Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie 13, 2014

Un grup de 14 companii americane din domeniile IT si farmaceutic, printre care Microsoft, Google si Johnson & Johnson, si-au redus taxele platite in ultimii ani pastrand in exteriorul SUA aproape 500 de miliarde de dolari. Cele 14 companii au platit in medie taxe de 10% in afara Statelor Unite anul trecut, potrivit unui sondaj realizat de publicatia britanica. in ultimii opt ani, taxele platite de companii in alte tari au scazut, in timp ce profiturile au avansat de aproape trei ori mai repede fata de...

Sunt la moda contestarile in Brazilia, asa ca valul de proteste la adresa fotbalului practicat de selectionata lui Scolari este cat se poate de „in trend". Neymar si ai lui au bifat primele trei puncte. Da, cu un joc poticnit, lipsit de fantezie, mai degraba inestetic. Recunosc ca nu a fost samba nici pe gazon si nici macar in tribune (atat cat am putut eu sa percep atmosfera din stadion), dar important pentru ei este ca au inceput bine. E o trupa croita atipic pentru ideea de fotbal-spectacol cu care suntem tentati sa asociem Brazilia.

In perioada ianuarie - aprilie 2014 contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 298 milioane euro, comparativ cu 241 milioane euro in aceeasi perioada din anul 2013, in principal pe fondul majorarii deficitului inregistrat de balanta veniturilor (cu 878 milioane euro), a transmis vineri BNR. Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania (date estimate) au totalizat 785 milioane euro (in crestere cu 8,7% fata de perioada ianuarie-aprilie 2013), din care participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit) au insumat 705 milioane euro, iar creditele intragrup 80 milioane euro.

Top