Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie 2, 2015

"Ce s-a întâmplat în România acum, în acest club este un atentat terorist, are toate aspectele unei astfel de acţiuni", a declarat la Digi24 Cristian Tudor Popescu. El a subliniat că este important ca, după tragedia din Colectiv, să existe consecinţe din punct de vedere al responsabilităţii.
C.T. Popescu: Ce s-a întâmplat în Colectiv este un atentat terorist, are toate aspectele unei astfel de acţiuni

În toate spitalele unde au ajuns tinerii răniţi, medicii şi asistentele sunt de trei zile într-o gardă continuă. Oamenii spun că nu-şi pot şterge din minte primele imagini cu răniţii. La Spitalul „Sfântul Pantelimon”, doctorii mărturisesc că a fost cea mai grea gardă din viaţa lor.
Medic de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”: „Erau colegi care își făceau treaba și plângeau. A fost ceva apocaliptic”

Sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare nu are din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu autorizația de securitate la incendiu. Șeful ISU Sibiu, col. Cosmin Balcu spune că instituția a fost amendată și anul trecut, și anul curent din acest motiv, informează publicația locală Turnul Sfatului.
Primăria Sibiu nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Șeful ISU: „I-am amendat și anul trecut, și anul acesta”

Unitatea de Arşi din Spitalul Floreasca, în care s-au investit peste 8,5 milioane de euro tocmai pentru situaţii grave, încă nu e folosită. Niciunul dintre cei 14 răniţi internaţi în stare critică la Spitalul de Urgenţă Floreasca nu a ajuns în clinica dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru vindecarea arsurilor grave. Deocamdată, starea pacienţilor nu permite acest tip de tratament, însă nu există nici personal care să se ocupe de îngrijirea lor.
De ce nu este folosită Clinica de Arşi de la Floreasca, deşi e gata de cinci ani şi are dotări de ultimă generaţie 

Lumânările ard în altarul Colectiv care a devenit locul solidarităţii noastre. Nu s-au stins lumânările, nu s-au ofilit florile şi nu a dispărut speranţa că cei care duc bătălia cea mai grea vor putea să învingă. La locul inferunului s-au întors astăzi supravieţuitori, prieteni ai celor care sunt acum pe patul de spital, oficiali care au depus coroane şi mii de oameni simpli care au venit din solidaritate.
FOTO VIDEO. Imagini impresionante. Altarul colectiv de la Colectiv

La doar patru ani de la debut și după un singur album lansat pe piață, trupa Goobye to Gravity era deja o certitudine în peisajul rock românesc. Criticii de specialitate o consideră cea mai bună formație de heavy metal de la noi. Erau apreciaţi mai ales în străinătate, după ce au susținut concerte în Ungaria și în Germania. Lansarea celui de-al doilea album, care trebuia să le aducă consacrarea, a avut însă un final tragic.
Povestea trupei Goodbye to Gravity

După incendiul din clubul Colectiv, administratorii cluburilor din Bucureşti și ai multor firme se înghesuie să cumpere stingătoare de incendiu, ca să intre in legalitate. În Capitală s-au format adevărate cozi la centrele care vând aceste produse. Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Stingătoare atrage însă atenţia că peste 90% dintre produsele care se găsesc pe piaţă sunt de foarte proastă calitate.
Efectul Colectiv: cozi la stingătoare. Patronii se grăbesc să intre în legalitate

Medicina hiperbară poate fi o şansă la o viaţă normală pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din Capitală. Un astfel de centru esta la Constanţa, unde există singurul specialist din ţară în medicină hiperbară. Însă condiţia ca răniţii de la București să ajungă acolo este ca aceştia să fie în stare stabilă. Cei de la terapie intesivă nu pot fi transportaţi. Terapia constă în inhalarea de oxigen pur, la presiuni mari - o procedură care grăbeşte vindecarea.
Medicina hiperbară, o șansă pentru victimele incendiului

Apeluri disperate, oameni care îşi căutau copiii, fraţii, prietenii. Multe întrebări la care nu aveau ce răspuns să dea. A fost o noapte cruntă pentru zecile de dispeceri ai Ministerul de Interne, cei care au răspuns non-stop la numerele speciale destinate celor care doreau să afle informaţii despre victimele de la Club Colectiv. Au învăţat pe de rost numele tuturor dispăruţilor, al tuturor răniţilor. Au sperat, împreună cu cei aflaţi la celălalt capăt al firului, într-o minune pentru fiecare din cazurile de care s-au ocupat. Din păcate, mulţi dintre tinerii despre care au vorbit în noaptea crâncenă sunt acum pe lista celor 30 de morţi din Colectiv.
Noaptea cea mai lungă. Dispecer MAI: „Pot să vă spun că am plâns mult”

Cei trei acţionari ai clubului Colectiv, unde sute de oameni au devenit victime ale celui mai grav incendiu de acest tip din lume din ultimii ani, sunt urmăriţi penal pentru ucidere din culpă. Norocoşii care au scăpat din infernul #Colectiv au publicat pe Youtube imagini filmate în clubul morţii cu doar câteva clipe înainte de dezastru. Un tânăr care a reuşit să scape cu viaţă din incendiul izbucnit în #Colectiv le-a trimis o scrisoare plină de indignare autorităţilor. Acestea şi alte ştiri importante ale zilei în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii de 2 noiembrie.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii, 2 noiembrie

