Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din martie 20, 2015

ECLIPSA DE SOARE 2015. Vineri, 20 martie, va avea loc prima eclipsa a anului 2015. Este vorba despre o eclipsa totala de Soare vizibila din nordul Oceanului Atlantic, eclipsa partiala fiind observabila din Europa, nordul Africii si vestul Asiei. Fenomenul va fi observabil si de pe teritoriul Romaniei. La Bucuresti, magnitudinea maxima a eclipsei va fi de 0,53 (53%), iar obscuratia (suprafata eclipsata a Soarelui) va fi 0.43 (43%). Daca vei fi in Capitala in intervalul 10:48 si 13:04, iti recomandam cateva locuri de unde poti privi eclipsa partiala de Soare. ...

Ministrul Energiei Andrei Gerea, a participat, pe 17 martie, la ceremonia inaugurare  a gazoductului Trans-Anatolian (proiectul TANAP). Prin acest coridor, gazele din Azerbaidjan urmeaza sa fie transportate pe teritoriul Turciei, fiind astfel asigurate premisele exportului catre tarile europene pe ruta Grecia- Italia. Posibilitatea ca piata romaneasca de gaze naturale sa beneficieze de diversificarea surselor de aprovizionare prin intermediul TANAP-TAP depinde de implementarea interconectorului care va lega Bulgaria de Grecia, se arata intr-un comunicat al Ministerului Energiei.

Victor Ponta arata ca pentru PSD &poate fi utila o redefinire ideologica& in contextul esecului de la alegerile prezidentiale (pentru a treia oara consecutiv), cand distributia geografica a voturilor arata ca bazinul electoral al PSD a ramas mereu in Vechiul Regat (Moldova, Muntenia, Oltenia, partial Dobrogea). Ponta arata, intr-un raport la cinci ani dupa preluarea sefiei partidului, ca PSD a adoptat un model social-liberal, si trebuie sa se reorienteze spre categorii electoral precum tinerii, profesionistii din servicii si persoanele marginalizate social.

Top