Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie 19, 2014

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a trimis, recent, in instanta dosarul lui Sorin Ovidiu Vantu, la patru ani de la publicarea unei investigatii comune HotNews.ro - revista Kamikaze, care a dezvaluit ca SOV a semnat un angajament de informator cu fosta Securitate in 1983, cu numele conspirativ - Nus. Dosarul se va judeca la Curtea de Apel si, potrivit unor surse, se bazeaza pe o serie de turnatorii pe care SOV ar fi continuat sa le faca si dupa iesirea din penitenciar. SOV se afla din nou la inchisoare, unde executa o sentinta de doi ani si jumatate pronunta in dosarul favorizarii lui Nicolae Popa, fost director FNI.

O parte dintre editori a incercat sa amane procesul licitatiei dintr-un motiv foarte simplu: pentru ca au vrut ca si anul acesta si pentru clasele I si II sa cumparam aceleasi manuale vechi pe care le-am cumparat timp de 14 ani. Avertismentul a fost lansat de ministrul Educatiei, Remus Pricopie, inca de la primele dezbateri privind licitatia pentru manuale. Care sunt insa editurile care castiga din amanarea licitatiei? Potrivit celui mai recent catalog al manualelor scolare care contine cartile aprobate si care se cumpara de catre MEN pentru clasa I, invatatorii au de ales intre 3 Abecedare ale Editurii Aramis si unul Ana 2000 (fara a lua in considerare si abecedarele in limbile materne), iar la Matematica intre 5 manuale alternative ale editurii Aramis si 4 oferite de alte edituri, daca luam in considerare numai cartile pentru disciplinele principale.

In a doua parte a unui interviu exclusiv cu politologul Cristian Pirvulescu, discutam despre umanitatea (sau dezumanizarea) indivizilor care isi cedeaza discernamantul televiziunilor, despre ortodoxie ca supunere absoluta, despre relatia romanilor cu puterea, si despre ce viziune a statului de drept este prevalenta in Romania, dar si de ce nu rezolvam nimic daca ne bagam prim ministrii la puscarie. Luati va o ora, o cafea buna, si iesiti dintr un cotidian angoasant pentru a intra in lumea Ideilor care schimba minti, si vieti. Doar pe Avocatura.com

Top