Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie 5, 2015

Una dintre victimele tragediei din clubul Colectiv, internată la Spitalul Bagdasar Arseni, a fost conectată la un plămân artificial. Pentru această operaţie, medicii bucureşteni au primit ajutor de la colegii lor din Timişoara. În ţară există doar două asemenea aparate ultamoderne, dar nu orice pacient ar putea suporta o astfel de procedură, spun reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.
Plamân artificial pentru unul dintre răniți

Nicolae Ivăşchescu, prim-vicepreședinte al organizației UNPR Sector 6, a declarat în studioul Digi24 că românii care protestează nu își dau seama despre ce e vorba și ar trebui să se calmeze. Acesta este de părere că soluția alegerilor anticipate nu este oportună pentru că aceleași partide vor ajunge la putere.
Membru UNPR: Cei din piață nu își dau seama despre ce e vorba. Aceleași partide vor câștiga

Aproape 50 de persoane s-au adunat aseară (joi, 5.11, ora 19, ora germaniei) în faţă Consulatului Român din Munchen, în semn de omagiu adus tinerilor care au murit în incendiul devastator din clubul bucureştean Colectiv, în semn de susţinere faţă de familiile victimelor dar şi în semn de protest faţă de actuală clasa politică din România, care trebuie să afle că "perioada mitei, a corupţiei şi a incompetentior a luat sfârşit". Cel puţin această este părerea protestatarior din Munchen, care s-au mobilizat prin intermediul mediului on line şi au strigat sloganuri precum "mită şi corupţia m-au alungat din ţară mea". Susţinerea românilor din Munchen şi împrejurimi pentru cei rămaşi în ţară va continuă şi în această seară,(vineri) tot în faţă Consulatului German şi tot de la ora 19,00 dar "după confirmările primite prin intermediul grupurilor româneşti din mediul on line, numărul participanţilor va fi cu siguranţă mult mai mare, ", spun organizatorii. Aceştia …

A trecut vremea în care politicienii ne învățau pe noi, cetățenii, este momentul să mai învețe și politicienii de la cei care-i aleg, consideră politologul Ioan Stanomir, care a comentat, la Digi24, evoluțiile din cea de-a treia zi de proteste, zi în care șeful statului i-a invitat pe manifestanți să-și delege prin e-mail niște reprezentanți cu care să stea de vorbă.
Profesorul Ioan Stanomir: Nu ești învățat de președinte cum să fii cetățean. Eventual îl înveți pe președinte cum să fie cetățean!

În timp ce, în stradă, protestatarii vor un alt fel de clasă politică, clasa politică e în căutare de soluții pentru guvernare. Partidele fac diferite propuneri: consultări cu toate formațiunile odată sau alegeri anticipate. Rămâne pe tapet varianta, foarte posibilă, de altfel, a unui cabinet format din tehnocrați. Peste toate acestea, propunerea președintelui ca strada și societatea civilă să-și trimită reprezentanții la discuții este cea care a încins spiritele cel mai mult.
Prima zi de consultări la Cotroceni. PSD vre priorități și apoi oameni în timp ce PNL vrea alegeri anticipate

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-un comunicat de presă, că așteaptă ca societatea civilă să-și nominalizeze reprezentanții și să-i trimită propunerile pe mail. Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu consideră că inițiativa președintelui este „ori prostie, ori diversiune”.
C.T.Popescu: Ultimatumul lui Klaus Iohannis ori e prostie, ori e diversiune. Dacă vrea contact cu strada, să meargă la Universitate

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a criticat joi unele state membre din Europa de Est care refuză să primească refugiați și le-a avertizat că există posibilitatea reducerii fondurilor pentru dezvoltare în viitor, transmite Agerpres.
Jean-Claude Juncker vorbește despre posibilitatea reducerii fondurilor pentru statele din Europa de Est care refuză să găzduiască refugiați

