Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 14, 2015

Statistica a confirmat miercuri evolutia PIB in toamna anului trecut, dupa ce initial anuntase o crestere record de 1,9% iar ulterior a redus-o la 1,8%. Primul anunta a fost facut intre cele doua tururi ale scrutinului pentru prezidentiale si a fost o mare surpriza pentru analistii economici. Produsul intern brut in trimestrul III 2014 a fost, in termeni reali, mai mare cu 1,8%, comparativ cu trimestrul II 2014, au transmis miercuri oficialii INS. Fata de acelasi trimestru din anul 2013, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 3,3% pe seria bruta si cu 3,1% pe seria ajustata sezonier, se mai arata in comunicat, unde se mai precizeaza ca in primele noua luni ale anului 2014, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu acelasi interval al anului 2013, cu 2,9% pe seria bruta si cu 3,1% pe seria ajustata sezonier.

Productia industriala a scazut cu un ritm lunar de 0.8% in noiembrie, pe fondul declinului componentelor prelucratoare (cu 0.7%) si extractiva (cu 7.3%). Pe de alta parte, componenta utilitati a urcat cu 0.5% luna/luna, arata datele publicate miercuri de Institutul National de Statistica, citate intr-un raport al Bancii Transilvania. Raportat la noiembrie 2013 productia industriala a crescut cu doar 0.2%, dinamica anuala in decelerare si cel mai redus ritm din semestrul I 2013. Pe de o parte, ramura prelucratoare a urcat cu 1.1% an/an. Pe de alta parte, se arata in raportul citat, ramurile extractiva si utilitati au scazut cu ritmuri anuale de 2.6%, respectiv 6.7%.

Mihaela Geoana, sotia lui Mircea Geoana, figureaza, prin intermediul unui avocat, pe lista pentru licitatia la vila RA-APPS, programata pentru miercuri, imobil scos la vanzare cu un pret de pornire de 588.000 euro plus TVA, anunta Mediafax. Avocatul s-a prezentat la licitatie cu o procura semnata de catre Mihaela Geoana. La licitatie s-au mai inscris trei ofertanti, printre care si firme. Potrivit cele mai recente declaratii de avere, Mircea Geoana si familia sa au depozite bancare si plasamente in valoare de 400.000 lei, 58.000 euro si 233.203 dolari, precum si un teren in Corbeanca si jumatate dintr-un imobil din Bucuresti.

Top