Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din octombrie 27, 2015

Liderii FSN priveau cu suspiciune proprietatea privată şi libera iniţiativă. Pe de altă parte, hotărârea lui Ceauşescu de a izola România în anii '80 lăsase urme catastrofale. Pe lângă sărăcie, naţional-comunismul a indus majorităţii ura faţă de Occident şi spaima de nou. Iar vechile şabloane comuniste - boierii-răi, patronii-exploatatori şi investitorii-hoţi - au ajutat regimul postcomunist să rămână la Putere până în 1996. Sub cuvânt că apără interesele celor mulţi, săraci şi cinstitiţi, Ion Iliescu şi FSN au supervizat transferul resurselor economice către nomenclatură, foşti ofiţeri de Securitate şi alţi clienţi ai vechiului regim.
1990, ANUL 0. Economia în anii 90: reforme amânate politic

Refugiaţii care continuă să vină în Europa ar putea primi bilete de avion gratuite, ca să ajungă din Grecia direct în Germania sau Suedia. Este doar unul dintre planurile la care lucrează oficialii de la Bruxelles. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-un discurs în plenul Parlamentului European, le-a reproşat statelor membre că nu s-au grăbit să pună în aplicare planul prin care fiecare dintre ele trebuie să preia un număr stabilit de refugiaţi.
Criza refugiaților. Preşedintele Comisiei Europene cere ţărilor UE să-şi respecte promisiunile

Executivul a aprobat un nou set de măsuri de relaxare fiscală, începând din 2016 și nu din 2017, așa cum sunt acestea prevăzute în noul Cod Fiscal. TVA la apă scade la 9 %, impozitul pe dividende scade la 5%, iar micii patroni vor plăti impozite pe venit în funcție de numărul de angajați.
Noi reduceri de taxe și impozite. Codul Fiscal, modificat prin ordonanță de urgență

România și-ar putea acoperi 84% din necesarul energetic din surse alternative până în anul 2050, dar numai cu condiția ca tranziția să se facă prin eforturi și angajamente politice la nivel decizional înalt, susține organizația de mediu Greenpeace, într-un comunicat de presă, transmis, marți, de Agerpres.
Greenpeace: România și-ar putea acoperi 84% din necesarul energetic din surse alternative, până în 2050

Trei sute de refugiaţi care se află acum în centrul de primire din Italia ar urma să ajungă în România, a spus consilierul prezidențial pentru Afaceri Europene, Leonard Orban, în cadrul emisiunii „Jurnalul de Seară”. El a precizat că nu se ştie exact când ar putea să se întâmple acest lucru, fiind vorba despre parcurgerea unor proceduri, însă autorităţile române au făcute deja toate demersurile necesare.
Leonard Orban: România a făcut demersuri pentru preluarea primilor 300 de refugiați

Semnal de alarmă tras de prestigiosul The New York Times. Potrivit cotidianului american, ruşii au trimis o navă specială în apropierea coastelor atlantice ale Statelor Unite cu scopul de a tăia cablurile submarine de internet. Acestea fac legătura între Statele Unite şi Europa şi sunt vitale în sistemul de comunicaţii sau cel de afaceri. Nava rusească s-ar îndrepta spre Cuba şi a fost observată recent în apropierea acestei ţări. Deocamdată, Pentagonul nu a confirmat aceste informaţii.
Rușii, gata să le taie internetul americanilor

Ajunse la bătrâneţe, înfruntă singure pustietatea într-un cătun părăsit din județul Hunedoara. Două bătrâne de 81 şi, respectiv, 75 de ani, au rămas ultimele locatare ale unui fost bloc muncitoresc. Construit în anii 60, imobilul adăpostea, în vremurile de glorie ale industrializării comuniste, aproape 400 de oameni. După 90, tinerii au plecat în căutarea unor locuri de muncă, iar singurele supraviețuitoare ale poveștii comuniste sunt cele două femei. Una dintre ele stă mai mult în spital.
Două bătrâne, singurele locatare ale unui bloc

