Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iulie 12, 2015

"Exista doua metode de a cuceri si subjuga o natiune. Prima este taisul sabiei. A doua este datoria externa." John Adams, 1975-1826
Să presupunem că Tsipras e un incompetent, desi a venit recent la guvernare si nu ii putem asuma lui raspunderile pentru datoria Greciei. Ori să presupunem că nu doriți să vedeți SYRIZA la putere sau poate ca nu va plac grecii si ii vreti dati afara din zona euro.
Chiar dacă toate acestea sunt adevărate, listă cerintelor Eurogroupului este o nebunie. Trendul ThisIsACoup de pe Twitter este corect din acest punct de vedere. Acest lucru merge dincolo de austeritate la pura răzbunăre, la distrugerea completă a suveranității naționale fara și nici o speranță de ușurare. Este o ofertă pe care Grecia nu o poate accepta; și este o trădare groteasca a tot ceea ce  proiectul european trebuia să sustina.
Ce poate trage Europa înapoi de pe marginea prăpastiei? Se spune că Mario Draghi încearcă să reintroducă bunul-simț si ca Olanda ar incepe sa se împotrivea…

Rusia ia in calcul sa livreze in mod direct energie Greciei, pentru a-i sprijini economia, a declarat duminica ministrul rus al Energiei Aleksandr Novak, citat de agentii rusesti. Rusia "intentioneaza sa sustina relansarea economiei grecesti prin extinderea cooperarii in sectorul energetic", a declarat Novak pentru presa la Moscova, citat de portalul Sputnik, potrivit Mediafax. "Studiem posibilitatea organizarii unor livrari directe de energie catre Guvernul grec, care sa inceapa in viitorul apropiat", a spus el, apreciind ca se poate ajunge la un asemenea acord in urmatoarele saptamani.

Coruptie cu epoleti. Generalul Ioan Sirbu, contracte cu dedicatie la Spitalul Militar. Fostul sef al Directiei Medicale din Ministerul Apararii Nationale si fost sef la Spitalul Universitar de Urgenta Militar &Dr. Carol Davila& A achizitionat din banii spitalului un aparat scump care nu a fost folosit nici macar o ora. Romania, taramul paradoxurilor. Cum traiesc oamenii in cel mai sarac sat si cel mai bogat oras, despartite de 100 km. Romania ramane taramul paradoxurilor. Intr-o statistica recenta, cea mai saraca localitate din tara si cea mai bogata sunt la doar 100 de kilometri departare una de cealalta.

Care este necesarul adevarat al investitiilor in sectorul energetic, cat este mit si cat realitate? De douazeci de ani incoace se vorbeste despre sume colosale, intre 30 si 50 de miliarde de euro (inainte vorbeam despre dolari), pe o perioada care si ea variaza intre 20 si 30 de ani. Cine este datornicul roman. Un profil din pespectiva expertilor in recuperare creante. Datornicul roman este barbat, traieste la oras, are peste 40 de ani si datorii de peste 7.000 de lei, ca valoare nominala.

Top