Canada are oficial un nou premier, al 23-lea. Este vorba despre liberalul Justin Trudeau, un politician în vârstă de 43 de ani care şi-a prezentat Cabinetul format din 30 de miniştri, dintre care jumătate femei. Cu o zi înaintea ceremoniei de învestire în funcţia de premier, Justin Trudeau şi-a dus cei doi copii în vizită la viitorul său loc de muncă, biroul premierului, acolo unde a mai fost pe vremea când era chiar el copil.
Premieră în politica de la Ottawa. Portofoliile, împărțite după competențe – un șofer devine ministru al infrastructurii

„Noi suntem pentru a veni în acest scop necesar de împrospătare, să nu spun de schimbare, a clasei politice. Această operațiune este posibilă dacă schimbăm Parlamentul”, a declarat președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, înainte de a consultările liberalilor cu președintele Klaus Iohannis.
Mircea Ionescu Quintus: Cât timp în Parlament vor fi jumătate compromiși, jumătate temători, nu putem face nimic. Regret că nu mai pot fi cu oamenii în stradă

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va consulta şi strada înainte de a face propunerea pentru viitorul premier. Maine după amiază şeful statului aşteaptă ca reprezentaţii protestatarilor şi societatea civilă să vină cu propriile idei privind viitorul cabinet. Aceasta şi alte ştiri importante ale zilei în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii de 5 noiembrie.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii, 5 noiembrie

Consultarea cu partidele trebuia să înceapă imediat după demisia premierului Victor Ponta, iar în dimineața acestei zile trebuia anunțat numele premierului desemnat, precizează fostul președinte Traian Băsescu, într-o postare pe pagina de Facebook.
Traian Băsescu: Implicarea societății civile și a reprezentanților străzii în consultările privind noul premier este neconstituțională

Primele consultări de la Cotroceni privind formarea unui nou Guvern au inceput deja. Social democratii au intrat la discutii. Din delegație fac parte președintele PSD, Liviu Dragnea, și președintele executiv, Valeriu Zgonea, dar și vicepreședinții Ecaterina Andronescu și Georgian Pop.
Consultările de la Cotroceni privind formarea unui nou Guvern au început. PSD, primul partid de pe listă

În timp ce în multe localuri măsurile de prevenţie a incendiilor lipsesc, sălile de spectacole au nu doar un protocol bine stabilit, ci şi mecanisme prin care poate fi oprită răspândirea focului. La Teatrul Naţional din Cluj-Napoca funcţionează şi astăzi cortina de fier originală, proiectată şi construită odată cu clădirea, în anii 1900. Într-un minut, sala este izolată de scenă în cazul producerii unui incendiu. În plus, există un sistem de declanşare a ploii artificiale, iar şapte pompieri sunt acolo 24 de ore din 24. Toate aceste măsuri de prevenire au fost gândite însă, tot în urma unor tragedii.
Tragediile care au adus schimbări

Tragedia din clubul bucureştean Colectiv a avut un efect neaşteptat la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU). Timp trei-patru zile, la camerele de gardă ale marilor spitale unde sunt trataţi şi răniţii de la club a scăzut numărul celor care solicitau consultaţii de urgenţă. Medicii au crezut că oamenii au înţeles sensul real al cuvântului „urgență”. Dar holurile de la intrările în spital sunt iar sufocate de pacienţi care vin direct acolo doar din comoditate.
Camerele de gardă, sufocate iar de pacienţi. Doar 30% dintre bolnavi au probleme grave

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că s-a înregistrat un dosar penal ca urmare a două denunțuri ce au ca obiect legalitatea folosirii repetate a dispozitivelor de însoțire în trafic de către conducători de instituții. Aceste fapte se află în competența de soluționare a DNA.
Procurorii DNA verifică dacă Gabriel Oprea, Tiberiu Niţu şi Patriarhul Daniel au folosit abuziv coloane oficiale

Tragedia din clubul Colectiv nu s-ar fi întâmplat, spun mulţi, dacă localul ar fi avut avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Este însă doar unul dintre miile, dacă nu zeci de mii de cazuri similare. Din estul în vestul ţării, de la nord la sud, sunt spitale, case de cultură, şcoli, ba chiar şi primării, care n-au autorizaţie de la ISU. În unele dintre aceste locuri, sunt organizate inclusiv spectacole pirotehnice, aşa cum s-a întâmplat în clubul Colectiv.
Sute de instituții publice sau private nu au aviz de la pompieri

