Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din octombrie 21, 2015

Tot mai mulţi români îşi fac bagajele şi se mută la vecini, în Ungaria. De exemplu, aproape jumătate dintre locuitorii unui mic sat de lângă frontieră sunt acum români. Asta în condiţiile în care, în urmă cu patru ani, erau mai puţin de 10%. Oamenii îşi cumpără case peste graniţă la acelaşi preţ cu care ar lua un apartament într-o zonă modestă din Oradea.
Românii se mută în Ungaria

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut o declarație uimitoare: „Hitler nu voia să-i extermine pe evrei, ci dorea doar să îi expulzeze din Europa”. Netanyahu a pretins că ideea Holocaustului ar fi venit de la muftiul Ierusalimului din anii '40. După ce inclusiv Germania a reacţionat şi a precizat că este singura responsabilă pentru imensa tragedie a evreilor, premierul israelian a revenit asupra propriei declaraţii.
Benjamin Netanyahu: Palestinienii, vinovaţi de Holocaust. Germania îl contrazice

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi a demisionat, în urma scandalului admiterii studenților străini. Acesta a recunoscut că procesul admiterii a fost fraudat de angajați ai instituției. Demisia i-a fost înmânată ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a spus că o comisie de disciplină îi verifică pe toţi cei implicaţi în scandal.
Rectorul UMF Iași a demisionat în plin scandal al admiterii studenților străini

Dan Anton, judecătorul ieșean acuzat de trafic de influenţă, a fost adus la Bucureşti după ce anchetatorii i-au percheziţionat ore în şir casa şi biroul. Procurorii au plecat cu mai multe documente. El le-ar fi cerut unor oameni de afaceri bani pentru a interveni la fostul premier moldovean Vlad Filat pentru ca aceştia să deschidă o bancă în Chişinău.
Judecător ieșean reținut pentru trafic de influență. Ar fi avut legături cu Vlad Filat

Procurorii bucureşteni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul polițistului rutier care a murit aseară, după ce intrat cu motocicleta într-o groapă din centrul Capitalei. Anchetatorii vor să afle daca era în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea, aşa cum susţin colegii poliţistului şi dacă cineva se face vinovat de moartea lui. La mai puţin de 24 ore de la tragedie, groapa a fost acoperită de muncitori.
Anchetă în cazul poliţistului mort. Între timp, groapa a fost acoperită de muncitori

Un alt şantier de autostradă cu probleme este cel dintre Deva şi Lugoj. Lucrările au fost oprite pentru că nu există o autorizaţie de mediu. Directorul CNADNR spune că vina este a firmei care a executat studiul de fezabilitate şi care a ignorat faptul că şoseaua trece printr-o zonă în care trăieşte o specie protejată de lilieci. Între timp, respectiva firmă a intrat în insolvenţă iar proiectul a fost refăcut de constructor.
CNADNR: Autostrada Deva-Lugoj, blocată de lilieci

Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România susţine că autostrada Sibiu - Orăştie a luat-o la vale din cauza constructorului, care nu a respectat proiectul. Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, spune că firma italiană Impregilo nu ar fi pus, pe o porţiune, 3 metri de piatră care să stabilizeze fundaţia drumului. Deşi a executat lucrarea defectuos, compania italiană şi-a încasat banii de la CNADNR.
CNADNR zice că Impregilo a executat prost lucrarea la autostrada Sibiu-Orăştie

Când toată lumea caută se mute la oraş pentru a găsi un loc de muncă mai bine plătit, în vestul ţării lucrurile se mai întâmplă şi pe dos. Companiile oferă excursii în străinătate, abonamente la săli de sport, cazare plătită și bonusuri pentru cunoștințe de limbi străine celor care sunt dispuşi să plece de la oraş şi să muncească în localităţile mai mici din Transilvania. Peste 50 de companii adunate la un târg de cariera care se ţine la Cluj Napoca au peste o mie de astfel de oferte.
Biziday. Și la sat găsești de lucru