Controversele din jurul accidentului în care poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa, dar şi atitudinea ministrului Gabriel Oprea determină tot mai mulţi poliţişti să ia poziţie public. Agenţii renunţă la anonimat şi denunţă abuzurile din sistem şi condiţiile dificile în care sunt obligaţi să muncească. Ei povestesc că sunt scoşi în misiuni cu motociclete care au ambreiajul improivizat din frâne de bicicletă.
MĂRTURII în cazul Gigină. Polițiști în misiune imposibilă

Raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, conform căruia carnea procesată este periculoasă pentru sănătate, este contestat de producătorii români din domeniul alimentar. Produsele tradiţionale, preparate ca pe vremea bunicilor, nu au cum să fie cancerigene, susţin aceştia. De cealaltă parte, oncologii spun că ştiau de mult timp că mezelurile sunt periculoase iar nutriţioniştii recomandă moderaţie.
Românii nu cred OMS pe cuvânt

România are nevoie de infrastructură dacă vrea să fie atractivă în ochii investitorilor, spune şeful Dacia. Acesta speră să nu se mai repete greşelile făcute pe cei 22 de kilometri din autostrada Sibiu-Orăştie care s-au surpat. Lipsa infrastructurii este unul dintre motivele pentru care investitorii ocolesc Moldova şi şi-au concentrat activitatea aproape de graniţa cu Ungaria.
Investițiile vin pe autostradă. Companiile străine cer mai multe șosele și lucrări bine făcute

Programul Prima Maşină este un adevărat eşec, spun experţii. Doar 120 de români au luat credite prin acest program pentru a-şi cumpăra o maşină. Şi asta în condiţiile în care România este raiul maşinilor second hand. La patru maşini vândute, trei sunt vechi. Cei doi mari producători, Dacia şi Ford, trimit la export mai bine de 90% din producţie.
Prima Mașină merge greu. Doar 120 de români au luat credite

Poliţiştii şi procurorii din Alba au pornit pe urmele căutătorilor de aur de la Roşia Montană. Oamenii legii au făcut în această dimineaţă peste 60 de percheziţii în judeţele Alba, Mureş, Cluj şi Bihor. În urma descinderilor au fost ridicate mai multe dispozitive artizanale de minerit, saci cu steril, dar şi un kilogram şi jumătate de aur. 48 de persoane bănuite de evaziune fiscală, furt şi spălare de bani trebuie să răspundă acum în faţa anchetatorilor.
Căutătorii de aur de la Roșia Montană, anchetați

1500 de urgenţe a avut ministrul Gabriel Oprea anul acesta şi de tot atâtea ori ministrul Gabriel Oprea şi-a aprobat coloană oficială, arată surse judiciare. Asta înseamnă că de patru-cinci ori pe zi vicepremierul a folosit echipajele de însoţire ale poliţiei rutiere, deşi doar preşedintele statului, premierul şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului au acest drept . Aceasta şi alte ştiri importante ale zilei în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii de 27 octombrie.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii, 27 octombrie

Misiuni pe motociclete uzate şi echipamente de protecţie cumpărate din banii propri. Acestea sunt condiţiile în care lucrează agenţii rutieri din România, povesteşte un poliţist din Vrancea. El se plânge că a mers în misiune pe o motocicletă ale cărei cabluri de ambreiaj au fost înlocuite cu frâne de bicicletă. Este doar una dintre mărturiile care ies la iveală după moartea poliţistului Bogdan Gigină.
Polițist: Am cumpărat cauciucuri pentru motocicletele de serviciu din banii noștri

Elena Udrea promite dezvăluiri în faţa Parlamentului. Fostul ministru al Turismului se plânge că nu a fost audiată de procurori în noul dosar în care este acuzată că ar fi pretins şi primit 5 milioane de euro mită. Deputaţii vor vota mâine, în plen, cele trei noi cereri formulate pe numele său - de urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă.
Elena Udrea promite dezvăluiri în fața Parlamentului

Vestea că delicii culinare precum cârnaţii sau pastrama cresc riscul de cancer a fost catalogată drept o glumă proastă de ministrul australian al Agriculturii. Sunt specialişti care spun că riscul este unul redus, cam la acelaşi nivel cu cel al apariţiei cancerului pulmonar în cazul fumatului pasiv. Totuşi, raportul OMS ar trebui să fie un semnal de alarmă privind o schimbare pe plan global a principiilor alimentare.
Ministrul Agriculturii din Australia susţine că raportul OMS este o glumă proastă

