Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie 16, 2014

Elicopterul SMURD prabusit in lacul Siutghiol, in partea de nord a statiunii Mamaia, venea de la Tulcea, de unde a adus un pacient, la spitalul din Constanta, dupa care a alimentat la baza de la Kogalniceanu si, in momentul accidentului, se indrepta spre baza de la Tuzla. Un martor ocular a declarat ca aparatul de zbor a cazut in apa, la cateva sute de metri de mal, iar imediat dupa cadere a fost cuprins de flacari. Mai multe persoane au sarit in apa rece si au inotat spre locul aparat, iar cateva salupe pescaresti sau de agrement au sarit in ajutorul celor de la bord. Singura persoana salvata deocamdata este Laura Vizireanu, medic in cadrul Unitatii de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean Constanta. ...

Banca Centrala a Rusiei pare disperata din moment ce a trecut la o terapie de soc, crescand dobanda cheie de la 10,5 la 17%. E drept, decizia extrem de dura a reusit sa mai franeze din devalorizarea rublei (inainte de &manevra& Bancii Centrale, dolarul se schimba pe 67 de ruble, iar dupa, pe &doar& 62 de ruble), dar ar putea arunca economia intr-o recesiune si mai adanca in 2015 decat estimau analistii. Mai mult, rusii - companii sau persoane fizice- care luasera credite in diverse valute erau pur si simplu ingenunchiati financiar de devalorizarea rublei. Banca Centrala rusa a cheltuit din ianuarie 2014  pana in prezent aproape 60 miliarde de euro pentru a sprijini cursul rublei, potrivit unor analisti, iar saptamana trecuta reamintim ca urcase dobanda cheie cu un punct procentual, masura ineficace, ramasa aproape fara niciun efect.

Deputatul Remus Cernea le cere parlamentarilor sa scoata &momentul binecuvantarii& de la ceremonia de depunere a juramantului de catre Klaus-Iohannis, presedintele ales al Romaniei. Cernea se refera la faptul ca, dupa ce Curtea Constitutionala prezinta hotararea de validare a alegerii presedintelui, in desfasurator este prezenta o binecuvantare din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane a investiturii presedintelui Romaniei. &Invitarea liderului unui cult anume sa acorde o binecuvantare la o ceremonie de o asemenea insemnatate pentru statul roman reprezinta o incalcare a neutralitatii statului fata de orice credinta religioasa&, spune deputatul.

Top