Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie 22, 2014

In Monitorul Oficial de vineri s-a publicat un act normativ important din domeniul platii contributiei asigurarilor de sanatate. Acesta reglementeaza si modul in care se atesta calitatea de persoana asigurata in sistemul public de sanatate. Acesta reglementeaza si modul in care se atesta calitatea de persoana asigurata in sistemul public de sanatate. Ca regula generala, persoanele care nu sunt asigurate din oficiu beneficiaza de calitatea de asigurat in baza platii contributiei de sanatate la fondul de sanatate. Drepturile de asigurare inceteaza dupa 3 luni de la ultima plata a contributiei. Ordinul publicat vineri reactualizeaza formularele de declaratii si adeverinte pe care le utilizeaza angajatorul cand elibereaza o adeverinta catre salariat, ce atesta plata contributiei de sanatate. Consultati actul normativ aici!

Principalele burse asiatice au inchis sedinta de tranzactionare de astazi in scadere.Indicele Nikkei 225 al bursei japoneze s-a depreciat cu 0,71%, la 16.205,9 puncte, in timp ce indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong s-a micsorat cu 1,44%, catre 23.955,49 puncte.Indicele S&P/ASX 200 al bursei din Australia a coborat cu 1,29%, la 5.362,96 puncte.De asemenea, indicele Shenzhen al bursei din Shanghai a scazut cu 1,91%, la 2.378,92 puncte, dar indicele Sensex din Bombay a ajuns la 27.199,51 puncte, dupa un avans de 0,4%.V.B.

In Monitorul oficial din data de 19 septembrie 2014, a fost publicata una dintre cele mai importante masuri de reducere a impozitelor aplicate asupra fortei de munca- legea de reducere a asigurarilor sociale cu cinci puncte procentuale. Aceasta reducere se aplica incepand cu salariile aferente lunii octombrie 2014. Documentul publicat vineri nu mai prezinta alte elemente relevante si speram ca aceasta reducere semnificativa de impozite sa nu fie insotita de cresterea altor taxe in compensare.Consultati actul normativ aici!

Top