Primele imagini cu Mohammad Munaf, la un deceniu de la răpirea jurnaliştilor români în Irak, au fost filmate astăzi la Curtea de Apel Bucureşti. Condamnat la 10 ani de închisoare în acelaşi dosar cu Omar Hayssam, Mohammad Munaf a fost dat în urmărire internaţională de autorităţi.
Primele imagini cu Mohammad Munaf, la 10 ani de la răpirea jurnaliştilor români în Irak

Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) va livra, la jumătatea lunii noiembrie, cu o lună și jumătate înainte de termenul stabilit în contract, primul tren din seria de opt trenuri suplimentare comandate de Metrorex, informează compania printr-un comunicat remis marți Agerpres.
CAF va livra la jumătatea lunii noiembrie, înainte de termen, primul tren din noua serie comandată de Metrorex

Bisericile fortificate din zona Sibiului sunt în pericol să îşi piardă valoarea, din cauza reparaţiilor de mântuială, care n-au nicio legătură cu restaurarea unui monument. La Chirpăr, specialiștii au rămas fără cuvinte când au descoperit că ţiglele tradiţionale, vechi de peste un secol, au fost sparte şi înlocuite cu altele noi, care nici măcar la culoare nu se potrivesc cu cele originale.
Bisericile fortificate, în pericol din cauza reparaţiilor de mântuială

Preşedintele Klaus Iohannis a avizat cererile de urmărire penală pentru trei personaje extrem de importante în dosarul Mineriadei. Este vorba despre Petre Roman, Victor Atanasie Stănculescu şi Gelu Voican Voiculescu. Din acest moment procurorii militari îi pot chema pe cei trei la parchet pentru a-i anunţa că sunt urmăriţi penal pentru infracţiuni contra umanităţii.
DOSARUL MINERIADEI. Petre Roman, Atanasie Stănculescu și Gelu Voican Voiculescu pot fi urmăriți penal

Tot mai mulţi poliţişti încep să vorbească despre situaţia din Ministerul de Interne. Cazul Bogdan Gigină, poliţistul care şi-a pierdut viaţa săptămâna trecută în timp ce îi croia drum ministrului de interne prin Bucureşti, dar mai ales modul în care instituţia condusă de Gabriel Oprea a ales să prezinte situaţia a stârnit un val de nemulţumire în rândul oamenilor legii. Mulţii dintre ei cred că totul va fi muşamalizat şi că nimeni nu va plăti pentru moartea colegului lor.
Gabriel Oprea, pus la zid de tot mai mulți polițiști

Percheziţii la clinica Ministerului de Interne! Procurorii şi ofiţerii Direcţei Generale Anticorupţie au descins în această dimineaţă, având suspiciuni că zeci de angajaţi ai ministerului au fost pensionaţi abuziv. Dosarele de pensionare ar fi fost fabricate cu ajutorul unor medici de la Spitalul Colentina şi a unor funcţionari de la Casa de Pensii Sector 1.
Percheziții la Clinica Ministerului de Interne, într-un dosar ce vizează dosare de pensionare ilegală

Senatorul PSD Gabriela Firea afirmă că deciziile economice ale Executivului „pot transforma România în pol de dezvoltare regională”, fiind de părere că, indiferent de opțiunile politice, măsurile Guvernului privind scăderea taxelor și sprijinul pentru microîntreprinderi, alături de noul Cod fiscal, „trebuie să fie salutate de toată lumea”.
G.Firea: Deciziile economice ale Guvernului pot transforma România în pol de dezvoltare regională

Bilanţul cutremurului din Afganistan a ajuns la peste 300 de morţi. Seismul cu magnitudinea de 7,5 a durat un minut, timp în care mii de case s-au prăbuşit, iar liniile de electricitate au căzut. Cutremurul a fost urmat de șapte replici. Mii de oameni şi-au petrecut noaptea sub cerul liber, de teamă să se întoarcă în locuinţele şubrezite.
Cutremur de 7,5 în Afganistan, urmat de șapte replici: peste 300 de morţi

