Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iulie 17, 2015

Adrian Severin s-a ales cu noi acuzatii. Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva lui pentru complicitate la spalare de bani. El a fost chemat astazi la audieri, iar procurorii i-au adus la cunostinta ca i s-a pus sechestru pe avere, dar si pe salariu. Anchetatorii spun ca in perioada martie 2007 - noiembrie 2010, acesta ar fi incheiat 20 de contracte de consultanta intre Parlamentul European si mai multe firme apropiate lui, care ar fi prestat servicii fictive. Prejudiciul adus de fostul europarlamentar s-ar ridica la peste 580 de mii de lei.

Interimatul de circa o luna de la Ministerul Transporturilor a luat sfarsit in aceasta dimineata cand noul ministru a depus juramantul de investitura. Iulian-Ghiocel Matache este cunoscut drept un specialist in domeniu, care a terminat Facultatea de Drumuri si Poduri, dupa care a activat in domeniu. El a fost a doua propunere a premierului Victor Ponta, dupa ce varianta Mihai Fifor a fost respinsa de seful statului pe motiv de nu are experienta in domeniu. Prim-ministrul nu a participat la ceremonia de la Palatul Cotroceni, fiind reprezentat de vicepremierul Gabriel Oprea.

Romania a facut un pas in reducerea birocratiei. De acum inainte, printr-o decizie a Guvernului, stampilele nu vor mai fi obligatorii pe documentele oficiale in relatia dintre stat si mediul privat. Asta inseamna ca angajatii firmelor nu vor mai fi intorsi din drum dupa ore de asteptare in fata ghiseelor pentru ca uitau sa ia cu ei stampila. De altfel, Romania si Bulgaria sunt singurele tari europene unde mai exista conceptul de stampila. Cum putem certifica totusi ca un act oficial este autentic, aflati din materialul urmator.

Top