Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie 23, 2014

Dupa ce rezultatele solide privind activitatea manufacturiera in China si Japonia crescusera sperantele, investitorii au fost dezamagiti luni dimineata de datele despre activitatea economica a lunii iunie in zona euro, scriu economistii Piraeus Bank. Conform sondajului realizat de Markit, cresterea economica in Germania a pierdut din viteza. Activitatea economica in Franta a continuat sa se restranga, iar pentru zona euro indicele privind activitatea manufacturiera s-a situat la 51.90 puncte iar cel privind serviciile a fost de 52.80 puncte, amandoua sub forecast si sub nivelul din luna anterioara. Pe acest fond, euro a pierdut teren in fata dolarului american in urma anunturilor preliminare dezamagitoare privind activitatea economica din regiune. Moneda unica se tranzactioneaza in momentul redactarii la USD 1.3580/EUR.

Saptamana trecuta, doua grupuri de cercetatori si-au prezentat noua descoperire in revista New England Journal of Medicine: acestia au identificat mutatiile unei singure gene, care pot ajuta la prevenirea atacurilor de cord. Descoperirea va deschide, cel mai probabil, calea dezvoltarii unor noi medicamente care sa imite efectul pe care il are mutatia respectiva. Pana va fi posibil acest lucru, este esential sa va pastrati tensiunea arteriala sub control. Pentru a reusi, discutati cu medicul dumneavoastra si incercati sa puneti in practica metodele naturale care ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Esec usturator pentru Uniunea Nationala a Barourilor din Romania. Organul profesional condus de catre Gheorghe Florea a pierdut in instanta batalia cu avocatul Doru Bostina, declansata de excluderea acestuia din profesia de avocat acum un an. In motivarea deciziei sale, instanta arata ca in hotararile luate de Consiliul UNBR cu privire la Doru Bostina, Consiliul a facut referire strict argumentativ la `litera legii`, fara insa a si sustine hotararile in cazul avocatului cu vreun text de lege. Totodata, `Consiliul UNBR s a substituit in mod inadmisibil organului statutar competent sa se pronunte asupra demnitatii profesionale a avocatului, incalcand flagrant prevederile art. 49 din Legea nr 51/L995` ce consacra principiul autonomiei profesiei de avocat`. Instanta a sanctionat retorica bombastica a UNBR si i a dat, in consecinta, dreptate avocatului Doru Bostina.

Top