Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iulie 3, 2015

Toti cei patru copii ai unei familii de chinezi din provincia Guizhou s-au sinucis, fiind abandonati de parinti. Cea dintai a fost mama, care a parasit familia si s-a mutat departe de ei, apoi a urmat tatal care a plecat sa-si caute de lucru in alta parte.
Copiii, cu varste intre 5 si 14 ani n-au mai indurat si s-au sinucis, band pesticide. Acestia au lasat si o scrisoare de adio parintilor in care le "multumesc (parintilor) pentru bunele intentii. Stiu ca ati fost buni cu mne, dar este vremea sa plec. Jur ca nu voi apuca varsta de 15 ani si visez la moarte de ani buni."
Tragedia a atras atentia multor familii destramate din cauza saraciei, unde unul din soti pleaca in alte provincii in cautarea unei slujbe. In provincia Guizhou circa 40% dintre copii traiesc fara parinti.
Urmariti reportajul video - sursa

Proiectul ART ON DISPLAY, initiat si organizat de Asociatia Ephemair, isi propune sa animeze vizual orasul Bucuresti, transformandu-l intr-o galerie de arta temporara si gazduind in vitrinele magazinelor si alte spatii cu acces de pe bulevardele principale expozitii si instalatii site specific. Programul estival al acestui proiect, care se va desfasura pana la jumatatea lunii octombrie, a debutat cu Alexandru Radvan care prezinta la galeria din Calea Victoriei 114 expozitia cu mare incarcatura emotionala "€œMormant romantic pentru Pasolini". ...

Primaria Dichiseni implementeaza proiectul "Consolidarea, reabilitarea si extinderea scolii cu clasele I-VIII, (cladirea B/Coslogeni), din localitatea Dichiseni, finantat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 3 - Imbunatatirea infrastructurii sociale", Domeniul major de interventie 3.4. "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua". Obiectivul proiectului...

Tracking Task - Serviciu electronic de gestionare si monitorizare a relatiilor interdepartamentale din cadrul SPO" este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca impreuna cu partenerul IT SYSTEMS INTERNATIONAL SRL. Prin acest proiect se implementeaza o aplicatie informatica dedicata exclusiv Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca,...

Duminica 5 iulie, in Grecia va avea loc un referendum prin care populatia va decide daca statul elen va accepta inca un imprumut de la creditorii internationali (FMI, BM, CE) si, in acest fel, va continua politica de austeritate impusa de acestia ori daca va refuza urmatorul imprumut.
Atat premierul Greciei, Alexis Tsipras, cat si ministrul finantelor, Yanis Varoufakis su indemnat populatia sa voteze NU pentru a nu astfel inca un nou acord prin care si-ar lua angajamente ce nu pot fi indeplinite. Mai mult, Varoufakis a declarat ca mai degraba isi "taie mana" decat sa semneze noul acord cu creditorii, in formatul in care este acum.
Aceasta saptamana in Atena au avut loc demonstratii pro si contra noului imprumut iar numarul participantilor la demonstratii a fost aproximativ de 20000, respectiv 25000 contra masurilor de austeritate.
Demonstrati Atena (Youtube) - sursa

Top