Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 21, 2015

Mai multi bani pentru mii de profesori. De anul acesta se reiau gradatiile de merit, ceea ce inseamna ca cei mai buni dascali vor putea obtine un plus de 25% la salariu. Vestea buna ii vizeaza de anul acesta si pe cei care fac parte din personalul didactic auxiliar. Guvernul anunta ca se reiau gradatiile de merit. De anul acesta, vor putea aplica pentru gradatia de merit si cei din personalul didactic auxiliar. Potrivit Romania TV, astfel cadrele didactice vor primi un bonus de 25 % la salariu...

Ordonanta de urgenta pe educatie care amnistiaza plagiatul prevede, printre altele, si amanarea termenului pana la care asistentii si lectorii universitari trebuie sa obtina titlul de doctor pentru a putea ramane pe functii. Legea educatiei din 2011 stipula ca aceste cadre universitare care in termen de 4 ani nu obtin titlul de doctor trebuie sa paraseasca sistemul educational. Ordonanta amana termenul, care se implinea pe 9 februarie, pana pe data de 30 septembrie 2015. Deputatul liberal Raluca Turcan sustine ca ordonanta creeaza o discriminare intre asistentii si lectorii universitari care au tinut cont de lege si cei care vor ramane pe functii, fara a avea studiile doctorale finalizate.

Membrii comunitatii PeUndeMerg.ro - forum care ii reuneste pe utilizatorii pasionati de subiectele de infrastructura - au adresat o noua scrisoare catre ministrul Transporturilor Ioan Rus, adoata cu trecerea oficiala a Companiei de Autostrazi in subordinea sa. Forumistii ii cer lui Rus un mai mare nivel de transparenta, realism in ceea ce priveste strategia autostrazilor, precum si o conducere competenta pentru Compania de Autostrazi. Mai mult, forumistii sustin renuntarea la concesiunea Comarnic - Brasov care ar urma sa scoata din buzunarul Romaniei cate 325 de milioane de euro anual timp de 26 de ani.

Top