Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie 4, 2015

Supraviețuitorii incendiului din Colectiv fac mărturii sfâșietoare despre acea seară neagră și spun cu lacrimi în ochi că își iubesc viața. O elevă care a reușit să scape din infern doar cu răni minore a putut să se întoarcă deja la școală, dar spune că imaginile din seara tragediei îi vor rămâne întipărite în minte pentru totdeauna.
Mărturii din Colectiv: „Simțeam totul amorțit. Mă gândeam doar că nu poate să-mi fie ăsta sfârşitul”

Noi informaţii ies la suprafaţă în urma incendiului din Clubul Colectiv. Digi24 a descoperit că societatea care asigurat spectacolul pirotehnic este urmărită penal, din 2009, pentru încalcarea normelor de mediu. Este aceeaşi firmă care a asigurat, de-a lungul timpului, focuri de artificii în cadrul unor evenimente organizate de instituţii publice. Printre acestea se numără şi Primăria Capitalei, care a plătit pentru Revelionul 2013-2014 zeci de mii de euro. Mai mult, reprezentantul societăţii la concertul din Clubul Colectiv nu era calificat şi autorizat ca pirotehnist.
Firma care a asigurat spectacolul pirotehnic din Colectiv, urmărită penal și clientă a Primăriei Capitalei

Au fost proteste în principalele oraşe din ţară, aseară, unde peste 35.000 de oameni au participat la manifestaţii, împreună cu alți circa 30.000 din București. Demonstranţii au adus un omagiu victimelor tragediei din Colectiv, dar au avut şi mesaje dure pentru politicieni. Ei spun că nu se vor opri până când România nu va deveni un mediu sigur, o ţară în care se va trăi fără mită. Urmăriți mai jos imagini trimise de telespectatori din mai multe orașe din țară.
FOTO VIDEO. România a protestat. Zeci de mii de oameni din toată țara au cerut un sistem fără corupție

Adrian Rugină, eroul care a murit în timp ce salva viața altora în clubul cuprins de flăcări, impresionează și după înmormântarea sa. Într-un text postat pe Facebook în ziua turului doi al alegerilor prezidențiale din 2014, Adrian Rugină face o radiografie a societăţii și a clasei politice din România. Protestele din ultimele două două zile par un răspuns la apelul la conştiinţă socială lansat de el cu un an în urmă.
Adrian Rugină, apel în noiembrie 2014: România trebuie schimbată sistematic. Totul, la scară mare

La Bucureşti, a doua seară de proteste s-a concentrat în Piaţa Universităţii. Oameni de toate vârstele şi cu meserii dintre cele mai diverse şi-au dat din nou întâlnire, pe Facebook, în locul din care pornesc revoltele româneşti. N-au avut un lider sau un slogan unic. Fiecare a venit, singur sau alături de familie şi prieteni, pentru că aşteaptă ceva mai bun.
VIDEO. Fetiţa de la Universitate: În calitate de cetăţean al străzii, îmi doresc ca ţara să fie mult mai păzită

Alegerile anticipate nu sunt potrivite acum, consideră jurnalistul Cristian Tudor Popescu. El a spus la Digi24 că un asemenea scrutin, acum, n-ar face decât să aducă la putere aceiași politicieni compromiși și nu ar răspunde dorinței oamenilor. Editorialistul crede că în decurs de un an, tinerii care protestează acum în stradă se pot organiza într-o forță populară, care să intre în competiție cu politicienii.
C. T. Popescu: Alegerile anticipate, acum, nu sunt o soluție

„Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de Prim-ministru”, informează Agerpres, citând un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat programul consultărilor cu partidele politice pentru desemnarea viitorului premier

Partidele politice îşi fac socotelile pentru a da noul premier al României. În timp ce PSD pregăteşte un nume de nerefuzat, aşa cum a declarat chiar Liviu Dragnea, liberalii cer alegeri anticipate. Variantă susţinută şi de alte partide minoritare în Parlament, printre care şi UDMR. Parlamentarii maghiari susţin, însă, şi ideea unui guvern tehnocrat sau a unui guvern minoritar al opoziţiei.
România caută un premier. Ce socoteli își fac partidele

