Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din mai 8, 2013

Dinamo si Steaua se intalnesc vineri pe Arena Nationala intr-un meci derby in care, indiferent de miza si de locurile din clasament ale celor doua echipe, orgoliul este mereu pus pe primul plan. Pentru a marca intr-un mod amuzant "derby de Romania" - asa cum a fost supranumit confruntarea dintre cele doua echipe bucurestene - HotNews.ro va propune o aplicatie interactiva in care cititorii isi pot alege favorita dintre cele doua echipe si isi pot marca sustinerea direct pe harta, fie ca sunt din Bucuresti, fie ca sunt din tara. Intra in articol, pozitioneaza-te pe harta acolo unde locuiesti, alege stema Stelei sau a lui Dinamo si posteaz-o :)

Universitatea Bucuresti se afla in primele 200 din lume la specializarile limbi moderne si media si comunicare, transmite Mediafax. In clasamentul general al tuturor institutiilor de invatamant superior Universitatea Bucuresti ocupa locul 601, fiind singura din Romania cotata in QS World University Rankings. Universitatea Bucuresti este descrisa drept una dintre cele [...]The post Universitatea Bucuresti, in primele 200 din lume la media si comunicare si limbi moderne appeared first on Edu-News.ro.

Compania americana OmniTRAX, Grup Feroviar Roman (GFR) si asocierea dintre Transferoviar Grup (TFG) si Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria sunt firmele care au depus documentatia de paticipare la privatizarea CFR Marfa. OmniTRAX este una dintre cele mai mari companii feroviare private din America, asocierea dintre Transferoviar Grup (TFG) si Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria are interese mari de extindere si in Bulgaria, iar GFR este cel mai mare operator feroviar privat din tara noastra. De notat ar fi ca Sorin Chinde, directorul general al GFR, a fost anterior director comercial al CFR Marfa, iar sotia sa este acum director comercial al CFR Calatori.

Kim Kardashian nu scapa de intepaturi. De cand a ramas insarcinata, vedeta de televiziune este...

Lotul olimpic roman de latina, format din sase elevi, a obtinut locul al II-lea pe natiuni la cea de-a XIV-a editie a concursului international de limba latina, Certamen Ovidianum Sulmonense. Evenimentul a avut loc in perioada 18 â€" 22 aprilie 2013, in localitatea italiana Sulmona. Prestigioasa competitie, destinata liceenilor care studiaza limba [...]The post Elevii romani au urcat pe podium la Concursul international de limba latina appeared first on Edu-News.ro.

În romanul „1984”, George Orwell a identificat dubla gândire drept una din trasaturile definitorii ale mentalitatii totalitare. Era vorba de absorbirea de catre individ a minciunii dominante, de transformarea omului într-un instrument al perpetuarii unei logici strâmbe în care adevarul si falsul nu mai puteau fi distinse. Scria Orwell: „Dubla gândire înseamna capacitatea de a avea simultan doua convingeri contradictorii si de a le accepta pe amândoua. … Sa rostesti minciuni deliberate crezând cu sinceritate în ele, sa uiti orice fapt ce se poate dovedi neconvenabil. … Sa stii si sa nu stii, sa fii constient de o completa veridicitate în clipa când spui minciuni cu grija ticluite, sa ai simultan doua opinii care se anuleaza reciproc, stiind ca ele sunt contradictorii si sa crezi în amândoua”.

A avut relatii cu nume importante din cetatea filmului, dar nu regreta ca e nemaritata.

Top