Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din august 9, 2015

Cu diploma de UBB-Cluj, Romania si studii post-universitare in Canada, Octavian Strimbu preda acum la University of Ottawa si face cercetare in economie, analizand teme legate de coruptie si transparenta. A lucrat trei ani in Romania, a decis sa plece de aici ca sa invete si s-a hotarat sa ramana acolo, fiindca, spune el, America e locul unde ti se ofera sanse. Daca muncesti. Cum se vad din Canada economia si problemele de acasa ne spune intr-o pauza de conferinte (economice, desigur), pe un hol al universitatii pe care a absolvit-o si unde s-a intors saptamana trecuta pentru cateva zile. E unul dintre romanii care au revenit putin in tara, pentru o reuniune &de familie&, unde se discuta economie: la Conferinta Stiintifica Anuala a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate, gazduita de Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul Universitatii Babes-Bolyai de la Cluj.

Ministerul roman al Afacerilor Externe precizeaza, duminica seara, ca informatiile vehiculate de catre presa din Bulgaria cu privire la doi suspecti de activitati teroriste nu corespund realitatii. &Potrivit unui comunicat oficial dat publicitatii astazi de Ministerul de Interne bulgar, precum si datelor obtinute de la autoritatile bulgare competente prin intermediul Ambasadei Romaniei la Sofia, informatiile vehiculate de catre presa din Bulgaria cu privire la doi suspecti de activitati teroriste nu corespund realitatii&, se arata intr-un comunicat al MAE.

De ce nu reusesc autoritatile sa gaseasca planorul prabusit in Bucegi, desi 900 de oameni si sase elicoptere il cauta de patru zile. La patru zile de la disparitie, epava planorului prabusit in Bucegi nu a fost localizata. Aproape 900 de jandarmi, salvamontisti, padurari sau voluntari au fost mobilizati pentru cautari. Dezmatul bugetar continua: indemnizatii de 4.000 de lei pentru revolutionari! Arsinel: &Macar asa sa fiu rasplatit&.  La 25 de ani de la Revolutie, Guvernul ne obliga sa suportam din bani publici o noua serie de privilegii pentru cei care pretind ca au determinat prabusirea comunismului in 1989.

Top