Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din august 24, 2015

Unitatile de invatamant din Medgidia vor fi reabilitate cu circa 900.000 de lei. In investitie sunt incluse terenurile de sport a sase scoli si trei licee, mai exact Scoala Gimnaziala „I. L Caragiale", Scoala Gimnaziala „Spiru Haret", Scoala Gimnaziala „Mihail Sadoveanu", Scoala Gimnaziala „Lucian Grigo­rescu", Scoala Gimnaziala „Mircea Dragomirescu", Scoala Primara „Ion Prodan" din Valea Dacilor, Colegiul Tehnic „Nicolae Titu­lescu", Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu" si Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu". ...

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, la Antena 3, ca &Eu am incredere foarte mare in Victor Ponta. Este prietenul meu, camaradul meu, colegul meu, are toata sustinerea partidului.& Dragnea a adaugat ca &Este mai putin important daca PSD e la putere sau in opozitie, dar importanta unui partid la guvernare o da ceea ce reuseste sa faca.& In legatura cu noul Cod Fiscal si cu amanarea dezbaterii de azi din Parlament, Liviu Dragnea a explicat ca &Am considerat ca e bine si pentru noi cei din coalitie, si pentru cei din opozitie, sa ne mai acordam cateva zile, pentru a lua o decizie in deplina cunostinta de cauza.& Dragnea a mai precizat ca atat el, cat si Victor Ponta i-au cerut ministrului Finantelor &sa faca o analiza, sa vedem daca temerile presedintelui privind Codul Fiscal au temei&.

In ultimii 24 de ani, de cate ori au avut nevoie sa reduca deficitele bugetare, guvernele Romaniei au apelat in primul rand la cresterea impozitelor. Calea sanatoasa, dar dificila, a rationalizarii cheltuielilor (taiere selectiva, cu discernamant) a fost ocolita. In schimb, amanarea rationalizarilor a dus deseori la taieri ad hoc, devenite inevitabile. Cea mai cunoscuta a fost taierea salariilor si a sporurilor salariale din 2010, dezaprobata de public. De atunci, politicienii nu mai au curajul nici macar sa vorbeasca despre atat de necesarele rationalizari ale cheltuielilor  publice. In mod regretabil, pentru a reduce deficitele guvernului, ei prefera cresterea impozitelor. Cresteri de impozite au fost programate si implementate si in 2014.

Top