele recente de la clubul Colectiv, dar și pentru situația din țară din ultimii ani. În urma tragediei din seara de 30 octombrie din clubul Colectiv și-au pierdut viața 43 de persoane, iar medicii fac eforturi ca alte aproape 50 să rămână în viață. Urmăriți mai jos imagini, transmise de telespectatorii Digi24, din doar câteva orașe.
FOTOGALERIE. Continuă protestele în străinătate. Românii din Diaspora, alături de manifestanții din țară

Încă nouă oameni s-au stins ieri, într-o singură zi - cea mai neagră după noaptea de groază din Colectiv de săptămâna trecută. Bilanţul este înfricoşător şi ar putea fi chiar mai dramatic, avertizează medicii. Sunt 41 de morţi şi, din păcate, în spitale sunt acum aproape 50 de pacienţi care se luptă să trăiască. Sunt cei în stare gravă sau critică, aflaţi încă pe muchia dintre viaţă şi moarte.
Tragedia Colectiv | 41 de morți și aproape 50 de răniți care luptă pentru viață

„Radicalizarea este o problemă serioasă în Norvegia. O metodă prin care ne ocupăm de ea, şi se întâmplă deja de mai mulţi ani, este să avem un dialog bun cu comunitatea musulmană şi liderii moscheelor, pentru a discuta împreună cum putem trăi împreună”. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, doamna Tove Bruvik Westberg, într-un interviu acordat emisiunii „Pașaport diplomatic”.
Ambasador: Radicalizarea este o problemă serioasă în Norvegia

Noua colecție „Istorie” de la Editura Trei debutează cu „Războiul care a pus capăt păcii – drumul către 1914”, o carte excepțională de Margaret MacMillan, reputat autor și universitar canadian, originară din Toronto, care și-a lansat această carte și la București, la jumătatea lunii septembrie, când a purtat o frumoasă discuție cu Lucian Boia.
Radu Paraschivescu recomandă cea mai bună carte politică a anului 2014

Administratorii firmei care a organizat focul de artificii din clubul Colectiv au fost arestați sâmbătă seară. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au emis mandatele de arestare pentru 30 de zile după ce procurorii au susţinut în faţa instanţei că administratorii firmei au şters din computer contracte şi au influenţat martori. În sprijinul acuzaţiilor, procurorii au adus mai multe interceptări telefonice.
INTERCEPTĂRI. Patronii firmei care a organizat focul de artificii de la Colectiv au fost arestați

Pe Teodora Maftei, tragedia din clubul Colectiv a surprins-o "în timpul orelor de program". Se afla la concert în calitate de fotograf oficial al trupei Goodbye to Gravity, dar şi de fan al acesteia. Luni, 2 noiembrie, fusese programat vernisajul expoziției ei foto, "LONDON UNEDITED". O serie de imagini din capitala Marii Britanii, neprelucrate în Photoshop. Evenimentul a avut loc în lipsa Teodorei, care luptă pentru viață, pe patul de spital.
DIGICULT | #colectiv Expoziţie de succes, autoarea pe patul de spital

În seara aceasta mergem în Israel cu un film BBC din 2013. Documentarul BBC ne spune poveştile captivant de simple ale unor oameni care îşi împart viaţa între pace şi război: un cântăreţ de rock care este pilot de vânătoare în armata israeliană, un bărbat de 40 de ani care participă la exerciţii militare obligatorii în deşertul Negev, exerciţii cu muniţie reală, sau revolta suporterilor echipei de fotbal Beitar Ierusalim după ce clubul a decis să angajeze doi jucători arabi.
DIGIPEDIA. Israelul și problemele pe care i le pune populația ultrareligioasă

Regia de termoficare a încercat să instige bucureştenii într-un moment sensibil, dar nu sunt motive de îngrijorare: RADET nu va întrerupe livrarea căldurii şi a apei calde, spune ministrul demisionar al Energiei. Cu toate acestea, avariile din reţeaua de distribuţie ar putea duce la zeci de întreruperi în lunile următoare.
Reprezentanţii Guvernului spun că RADET a încercat să instige populaţia

Rusia a trimis sâmbătă 44 de avioane goale în Egipt pentru a-i aduce acasă pe cei aproape 80.000 de turiști ruși care se află în această țară. Decizia a fost luată după prăbușirea unui avion rus cu 224 de oameni la bord, în peninsula Sinai, avion care ar fi fost ținta unui atac terorist.
Moscova trimite 44 de avioane goale în Egipt ca să-i repatrieze pe turiștii ruși

