Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din iunie 9, 2014

Nu stiu daca urmariti Game of Thrones. In episodul 8, Oberyn moare ca un prost in lupta cu &The Mountain& Gregor Clegane, desi avea un mega-avantaj in fata lui. Cat de &accurate& este strivirea craniului lui Oberyn, din punct de vedere al stiintei? Sau, trecand la alte cestiuni arzatoare, stim ca unul din trei oameni de pe planeta e obez, obezitatea fiind mai intalnita la femei decat la barbati. 13% dintre obezi sunt in SUA. Interesant este ca nicio tara a redus rata de obezitate in ultimii 33 de ani, potrivit unui nou studiu care combina date din ultimii 33 de ani din 188 de tari, publicat in The Lancet. Tarile cu cele mai mari rate incluse Tonga, Samoa si Kiribati din Pacificul de Sud si Kuweit, Libia si Qatar in Orientul Mijlociu.

Producatorii de cereale ii acuza pe intermediarii din comertul de profil ca lanseaza prognoze false privind asa-zise recolte-record, cu mai bine de o luna inainte de treieratul graului, pentru a determina o scadere artificiala a preturilor. Razboiul agricultori-traderi se reia si anul acesta, iar ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, le cere traderilor sa se abtina de la estimari pe  productie. Ministrul Transporturilor, Dan Sova, s-a grabit, insa, sa distribuie cifrele comerciantilor.

Exercitii militare de amploare au fost lansate luni, in statele baltice, de catre NATO, relateaza AFP. Aproximativ 4.700 de militari si 800 de vehicule apartinand Marii Britanii, Canadei, Statelor Unite, Finlandei sau Poloniei participa la exercitiile militare din statele baltice. Expansiunea catre est a NATO este &contraproductiva&, a declarat luni seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, care a denuntat &dorinta de pedepsire& a Bruxelles-ului, dupa suspendarea constructiei gazoductului South Stream de catre Bulgaria, relateaza AFP.

Top