Minerii au venit în Piaţa Universităţii chitiţi să bată oameni, să plece cu un trofeu în Valea Jiului, a afirmat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu. El a dezvăluit cum a trăit evenimentele din 13 – 15 iunie 1990 şi a subliniat că, mai mult decât orice chemare a lui Ion Iliescu, minerii ar fi venit oricum la Bucureşti având în vedere întreruperea emisiei TVR.
C. T. Popescu: Ce a făcut Ion Iliescu în 14 iunie 1990 a fost continuarea reflexelor şi politicii sale de-o viaţă

Ungaria pare să fi reluat lucrările la gardul de la graniţa cu România, la o săptămână după ce anunţa că renunţă, temporar, la construcţia acestuia. În zona Cenad, pe fâşia verde dintre cele două ţări, militarii maghiari fac măsurători şi marchează traseul cu ţăruşi. Cel mai probabil, autorităţile de la Budapesta iau măsuri preventive pentru cazul în care valul de imigranţi din Serbia îşi va schimba din nou traseul şi se va îndrepta către România.
Ungurii lucrează din nou la gardul de la granița cu România

Ministerul Transporturilor pierde bani la cea de-a doua rectificare bugetară din acest an. O variantă de lucru a proiectului pe care Guvernul urmează să-l aprobe vineri arată că bugetul ministerului care se ocupă de autostrăzile, drumurile naţionale şi căile ferate ale României se micşorează cu 1,6 miliarde de lei.
A doua rectificare bugetară din 2015. Ministerul Transporturilor pierde 1,6 miliarde de lei

Moment istoric pentru România. După 25 de ani, Ion Iliescu este tras la răspundere pentru cel mai dureros moment al anilor de libertate - Mineriada. Acuzaţia: infracţiuni contra umanităţii. Oficial, până acum - 4 crime, neoficial - aproape 100. Tineri sau bătrâni deopotrivă au fost bătuţi cu bâte, târnocoape şi topoare pentru că au ieşit în stradă să-şi susţină idealul anticomunist.
Moment istoric pentru România, după 25 de ani. Ion Iliescu, tras la răspundere pentru Mineriadă

Românii sunt printre codaşii Europei la plăţi online. Doar 7% la sută îşi achită astfel utilităţile sau fac diverse cumpărături la distanţă. Bancherii îşi recunosc o parte din vină, pentru că au menţinut tarife prea mari pentru serviciile online. O altă explicaţie este că românii se tem să nu le fie furaţi banii sau să le fie sparte conturile în urma unor plăţi prin internet banking.
Doar 7% dintre români îşi achită online facturile la utilităţi sau fac cumpărături la distanţă

Românii ar putea plăti o nouă taxă în factura la energie electrică. Producătorii de energie din biomasă şi biogaz cer Guvernului aprobarea unei subvenţii, pe modelul certificatelor verzi. Taxa vine în schimbul gunoiului pe care centralele care funcţionează cu biomasă îl vor arde ca să producă apă caldă şi căldură. Promisiunea este că preţul agentului termic astfel obţinut va fi cu 10% mai mic.
Taxă pentru energia din gunoi

Al treilea dosar penal deschis pe numele Elenei Udrea îl readuce în prim plan şi pe Bogdan Buzăianu, unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din România, care s-ar fi îmbogăţit prin cumpărarea de energie ieftină de la Hidroelectrica şi revânzarea ei la preţuri astronomice. Acum, surse judicare susţin că Bogdan Buzăianu i-ar fi plătit Elenei Udrea 5 milioane de dolari pentru a-şi proteja contractul cu producătorul de energie. Omul de afaceri nu a putut fi contactat.
Cine este Bogdan Buzăianu, omul de afaceri controversat care apare în noul dosar al Elenei Udrea

Mărturii importante în procesul de şantaj al Antena Group. Dumitru Dragomir le-a povestit judecătorilor că Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, i-a cerut să îl convingă pe administratorul RCS & RDS să accepte un contract prestabilit pentru retransmiterea pe cablu a posturilor din grupul Intact. Chemat în instanţă în calitate de martor, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat că a fost folosit pentru ca Sorin Alexandrescu să îl şantejeze pe administratorul companiei de cablu.
Dumitru Dragomir, martor în dosarul de șantaj. El a dat declarații în procesul Antena Group – RCS & RDS

