Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie 20, 2014

Avem o supra-taxare a muncii, circa 85% din veniturile bugetare provin doar din impozitarea muncii si a consumului privat, a explicat joi Gabriel Biris, partener al firmei de consultanta Biris Goran, in cadrul unei conferinte pe teme de fiscalitate organizate de cursdeguvernare.ro.  Biris propune  simplificarea legislatiei, implementarea unei logici simple si eficiente de calcul care sa inlocuiasca stufosul mecanism actual, eliminarea exceptiilor si asezarea sarcinii fiscale uniform, în functie doar de CÂT venit este obtinut si nu în functie de CUM se obtine venitul. &Este imoral sa impozitezi profesorii cu 40% mai mult decat avocatii. Si v-o spune asta un avocat!&, a mai adaugat Biris. (vezi in atasament prezentarea consultantului fiscal)

Au trecut doua decenii si jumatate de la tumultul formidabil numit pe drept cuvant marea transformare din Est - seria de evenimente dramatice care au dus la implinirea a ceea ce cei mai multi dintre noi credeau ca este de neimaginat: prabusirea regimurilor comuniste, sfarsitul unui sistem care parea destinat sa dureze pentru totdeauna. De fapt, trebuie insistat, insasi ideea unei amenajari societale post-comuniste a parut o simpla utopie inainte de 1989. Posibilitatea existentei ei a fost larg respinsa, în cercurile academice si cele creatoare de politici deopotriva, în numele realismului pragmatic.

Klaus Iohannis a castigat alegerile pentru presedintia Romaniei pe 16 noiembrie, contabilizand nu mai putin de 6.288.769 voturi, adica 54,43%. Din cele 3.200 de localitati din tara, Iohannis si-a adjudecat locul I in doar 976, marea majoritate din mediul urban sau cu populatie mai numeroasa. In 815 localitati, Iohannis a obtinut un scor de peste 60%. De cealalta parte, Victor Ponta a obtinut peste 50% in 2.211 localitati, marea majoritate din Moldova, Muntenia si Oltenia. De remarcat zone mai omogene precum Suceava, Bucuresti-Ilfov-Prahova sau Dobrogrea unde rezultatele pentru cei doi candidati au variat de la localitate la localitate, per total (pe judet) castigand insa Iohannis.

Top