Două camioane pline cu lucrurile personale ale celor care vineri noapte s-au aflat în clubul Colectiv. Atât au adunat anchetatorii, iar acum încep să le restituie celor care pot veni să le ridice la poliţie. Sunt peste 700 de saci cu haine, genţi, bani, bijuterii, telefoane, camere video şi foto şi acte de identitate. Pe de altă parte, cercetarea la locul tragediei este aproape finalizată, însă ancheta e abia la început.
Criminaliștii au ridicat din clubul Colectiv două camioane cu obiecte personale

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu este de părere că numirea ministrului Educației este una soft în comparație cu propunerea lui Victor Ponta și anume ministrul Apărării, Dușa. Este o propunere „care nu dă un semnal de îngrijorare în societate”.
C.T. Popescu: Ministrul Educației, o propunere soft, care nu dă semnale de îngrijorare în societate

Cotidianul spaniol El Pais a publicat ieri, pe pagina sa de internet, un interviu cu procurorul-general al României, Tiberiu Niţu. Un alt ziar important din Europa, The Guardian, a publicat un interviu cu Laura Codruţa Kovesi. Ambele publicaţii afirmă că România este una dintre cele mai corupte ţări din Europa, dar că Justiţia începe să-şi facă treaba.
Şefii anti-corupţie, interviuri în presa engleză și spaniolă

RCS & RDS îşi lărgeşte oferta de produse premium pe piaţa media românească. Dimineţile vor începe altfel, zilele vor fi pline de informaţie şi muzică, iar serile vor avea ritmul lor. Toate la Digi FM, cel mai nou radio naţional. Alături de ProFM, RCS & RDS a pregătit un nou produs media, Digi FM, un radio cu peste 80% acoperire naţională. Împreună, cele doua staţii vor asigura cea mai mare acoperire de radiouri private din România.
Digi FM, noul radio naţional, se lansează în 11 noiembrie

Cifra zilei de astăzi ne vorbeşte despre Victor Ponta. Mai exact, despre cele 1.277 de zile în care acesta a condus Guvernul, timp în care pe la Palatul Victoria au trecut patru echipe ministeriale. Învestirea sa în funcţie, pe 7 mai 2012, a pus capăt incertitudinii politice a unui început de an în care România avusese deja alţi doi premieri, pe Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu.
CIFRA ZILEI | Victor Ponta, un mandat de 1.277 de zile

În Spania a demarat cel mai important exerciţiu al Alianţei Nord-Atlantice din ultimul deceniu. La manevrele militare participă 36 de mii de militari din 30 de state membre ale NATO dar şi partenere ale Alianţei. Desfăşurarea de forţe va avea loc pe tot parcursul acestei luni, în Spania, Portugalia, Canada, Norvegia, Germania şi Belgia. O parte dintre acţiunile forţelor alianţei se vor desfăşura în Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană.
NATO, gata să-și apere toți aliații

Românii au ieșit în continuare în stradă, petru a doua zi consecutiv. Încă din prima seară, manifestanții au obținut o parte din ce au scandat: premierul Victor Ponta a demisionat, împreună cu tot Guvernul. Gabriel Oprea a anunţat că, personal, nu va mai face parte dintr-o viitoare formulă de guvernare. Primarul Cristian Popescu Piedone a demisionat si el.
VIDEO. Protestul de aseară din Piața Universității văzut din dronă

Zeci de victime ale tragediei din clubul Colectiv sunt, în continuare, în stare critică. În 11 spitale din Capitală sunt internaţi, în total, 133 de răniţi. Peste 80 dintre ei sunt în stare critică. În ultimele zile, s-au făcut mai multe transplanturi de piele cu autogrefe pacienţilor care au arsuri pe suprafeţe întinse. În această luptă, medicii români sunt ajutaţi de chirurgi israelieni, turci şi francezi, adevărate somităţi în chirurgia plastică.
Starea victimelor din Colectiv: 80 de răniți rămân în stare critică și gravă 

Top