Premierul Rusiei cere o investigaţie detaliată în cazul avionului care a căzut sâmbătă în peninsula Sinai din Egipt, cu 224 de oameni la bord. Conducerea liniei aeriene exclude însă ipoteza ca aparatul să fi avut probleme tehnice. Surse din cadrul anchetei, citate de Reuters, susţin că avionul nu a fost lovit din exterior, aşa cum au spus oficialii companiei Metrojet.
Anchetă după accidentul aviatic din Egipt

Managerul Spitalului Universitar a spus astăzi la Digi24.ro că toate unităţile sanitare din Capitală care au preluat victimele au aplicat corespunzător procedurile prevăzute pentru astfel de situaţii. Cătălin Cîrstoiu atrage, însă, atenţia că în ţară sunt unităţi sanitare care nu au dotările necesare asigurării unui ajutor imediat, în cazul unor astfel de incidente. Aceste spitale trebuie ajutate, a mai declarat managerul Spitalului Universitar la emisiunea "24 de minute".
Managerul Spitalului Universitar: În țară sunt unităţi sanitare care nu sunt capabile să asigure un ajutor imediat

Un tânăr care a reuşit să scape cu viaţă din incendiul izbucnit în Colectiv le-a trimis o scrisoare plină de indignare autorităţilor. Adrian susţine că acţiunea pompierilor şi a ambulanţelor a fost haotică, că salvatorii erau depăşiţi de situaţie şi păreau incapabili să reacţioneze, iar oamenii care au ieşit la timp din club erau mai lucizi şi au făcut mai multe pentru răniţi decât autorităţile. Tot tânărul povesteşte că numărul ambulanţelor era prea mic şi că pompierii nu puteau intra în club pentru că rămăseseră fără oxigen. Aşa că au aşteptat să le fie aduse alte butelii ca să poată intra în încăperea cuprinsă de flăcări.
Martor: Autoritățile au fost nepregătite

Simona Halep reacționează, pe pagina de Facebook, după tragedia din clubul Colectiv. „Din păcate, singurul ajutor pe care îl pot oferi va fi o donație”, a scris sportiva, transmițând totodată „gânduri de bine către cei ce au nevoie de ele”.
Simona Halep, despre tragedia din clubul Colectiv: Din păcate, singurul ajutor pe care îl pot oferi va fi o donație

Liderul grupului PNL din Senat, Ion Popa, a anunțat că, din cauza tragediei petrecute în Capitală la sfârșitul săptămânii trecute, a retras de pe ordinea de zi de luni a plenului Senatului moțiunea simplă împotriva vicepremierului Gabriel Oprea, urmând să o redepună după ce „lucrurile vor evolua pe un făgaș normal”, informează Agerpres.
PNL a retras moțiunea simplă împotriva vicepremierului Gabriel Oprea

Federația Română de Fotbal solicită membrilor săi afiliați să păstreze un moment de reculegere înaintea tuturor partidelor organizate de FRF până la finalul acestui an, iar jucătorii să poarte banderole negre pe toată această perioadă, în memoria victimelor tragediei din clubul bucureștean Colectiv, a anunțat forul național pe site-ul său oficial.
Federația Română de Fotbal solicită membrilor să se păstreze doliu până la finalul anului

Numărul sosirilor vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, a depășit în primele 9 luni 7,205 milioane, în creștere cu 10,2% față de perioada perioada similară din 2014, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), scrie Agerpres.
Numărul turiștilor străini în România a depășit 7,205 milioane, în primele nouă luni ale anului

Clinica de Arşi în care s-au investit peste 8,5 milioane de euro a rămas nefolosită, din cauza lipsei de personal. Niciunul dintre cei 14 răniţi internaţi în stare critică la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca nu a ajuns în clinica dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru îngrijirea bolnavilor cu arsuri grave. Secţia, una dintre cele mai moderne din Europa, a rămas nefolosită din două motive, spune şeful ei, profesorul Ioan Lascăr: capacitatea era prea mică pentru numărul mare de pacienţi, iar personalul lipseşte.
Clinica de Arși de la Floreasca, una dintre cele mai moderne din Europa, nefolosită în timpul tragediei din Colectiv

Neputinţă, durere, revoltă, compasiune! Sunt sentimentele confuze care încearcă, de trei zile încoace, o ţară întreagă. 30 de morţi, peste 140 de oameni în spital, dintre care aproape 90 în stare critică! Sunt cifrele seci şi înspăimântătoare ale tragediei de vineri seara, din clubul Colectiv. Aceasta şi alte ştiri importante ale momentului în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii de 2 noiembrie.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii, 2 noiembrie

La locul unde s-a petrecut tragedia au revenit câţiva dintre supravieţuitori, dar şi rude şi prieteni ai celor care au fost răniţi în tragedie. Au venit odată cu marea de oameni strânşi din tot oraşul. Spun că le-a fost greu să se întoarcă în locul în care erau să-şi piardă viaţă, în care prietenii sau copiii lor s-au întâlnit cu moartea.
În seara tragediei, un fost agent de pază al clubului încuraja rudele victimelor la Spitalul Floreasca

Avionul rusesc prăbuşit sâmbătă în Egipt s-a rupt în bucăţi înainte să atingă solul. Experţi ruşi au declarat că aeronava s-a dezintegrat în aer, la mare altitudine, dar motivele nu au putut fi stabilite deocamdată. Evaluarea vine după ce, la câteva ore după tragedie, Statul Islamic a revendicat doborârea aparatului de zbor. 217 pasageri, turişti ruşi, ucraineni şi cei șapte membri ai echipajului au murit.
Experţi ruşi: Avionul prăbuşit în Egipt s-a dezintegrat în zbor

Top