Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din aprilie 9, 2015

Discutii recente legate de posibila desfiintare a UEFISCDI - Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovatiei - m-au determinat sa aduc in discutie un subiect despre care am citit putine comentarii in presa romaneasca: contractul social dintre stiinta si societate. Ideea unui astfel de contract a aparut cu patru sute de ani in urma, cand marele filosof naturalist Francis Bacon s-a aratat ingrijorat nu numai de statutul si rolul stiintei, ci si de contractul social dintre oamenii de stiinta si restul lumii.

China analizeaza posibilitatea construirii unei cai ferate catre capitala nepaleza Kathmandu, in prezent lucrandu-se la constructia tronsonului care leaga Lhasa (capitala regiunii Tibet) de granita sino-nepaleza. Presa chineza citeaza un expert care spune ca e posibil sa fie sapat un tunel pe sub muntele Everest, scrie Japan Times care citeaza China Daily. Ipoteza pare totusi fantezista fiindca zona este extrem de accidentata, iar efectele ecologice ar putea fi dezastruoasa. Cert e insa ca statul chinez vrea sa patrunda in zone care prin traditie se afla in sfera de influenta a Indiei.

Astra Asigurări va plăti CNADNR AŽn perioada următoare suma de 95 milioane de lei, AŽn baza executării unei poliĹŁe, după ce marĹŁi toate conturile asigurătorului au fost blocate AŽn urma declanşării procedurii de executare silită prin AŽnfiinĹŁarea popririi asupra acestora.  &CNADNR a obĹŁinut AŽn justiĹŁie o hotărA˘re judecătorească definitivă şi executorie care a obligă Astra la plata sume de 95 milioane de lei, AŽn baza unei poliĹŁe. KPMG, AŽn calitate de administrator special al societăţii Astra Asigurări, a informat ASF că un executor...

Top