Variaţiuni pe aceeaşi temă. Compania de Autostrăzi publică pe site-ul propriu cinci variante de traseu pentru autostrada Sibiu-Piteşti. Ideea este ca autorităţile locale şi organizaţiile de mediu să spună până pe 11 decembrie care este cea mai bună soluţie pentru cea mai aşteptată autostradă din România. Nu vă bucuraţi, pentru că lucrările nu încep imediat după această dată, ci dezbaterile publice..
CNADNR prezintă cinci variante ale autostrăzii Sibiu-Piteşti

Partidele s-au ferit în prima rund ă de consultări cu preşedintele Klaus Iohannis să nominalizeze un premier. Sub presiunea străzii, soluţia cea mai probabilă pare a fi guvernul de tehnocraţi, cred comentatorii politici. Acesta ar urma să gestioneze ţara până la alegerile de la anul sau să organizeze anticipate, dacă un astfel de demers va fi susţinut.
Scenarii politice pentru viitorul guvern. Decizia e la Klaus Iohannis

Cifra zilei ne arata ca de la Revoluţie şi până acum, România a avut 15 prim-miniştri, cu tot cu cei interimari. Primul a fost Petre Roman, care a ocupat funcţia de premier timp de un an şi patru luni, iar ultimul este Sorin Câmpeanu, care asigură interimatul de câteva zile. Dintre cei 15 prim-miniştri ai României, doar patru au avut un mandat de patru ani: Emil Boc, Călin Popescu Tăriceanu, Adrian Năstase şi Nicolae Văcăroiu.
CIFRA ZILEI. Câţi premieri a avut România de la Revoluţie până în prezent

Firmele din Oradea caută angajaţi în Ungaria. 200 de locuri de muncă au fost puse la dispoziţia maghiarilor, la un târg organizat la doar câţiva kilometri de graniţă. Estul Ungariei este afectat de o cotă ridicată a șomajului: sunt localităţi în care mai bine de un sfert din populaţia aptă de muncă nu are o slujbă.
Firmele din Parcul Industrial Oradea angajează şomeri din Ungaria

Doi studenţi ai Facultăţii de Biologie şi Geologie a Universităţii Babeş-Bolyai au reuşit să aducă în România un premiant Nobel. Ei au organizat o conferinţă internaţională de biologie moleculară, pentru care au vândut 700 de bilete. De obicei intrarea la astfel de evenimente costă sute de euro, dar tinerii au vrut să le dea o şansă colegilor să asculte prelegerile, aşa că au pus un preţ modic la bilete.
Tim Hunt, laureat al premiului Nobel, a fost adus de doi studenţi români la Cluj  

Până acum au fost deschise trei anchete penale în cazul incendiului de la clubul Colectiv, petrecut în urmă cu o săptămână și soldat cu 38 de morți şi peste 100 de răniţi. Administratorii firmei care au organizat focul de artificii la clubul Colectiv sunt bănuiţi că au distrus probe ce i-ar putea face complici la tragedie. Ei au fost aduşi cu mandat pentru a explica ce au căutat vineri noapte, imediat după incendiu, la sediul firmei. Procurorii se bazează şi pe interceptări telefonice care îi încriminează pe cei de la Golden Ideas Fireworks Artists SRL .
Incendiu COLECTIV. Cum au încercat administratorii firmei care a organizat focul de artificii să distrugă probe care i-ar putea încrimina  

Cum ar trebui să fie construite clădirile ca să nu se prăbuşească la cutremur, incendiu sau explozie? Este o întrebare la care caută răspunsul de trei ani o echipă de ingineri şi constructori din Timişoara, Cluj-Napoca şi Petroşani. Cu un buget de două milioane de lei, specialiştii au ridicat în laborator o clădire pentru teste, cu structură diferită de cea pe care o au majoritatea contrucţiilor din România: fără stâlpul principal de rezistenţă.
În căutarea clădirii perfecte. Ingineri și constructori români dezvoltă construcția rezistentă la cutremur și explozie

Cel mai modern stadion al ţării, Arena Naţională, nu deţine certificatul ISU. Prin urmare, Steaua a fost obligată, cu mai puţin de 48 de ore înaintea meciului cu FC Botoşani, să găsească un nou loc de disputare al partidei. Soluţia salvatoare a venit de la Cluj. Stadionul CFR-ului este considerat sigur şi poate organiza evenimente sportive.
Steaua - Botoşani se dispută la Cluj din cauza problemelor de pe Arena Națională

Top