Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie 23, 2014

Biroul din Bucuresti al firmei internationale de avocatura CMS Cameron McKenna a anuntat modificarile aduse in noul Regulament al UE care schimba regulile jocului in ceea ce priveste responsabilitatea financiara in litigiile dintre investori si statele membre. Potrivit expertilor CMS, noutatea acestor norme rezida in implicarea Comisiei Europene in cazul litigiilor dintre investitori si statele membre, atat in privinta coordonarii apararilor, cat si a deciziei de de stingere a litigiului prin ajungerea la o intelegere.

Prelungirea procesului de liberalizare a preturilor la gaze pare o masura populista avand in vedere ca a fost luata in prag de alegeri prezidentiale. In primul rand, Guvernul, prin Departamentul pentru Energie, a convins parlamentarii sa aprobe amanarea pana in iulie 2021 a calendarului de eliminare a preturilor reglementate la consumatorii casnici. Mai departe, Guvernul a decis sa anuleze scumpirea gazelor din productia interna la populatie prevazuta pentru 1 octombrie. Dar ce ar putea inseamna cu adevarat extinderea calendarului de liberalizare, in afara de faptul ca la 1 octombrie nu va mai exista nicio scumpire? Care sunt avantajele si dezavantajele amanarii calendarului de liberalizare la casnici. Cine pierde, cine castiga?

&Subiectul manualelor este unul extrem de complicat si din pacate de multe ori aici mai mult gasim interese comerciale decat interesele elevilor. In ultimii zece ani, Ministerul Educatiei nu a aprobat nicio procedura de improspatare a manualelor, de aceea noi avem in sistem manuale aprobate chiar si in urma cu 14-15 ani&, a declarat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. Acesta a precizat, la dezbaterea motiunii simple pe educatie initiata de ACL, ca, &intr-un timp foarte scurt, manualele digitale vor fi in scoli&, transmite Mediafax.

Top