PNL cere, după demisia premierului Victor Ponta, alegeri anticipate. PSD nu e de acord cu această variantă și spune că va propune un nume de nerefuzat pentru funcția de premier. Varianta alegerilor anticipate presupune dizolvarea Parlamentului. Variantă pe care preşedintele o poate pune în aplicare numai dacă legislativul îi respinge cel puţin două solicitări de a învesti un nou premier.
Raportul de forțe din Parlament

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, în legătură cu reacția pe care au avut-o colegii de partid față de demisia premierului Victor Ponta, că aceștia erau „foarte supărați”, pentru că un Guvern performant, care a făcut foarte multe lucruri bune pentru România, a trebuit să demisioneze din cauze care nu țin efectiv de guvernare.
L. Dragnea: Colegii mei erau supărați că un guvern performant a trebuit să demisioneze din cauze ce nu țin de guvernare

Premierul demisionar Victor Ponta a condus, miercuri, ultima ședință de guvern, subliniind că succesorul său va moșteni o situație economică mult mai bună decât cea pe care a preluat-o el în 2012. Victor Ponta a avertizat, însă, că o perioadă lungă de instabilitate riscă să strice rezultatele bune din econonomie.
Victor Ponta a condus ultima ședință de guvern: „Dacă avem o lungă perioadă de instabilitate, se strică tot”

Odată cu depunerea mandatului de către Victor Ponta, preşedintele trebuie să cheme partidele la consultări pentru desemnarea unui nou premier. Preşedintele are 45 de zile să facă propunerea. Alesul preşedintelui va fi însărcinat să formeze un nou guvern care poate fi unul tehnocrat, de uniune naţională sau susţinut de o majoritate parlamentară formată eventual cu susţinerea UDMR.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii, 4 noiembrie

Locatarii din 245 de blocuri din cartierul Drumul Taberei vor rămâne, de joi ora 00.00 până sâmbătă ora 06.00, fără apă caldă şi încălzire, întreruperea fiind solicitată de Primăria Capitalei, pentru executarea unor lucrări la Magistrala 5 de metrou, informează RADET într-un comunicat de presă.
Locatarii din Drumul Taberei, fără căldură și apă caldă timp de trei zile

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus astăzi, după anunțul demisiei lui Victor Ponta din funcția de premier, că actuala majoritate parlamentară rămâne în actuala alcătuire și că următorul premier ar putea fi dat fie de PSD, fie de Coaliție. El mai este de părere că alegerile anticipate nu ar reprezenta o soluție pentru criza politică majoră în care se află România și că, dimpotrivă, ar reprezenta un blocaj la nivelul Guvernului.
C.P. Tăriceanu: Actuala majoritate rămâne în actuala alcătuire. Nu sunt de părere că alegerile anticipate ar reprezenta o soluție

Victor Ponta a anunțat că îi va transmite în această seară președintelui Klaus Iohannis demisia sa din fruntea Guvernului. Acesta a precizat că, odată cu demisia, va trimite șefului statului și propunerea ca ministrul Apărării, Mircea Dușa, să fie prim ministru interimar.
Victor Ponta: Îi transmit președintelui propunerea ca Mircea Dușa să fie premier interimar

Odată cu depunerea mandatului de către Victor Ponta, preşedintele trebuie să cheme partidele la consultări pentru desemnarea unui nou premier. Se numește un prim-ministru care poate primi vot de încredere în Parlament, însă există și posibilitatea care poate duce la dizolvarea legislativului, doar dacă noul premier nu primește vot de încredere de două ori consecutiv.
Care sunt pașii pentru formarea unui nou Guvern

Presa internaţională a reacţionat la anunţul demisiei lui Victor Ponta. BBC şi Euronews au intrat în Breaking News, iar agentia Reuters a publicat o ştire de News Alert la cinci minute de la anunţul lui Liviu Dragnea. Ştirile difuzate de marile agenţii de presă au fost preluate de publicaţiile şi posturile de televiziune din toată lumea.
Presa mondială anunţă demisia lui Victor Ponta în urma protestelor de stradă

Top