Ţara unde trăieşte aproape un sfert din populaţia globului este la capătul unui proces de tranziţie între un stat sărăcit de comunism la o economie de piaţă. Guvernul chinez încă strânge puternic frâiele economiei prin controlul companiilor din domeniile cheie, stabileşte regulile după care se ghidează mediul de business, dar fără a taxa excesiv micile afaceri.
Reportaj Digi24 |Transformarea Chinei: Economia statului este controlată parţial, dar nu este taxată excesiv

Preşedintele şi premierul se întâlnesc astăzi la Cotroceni, după ce ieri au avut un schimb de replici de la distanţă. Întrevederea va avea loc la ora 15.30. In această dimineaţă, prim-ministrul a postat pe Facebok un nou mesaj în care îl atacă pe şeful statului. Aceasta şi alte ştiri importante ale momentului în jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii de 27 octombrie.
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al dimineţii, 27 octombrie

Urma să fie motorul energetic al României, dar, în trei ani de la înfiinţare, are datorii şi pierderi de 600 de milioane euro. Compania în care statul a investit 1 miliard de euro în modernizare a fost căpuşată sistematic de afaceri proaste, unele intrate în in atenţia procurorilor. Povestea Complexului Energetic Oltenia, diseară, de la ora 21:00, într-un nou episod al campaniei Romania Furată.
România furată | Afacerile de la Complexul Energetic Oltenia, astăzi, la Jurnalul de seară

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi a publicat o nouă listă de admitere pentru studenţii străini, în urma scandalului punctajelor fraudate. Ierarhia a fost stabilită după reevaluarea a 951 de dosare. Cei 23 de candidaţi care nu se mai regăsesc pe listă, dar au fost deja înmatriculaţi în urma punctajelor viciate, vor fi acţionaţi de către universitate în instanţă pentru anularea înscrierilor.
Listă nouă de admitere la UMF Iași, după scandalul punctajelor fraudate

Miron Cozma, liderul minerilor din Valea Jiului, a ajuns astăzi la Parchet. La intrare, acesta a spus că imaginile transmise de televiziuni cu mineri violenți nu sunt din iunie 1990, ci din septembrie 1991. El a amintit că a dat și un comunicat de presă în care spunea că „minerii nu vor veni împotriva Pieței Universității”.
M. Cozma, la Parchet: Imaginile cu mineri date la televizor nu sunt din iunie 1990

Departamentul american al Apărării a dat publicităţii imagini nemaivăzute, într-un montaj video de înaltă definiție, cu bombardierul invizibil B-2, o legendă a aviaţiei americane. Aparatul a fost fabricat cu începere din 1989 şi a intrat în componenţa forţelor armate în 1997. Avionul are o lungime de 21 de metri, anvergura aripilor de 52 de metri, prinde o viteză de o mie de kilometri la oră, poate zbura la 15.000 de metri altitudine şi are o autonomie de zbor de 11.000 de kilometri.
VIDEO. Imagini nemaivăzute cu bombardierul „invizibil”

Premierul se întâlneşte astăzi cu preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului l-a invitat pe Victor Ponta la Cotroceni, după schimbul dur de replici dintre cei doi. Premierul a declarat că președintele merge la Bruxelles ca „surda la horă” şi că vrea să schimbe cu orice preţ Guvernul. Replica preşedintelui a venit la conferinţa de presă de aseară. „Victor Ponta este tot mai belicos”, a spus şeful statului. Disputa a continuat în această dimineață, cu o nouă replică a premierului. Domnul Iohannis are des tendinţa de a ne trata cu aroganţă, „ca stăpânul pe iobagi”, a scris Victor Ponta pe Facebook.
Premierul se întâlneşte astăzi cu preşedintele Iohannis. Ponta: Nu îi datorez nimic, nu am de ce să mă prezint „cu căciula-n mână”

Imaginea fotbaliștilor este asociată, de obicei, cu mașini de sute de mii de euro. Lionel Messi, unul dintre cei mai bine plătiţi fotbalişti, va face însă publicitate pentru una dintre cele mai ieftine vehicule din lume: Tata Kite. O altă vedetă, Leonardo DiCaprio, îmbină utilul cu plăcutul: va fi imaginea mașinilor electrice, aşa cum îi stă bine unui suţinător al mişcării eco.
LA VOLAN. Lionel Messi, imaginea celei mai ieftine mașini

Top