Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie 30, 2015

Gigantul Gazprom va fi obligat sa permita si altor companii sa aiba acces la conductele de tranzit al gazelor pe teritorul Romaniei, incepand chiar cu 31 decembrie 2015. Aceasta in conditiile in care o conventie semnata in 1996 intre Guvernul Romaniei si Guvernul Federatiei Ruse privind tranzitul si livrarile de gaze rusesti pe teritoriul Romaniei va iesi din vigoare pe 31 decembrie 2015, potrivit unui ordin al Ministerului Afacerilor Externe publicat in Monitorul Oficial. Expirarea conventiei va mai avea un efect: Romania va avea dreptul sa revanda fara probleme gazele venite din Rusia. Este o conventie care a ridicat multe probleme Romaniei din cauza ca are prevederi care contravin legislatiei comunitare, ajungand in 2012 sa fie chemata in judecata la Curtea Europene de Justitie de catre Comisia Europeana. Vezi care vor fi implicatiile asupra relatiei cu Rusia.

Guvernul a aprobat  miercuri o noua mega-ordonanta de urgenta, act normativ care contine mai multe prevederi fara legatura intre ele. Una dintre prevederi face referire la rezolvarea unor situatii care au generat blocarea activitatii anumitor autoritati publice locale din cauza dizolvarii consiliilor locale sau din cauza ca au ramas fara primari. O alta prevedere se refera la amanarea cu un an a termenului pana la care cadrele didactice din invatamantul universitar erau obligate sa obtina titlul de doctor. Ordonanta de Urgenta mai prevede ca Ministerul Finantelor sa reprezinte Romania în fata Curtii de Arbitraj din Washington in anumite cazuri. De asemenea, ANAF va avea in subordine o structura care se va ocupa special de marii contribuabili. Reamintim ca nu este pentru prima oara cand Guvernul aproba o ordonanta care ascunde, de fapt, mai multe ordonante de urgenta.

Caz cutremurator in judetul Suceava. O femeie a incercat sa-si puna capat zilelor, dupa ce s-a asezat in fata unui tren, copilul in brate. Atat mama, cat si cel mic, in varsta de 5 ani, au fost transportati in stare foarte la grava la Spitalul din Campulung Moldovenesc. Medicii spun ca femeia, in varsta de 30 de ani, are un picior amputate, iar copilul, ramas fara picioare, a fost transportat cu un elicopter la Iasi . Intre timp, in localitatea suceveana Sadova, locul in care s-a intamplat tragedia a fost impanzit de anchetatori. Politistii cerceteaza acum daca intr-adevar femeia a vrut sa se sinucida sau daca a fost vorba despre un accident.

Top