Sondaj printre şoferi pentru construirea unei autostrăzi. Compania Naţională de Drumuri vrea să afle câţi şoferi circula zilnic intre Sibiu-Piteşti şi cât de folositoare ar fi o autostradă pe această rută. Aşa că sute de şoferi au fost opriţi în trafic, la intrarea pe Valea Oltului, ca să răspundă unor întrebări privind traficul rutier.
Sondaj printre șoferi pe tema autostrăzii Sibiu-Pitești

Ion Iliescu este acuzat de crime împotriva umanităţii. Ce spunea fostul preşedinte despre minerii din iunie 1990, într-un interviu exclusiv Digi24: “Minerii nu puteau fi dirijaţi de nimeni şi stopaţi de nimeni. Şi a fost un factor care nu ne-a favorizat din acest punct de vedere... Pentru că a apărut această imagine că noi am manipulat minerii ca să înăbuşe exprimarea liberă. E o imagine falsă. Dar trebuie înţeleşi şi ei, ca (şi) corp profesional, că trebuiau să se afirme şi lumea să-i ia în seamă.”
VIDEO. Jurnalul EXCLUSIV ONLINE al după-amiezii, 21 octombrie

O vizită-surpriză la Moscova. Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a dus la Kremlin să-i mulţumească personal lui Vladimir Putin pentru sprijinul militar pe care îl acordă regimului său. Liderul de la Damasc i-a transmis preşedintelui rus că fără intervenţia Rusiei în această ţară, „terorismul s-ar fi răspândit”. Aceasta este prima vizită pe care Bashar al-Assad o face în afara ţării de la începutul războiului civil din Siria, în urmă cu patru ani şi jumătate.
Prima vizită externă a lui Bashar al Assad din 2011, la Vladimir Putin

Scriitorul Gabriel Liiceanu a vorbit astăzi, în emisiunea „24 de Minute” de la digi24.ro, despre următorul roman al lui Mircea Cărtărescu. Liiceanu consideră că lucrarea va fi una din cărțile mari ale culturii istoriei românești și ale istoriei literaturii lumii. Pe Cărtărescu însuși îl consideră unul din marii scriitori ai lumii.
G. Liiceanu: Următorul roman al lui Mircea Cărtărescu, una din cărțile mari ale istoriei literaturii lumii

Scriitorul Gabriel Liiceanu a fost invitat astăzi la emisiunea „24 de Minute”, de la digi24.ro. Întrebat despre ce înseamnă, în opinia sa, sintagma „băieți deștepți”, Gabriel Liiceanu a spus că, în prezent, aceasta are o conotație negativă și că reprezintă un personaj care - cu sau fără studii – reușește să fenteze legea și să se sustragă.
Gabriel Liiceanu, despre sintagma „băiat deștept”: Un personaj care manevrează pe un teren sublegal, reușește să fenteze legea

Un raport al corpului de control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean din Brăila scoate la iveală nereguli grave. Conducerea este acuzată că a încheiat contracte ilegale cu un laborator privat de analize medicale, a încasat bani pentru servicii medicale fără să emită factură, dar şi că a pus în pericol sănătatea pacienţilor prin igiena precară din saloane. Spitalul a fost amendat cu 15.000 de lei, iar Parchetul Brăila a deschis un dosar penal în acest caz.
Dosar penal la Spitalul Judeţean Brăila

Un proiect care trebuia să aducă Suceava mai aproape de civilizaţie s-a transformat într-un coşmar pentru locuitori. Este vorba despre reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare cu fonduri europene, proiect câştigat de o firmă din Germania. Exigenţa nemţească n-a rezistat însă şi în România, aşa că în urma echipelor de muncitori au rămas zeci de străzi distruse, pline de noroi şi gropi.
Sursa http://ift.tt/1RnB4eK

Top