Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din decembrie 21, 2012

Guvernul Ponta II a fost investit, vineri seara, de Parlament, programul de guvernare si componenta Executivului intrunind 402 voturi "pentru" si 120 voturi "impotriva". Noii ministri au depus juramantul in cadrul unei ceremonii, la Palatul Cotoceni, ce a durat aproximativ 35 de minute. Presedintele Traian Basescu nu a dat mana cu Gabriel Oprea, Radu Stroe si Relu Fenechiu la ceremonia depunerii juramantului.

Presedintele Traian Basescu le-a urat romanilor, la finalul ceremoniei depunerii juramantului de catre membrii Guvernului, de la Palatul Cotroceni, Sarbatori fericite si un "an 2013 mult mai bun decat 2012", potrivit Mediafax. "Cu ocazia asta le doresc si romanilor Sarbatori fericite specifice sfarsitului de an si un an 2013 mult mai bun decat 2012", a spus Basescu, dupa ce le-a urat "Sarbatori cu bine" si ministrilor si famiilor acestora. De asemenea, presedintele le-a urat ministrilor ...

Zi plina de lacrimi astazi in Parlamentul Romaniei. Unii au plans pentru ca au scapat de arest, altii au lacrimat de emotie atunci cand au fost colindati. Dupa ce deputatii au respins cererea de ridicare a imunitatii sale parlamentare, Ion Stan a rasuflat la gandul ca nu va merge, cel putin deocamdata dupa gratii, si si-a dat demisia din PSD. Asta in timp ce, pe holuri, Gigi Becali primea colindatori pe care ii rasplatea cu sute de euro.

Camera Deputatilor si-a inceput, vineri, sedinta in care dezbate proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare. Liderul deputatilor UDMR Mate Andras a intrebat daca Parlamentul abiliteaza actualul sau viitorul Guvern sa emita Ordonante pe timpul vacantei parlamentare, presedintele Camerei raspunzand ca este vorba despre Guvernul Romaniei.

Tensiune in coalitie din cauza numirii ministrilor. Dupa o discutie privata cu CrinAntonescu in biroul presedinteluiSenatului, Victor Ponta a anuntat ca ministrii propusi vor fi audiati astazi in Parlament, iar seara vor depune juramantul la Cotroceni.

Guvernul a abrogat mai multe prevederi din Legea educatiei care reglementau normele de incompatibilitate si interziceau, printre altele, persoanelor cu functii de conducere in cadrul unui partid sa exercite si functia de rector.

Deputatii au inceput, vineri, in plenul Camerei, dezbaterea privind cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Stan.

Top